Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Господинов: От управленска криза се стигна до управленска катастрофа

Живко Господинов (вляво), председател на ОбС на БСП – Бургас

Петото заседание на 21-вата Конференция на БСП   Бургас прие резолюция по проекта „Визия за България”. В нея е посочено документът да бъде структуриран чрез определянето на следните основни приоритети за развитието на страната ни:

– за решаване на главния проблем на българското общество, свързан с огромната бедност, ниските доходи и жизнено равнище и като следствие от тях – голяма емиграция, намалена раждаемост и демографска криза, провеждането на политика, включваща решаването на социалните проблеми на децата, младежите и младите семейства;
– предложения за промяна на пенсионната система на основата на принципите солидарност, справедливост и равенство;
– осигуряване на достъп до своевременна и качествена медицинска помощ и медицински грижи за всеки;
– идеи в сферата на образованието, културата и науката;
– предложения за съществени промени в икономиката и финансите на държавата, като основа за решаване на главните социални и демографски проблеми;
– нов модел на управление на страната, справяне с корупцията и премахването на „паралелната държава”.

„Докато течеше нашата национална кампания за Визията, третият кабинет „Борисов”, в резултат от количествени натрупвания на провали, достигна до качествени изменения на ситуацията, в която се намира – от управленска криза, те стигнаха до управленска катастрофа”, заяви на форума председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов.

По време на заседанието бяха представени постъпилите конкретни предложения по направленията: държава, държавно управление и администрация; икономическо развитие на България; регионално развитие; здравеопазване; образование, наука и култура; сигурност и отбрана; външна политика.

Според социалистите в морската община следва да се работи по всички секторни политики. 

 „Със сегашния модел на управление нещата няма да се оправят. Трябва промяна”, категорични бяха делегатите.

Предстои всички предложения по „Визия за България” да бъдат изпратени в Националния съвет на БСП.

По време на форума бяха приети и годишните отчети за работата на Общински съвет на БСП – Бургас, на общинските съветници и на бургаските народни представители от ПГ на „БСП за България”, както и на Общинската контролна комисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НС отново отхвърли искането за референдум за еврото

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът отново отхвърли искане за референдум против въвеждане на еврото. Искането беше внесено от партиите "Възраждане" и "Има такъв народ", които смятат, че трябва да бъде проведено допитване с въпроса "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?“.  Лидерът..

публикувано на 04.09.24 в 12:40

ГЕРБ-СДС ще съдействат за намаляване на предизборното напрежение

На първото заседание на Народното събрание от есенната сесия от ГЕРБ -СДС обявиха, че ще съдействат  максимално за намаляване на предизборното напрежение. Заместник-председателят на парламентарната група Теменужка Петкова призова останалите формации да не превръщат вътрешнопартийните си проблеми в проблеми на цялото общество. "Надяваме се през тази..

публикувано на 04.09.24 в 10:45

Димитър Найденов: Компромис е оставането на "Да, България" в ПП-ДБ

Националният съвет на "Да, България!" реши да даде мандат на Изпълнителния съвет за сключване на предизборно споразумение за съвместно участие в изборите за 51-во Народно събрание на "Да, България!" в коалиция с "Продължаваме Промяната" и "Демократи за силна България". Това е компромис в името на това да стабилизираме държавата и да дадем..

публикувано на 04.09.24 в 09:05

"Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ

Националният съвет на "Да, България!" реши да даде мандат на Изпълнителния съвет за сключване на предизборно споразумение за съвместно участие в изборите за 51-во Народно събрание на "Да, България!" в коалиция с "Продължаваме Промяната" и "Демократи за силна България", се посочва в прессъобщение до медиите след края на заседанието на партията вчера...

публикувано на 04.09.24 в 07:17

"Да, България" решава дали остава в ПП-ДБ

Днес е последният ден, в който партия "Да, България“ трябва да реши как ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Изпълнителният съвет трябва да докладва на Националния съвет за хода на преговорите с партньорите им от "Продължаваме промяната" и "Демократи за силна България"  за отказ от партийните квоти при подреждането на листите и..

публикувано на 03.09.24 в 09:02

ЦИК прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Доган и около Пеевски

Централната избирателна комисия прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. След почти 7 часа чакане да стартира процедурата по приемане на документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, в крайна сметка се..

публикувано на 02.09.24 в 17:03

ЦИК взе решение да започне приемането на заявленията и документите за участие в предстоящия вот

С 8 глас "за" и 3 "против" членовете на Централната избирателна комисия решиха да започне приемането на заявленията и документите на политическите формации за участие в предстоящия парламентарен вот. ЦИК също така реши да има еднакъв час за двете заявления, ако има такива, и няма да се поставя пореден номер. Ще работят и два екипа по приемането на..

публикувано на 02.09.24 в 15:30