Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Червен бряг протестираха с искане за нов мост на Искър

Единственият мост на р. Искър в момента е опасен за ползване
Снимка: Пламен Христов

Протестен автопоход организира Инициативен комитет от Червен бряг.

Над  две хиляди души поискаха с подписка изграждане на временен мост над река Искър. Това ще облекчи достъпа на жителите от региона до Червен бряг, който е затруднен след компрометирането на единствената връзка.

"Ремонтите там са започнали", каза кметът на Червен бряг Данаил Вълов.

"Това ще реши проблема, докато се въведе в експлоатация мостът, който се изгражда от агенция "Пътна инфраструктура" на републиканската пътна мрежа, новият мост, който се изгражда при село Чомаковци. Пусковият срок на този мост е краят на май, началото на юни следващата година. Този мост е от военновременните запаси и ние получихме разрешение от Министерство на отбраната, че дава съгласие този мост да бъде изваден от военновременните запаси, но така или иначе в момента решението е в ръцете на Министерство на регионалното развитие, тъй като той се съхранява при тях и чакаме такъв документ, за да може след това да предприемем необходимите действия за получаването на моста, транспортирането и монтирането, което също ще изисква време", коментира кметът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44