Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва дело срещу шофьор убиец в Пазарджик

Сградата на окръжния съд в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

В Окръжния съд в Пазарджик днес започва делото срещу служителя на затвора в града Георги Доков, който в пияно състояние уби на пътя с колата си 16-годишен велосипедист.

Инцидентът предизвика серия от протести пред сградата на съда, тъй като надзирателят често е шофирал под въздействието на алкохол, без да е санкциониран за това.

Георги Доков е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Инцидентът стана на 30 август около 20.00 часа. Тогава 16-годишният Станислав Стоянов с още пет негови приятели се прибирали с велосипедите си към село Ивайло. Точно когато момчетата спрели да починат край пътя, лекият автомобил връхлетял върху Станислав.

Впоследствие бе установено, че  Георги Доков е шофирал с над 100 километра в час и с 1,58 промила алкохол в кръвта.

Случаят предизвика поредица от протести пред сградата на съда с искане надзирателят да остане в ареста и да получи най-тежкото наказание.

Днешното първо заседание е разпоредително и ако обвиняемият се признае за виновен, съдебният процес ще се гледа по съкратената процедура.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44