Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община не предвижда увеличение на данъците през следващата година

Снимка: БГНЕС

Столичната община не предвижда увеличение на данъците през следващата година, с изключение на законодателните промени, свързани с по-високите налози за по-стари автомобили. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при представянето на проектобюджета за догодина, който възлиза на близо милиард и 600 милиона лева.

"За близо една трета от собствениците на автомобили, които отговарят на екологичните стандарти, данъкът за МПС-та ще намалее", отбеляза заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов.

"Общият ефект за общината ще е неутрален за хората, тези, които са с нови ще имат малко по-малък данък, тези, които имат стари, малко по-голям данък."

Столичният кмет Йорданка Фандъкова допълва:

"Ние ще предложим на Общинския съвет да приеме минималните прагове и за автомобилите, и за сградите в курортните селища, които не са основно жилище".

Фандъкова подчерта, че най-важната инвестиция през следващата година в размер на триста милиона лева ще бъде направена в строителството на третия лъч на метрото. Като приоритетни кметът определи някорлко обекта.

"Пробивът на булевард "Петър Дертлиев", който е важна връзка с АМ "Люлин" изобщо с околовръстния път, връзките със северната скоростна тангента. Тези връзки са изключително важни за развитието на всички зони в западните и северните територии на града".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44