Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магията на Коледа припомнят в приказен спектакъл в музикалното училище

Пореден приказен спектакъл предстои тази седмица в Националното училище за музикално и сценично изкуство «проф.Панчо Владигеров», който се осъществява в рамките на проект «Артистини».

В него ще участват най-малките артисти на училището – децата от 1 до 4 клас. В това  вълшебно  време на годината талантливите музиканти, певци, балетисти и артисти ще  подарят  на зрителите една музикална „Бяла приказка”. Децата ще бъдат тези, които ще я създадат и ще припомнят магията  на Коледа на всички, които все още вярват и на онези, които са забравили за нея.  Всеки ще може да открие тази магия в красота на коледните песни, в искрените думи за благослов, в детската вяра за чудеса и сбъднати надежди.

За да се случи коледното вълшебство ще се погрижат децата от класовете по пиано с преподаватели Яна Райчева, Пенка Нейчева, Ирина Калпаклиева, Георги Спасов, Биляна Кинчева и Албена Каварджикова, както и ученици от класа по акордеон с преподавател Елена Величкова. В празничната „Бяла приказка” участие ще вземе детски хор с ръководител Галя Русева и балетните класове с преподавател Недко Георгиев.

 „Бяла приказка”, четвъртък, 13 декември от 18 часа, Концертна зала на НУМСИ „проф.Панчо Владигеров”, начало 18 часа, вход свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Емил Марков с изложба в Центъра за съвременно изкуство и библиотека

Извънконтекстна визуална поезия е изложбата, която ще представи илюстраторът и художник Емил Марков, в Центъра за съвременно изкуство и Библиотека в Бургас. Изложбата се захранва от аргумента и графиката на неговата стихосбирка, озаглавена „Черни сърца“, издадена през есента на 2019 година. Това е трансмедийна амалгама от текст, графика, дизайн,..

обновено на 04.09.24 в 12:47

Цецо Елвиса представя в Бургас златните хитове от 60 – те и 70 –те

Българският Елвис Пресли и съпругата му Мариела, която е негов мениджър са тясно свързани с Бургас. Дъщеря им Виктория е родена в бургаската многопрофилна болница при завеждащия родилното отделения д-р Антонио Душепеев. Освен това, заради ангажиментите на семейството в Слънчев бряг през лятото, тя направо си израснала по морето. Вече на 12 години,..

обновено на 04.09.24 в 11:52

Отменя се представлението "От всички страни"

Представлението "От всички страни“ се отменя. То трябваше да се играе на  7 септември в Културен дом НХК. Закупените към момента билети могат да бъдат върнати през платформата за продажба. 

публикувано на 04.09.24 в 11:20

Фестивалът на царевската песен "Джурджуна" започва на 13 септември

На 13 септември, петък ще започне в Царево поредното издание на фестивала на царевската песен "Джурджуна".  Самата дума е обичайна за Царево и означава компания на маса, която се забавлява с традиционни царевски песни, изпълнявани от местни бохеми – спасители, рибари, морски вълци и поети по душа.  Всички те ще се съберат заедно, за да възпеят родния си..

публикувано на 03.09.24 в 14:45

Руси Чанев събра в сборник поезията на фамилия Левчеви

Поезията на фамилия Левчеви събира книгата „Рецитал край каменната река“. Тя излиза по повод 90-годишнината от рождението на Любомир   Левчев, която ще бъде отбелязана през 2025-та година. Представянето на поетичния сборник се състоя снощи в Морското казино на Бургас. Инициативата е на НЧ "Фар 1946" с подкрепата на Община Бургас...

обновено на 03.09.24 в 14:11

"Триумф" с Мария Бакалова е българското предложение за "Оскар"

Филмът "Триумф" с участието на Мария Бакалова е българското предложение за награда „Оскар“. Решението е взето единодушно от петимата членове на комисията за избор на национална номинация, съобщават от Националния филмов център.  Филмът на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е копродукция между България и Гърция. В актьорския състав са Мария Бакалова,..

публикувано на 03.09.24 в 14:09

Ученици получават ваучери за участието си в програмата „Прочети ми приказка“

Повече от 220 ученици ще получат като подарък ваучери за закупуване на книги или учебници за участието си във второто издание на общинската образователна програма „Прочети ми приказка“. Наградите на децата ще бъдат връчени днес и утре от 17.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Участието им бе свързано с четене на любими приказки на..

публикувано на 03.09.24 в 13:45