Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей: Сделка за Брекзит няма алтернатива

Конфликт между Русия и Украйна беляза отминаващата седмица

Снимка: БТА

Конфликт на ръба на военни действия между Русия и Украйна беляза отминаващата седмица. В 10 погранични области на Украйна бе въведено военно положение, а Москва дислоцира в Крим най-новите руски зенитно-ракетни комплекси С-400, разположени на около 20 километра от границата с Украйна.

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че отменя планираната си среща с Владимир Путин в рамките на среща на върха на Г-20 в Аржентина. Международната общност отправи към двете страни призиви за сдържаност и диалог.

През седмицата британският премиер Тезера Мей се зае с обиколка в страната в опит да убеди обществено мнение, че нейната сделка за Брекзит няма алтернатива. Тя призова депутатите да помислят за избирателите си, вместо да отхвърлят постигнатата от нея договореност.

Дебатите в британския парламент започват на 4 декември, а гласуването е насрочено за 11 декември.

Цветовете на Марс вече могат да се видят в реални измерения. В понеделник вечерта от НАСА потвърдиха успешното кацане на повърхността на червената планета на космическия апарат "ИнСайт". Мисията ще продължи две години, а целта е да се изследва подробно Марс.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44