Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват незаконна търговия с дърва във Велинград, мъж е арестуван

Снимка: БГНЕС

Води се разследване на незаконна търговия с дърва на територията на Велинград, съобщи днес полицията. Задържан е 41-годишен мъж, превозвал нелегалните дърва за огрев.

Мъжът е от велинградското село Дражево. Той е задържан в момент, когато е превозвал камион с 12 кубика дърва.

При разпита шофьорът е съобщил, че дървата са предназначени за два частни адреса във Велинград. От полицията предполагат, че става дума за организирана престъпна дейност.

До момента е установено, че дървесината е придобита с незаконна сеч, установено е и съществено разминаване между описанието в предоставеният документ и вида и количеството на дървените трупи.

Предполага се, че 41-годишният мъж не е действал сам. Разследването трябва да установи дали има и замесени горски служители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44