Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ награди участници в конкурса „Моят род е моята гордост”

  Ученици от цяла България се включиха в конкурса за рисунка на родословно дърво. Неговата тема беше „Моят род е моята гордост”, а четиридесет и девет души изпратиха своите различни художествени интерпретации на родословни дървета.

  Конкурсът се организира от Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ и в него участваха деца от Бургас, Айтос, Ямбол, Българово, Стралджа, Русокастро, с. Пирне, с.Ореш (община Свищов). Всички участници получиха грамоти и награди, а победителите са:

I-ва възрастова група:

1-во място: Цветемира Байчева, 3-ти клас, от гр. Бургас;

2-ро място: Камелиян Влайков, 4-ти клас, от гр. Ямбол;

3-то място: Станислав Йорданов, 3-ти клас,от гр. Стралджа;

II-ра възрастова група:

1-во място: Андреа Ранкова, 6-ти клас, от с. Ореш;

2-ро място: Зорица Андреева, 6-ти клас, от с. Ореш;

3-то място: Александрина Александрова, 6-ти клас, от с. Ореш;




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БАН, Областната администрация и Община Бургас подписаха меморандум за сътрудничество

В Областна администрация Бургас беше подписан днес Меморандум за сътрудничество между Българска академия на науките, Областна администрация Бургас и Община Бургас. Целта е подпомагане на регионалното развитие на територията на общината и областта. Подписи под документа положиха председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, областният управител на област..

публикувано на 05.09.24 в 13:42

Огнище на шарка по дребните преживни животни в ямболско село

Огнище на шарка по дребните преживни животни е констатирано в ямболското село Войника, община Стралджа. Заболяването е установено в животновъден обект със 135 овце.  Предстои животните да бъдат умъртвени. Фермата е поставена под възбрана, за да се ограничи  движението към нея. Определена е трикилометрова предпазна зона в землището на селото,..

публикувано на 05.09.24 в 11:27

Бургас отбелязва 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия с тържества

На 6 септември Бургас се присъединява към честванията на едно от най-значимите събития в новата българска история - 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. От 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков“, пред сградата на Общината, ще бъде извършен ритуал по издигане на флаговете на България, Европейския съюз и на Община Бургас. В..

обновено на 05.09.24 в 11:23

Затварят част от АМ "Тракия" след Карнобат заради катастрофа

Движението при км 327 на АМ "Тракия" след отбивката за Карнобат в посока Бургас се осъществява в активната лента поради катастрофа, съобщават от АПИ.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна Полиция".

публикувано на 05.09.24 в 10:54
архив

Заупокойна молитва и молебен ще бъдат отслужени в Царево

Заупокойна молитва и молебен за благодат ще бъдат отслужени в Царево една година след наводненията в общината, при които загинаха 4-ма души. Курбанът за здраве ще бъде раздаден в двора на църквата "Св. Цар Борис Михаил". Държавата още не е възстановила над 1,2 млн. лева, които изразходи Царево след наводненията Два напълно възстановени моста,..

публикувано на 05.09.24 в 08:18

РИОСВ - Бургас: Неприятната миризма на нефтени продукти идва от морето

Девет сигнала за неприятна миризма на нефтени продукти са постъпили днес в Регионалната инспекция по околна среда и води в Бургас. Според екоинспекторите става дума за миризми от товаро – разтоварната дейност на танкерите, каза за БНР – Бургас директорът Павел Маринов. По думите му такива сигнали има от началото на лятото и са почти всяка седмица...

публикувано на 04.09.24 в 15:43

Меморандум подписа Мария Нейкова с НС на ТПК

Меморандум за сътрудничество бе подписан между Областна администрация Бургас, Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Окръжния съюз на трудово-производителните кооперации–Бургас.  Това стана по време на форум на тема „105 години НС на ТПК“, който се проведе в  Областната администрация. Обхватът на Меморандума включва разработване..

публикувано на 04.09.24 в 15:13