Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бургас набира ръкописи, които да бъдат финансирани за издаване

Община Бургас продължава да финансира издаването на книги на бургаски автори. Това се случва като се спазва Правилника за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства от бюджета на Община Бургас за финансиране издаването на книги на бургаски автори". От Общината обръщат внимание, че:

1. Предоставянето на ръкописи ще се осъществи в периода 01.02.2019 - 31.03.2019 година /60 календарни дни/.

2. Работата на експертната комисия ще започне от 01.04.2019 година и ще завърши на 15.05.2019 година /45 календарни дни/.

3. След приключване на работата, Експертната комисия ще предостави на Постоянната комисия по култура, туризъм, вероизповедания и читалищна дейност към Общински съвет - Бургас своите предложения за финансиране.

* Забележка: Ръкописите се подават съгласно изискванията на Правилника, чл. 4 и чл. 5, в Деловодството на Община Бургас, ул. "Александровска" 26, за г-жа Йорданка Ананиева, зам.-кмет "Образование и култура".


"Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства от бюджета на Община Бургас за финансиране издаването на книги на бургаски автори"

ІІ. УСЛОВИЯ И НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАНЕ

Чл. 3. Авторите, кандидатстващи за финансово подпомагане от Община Буртас, трябва да са с постоянен адрес на територията на община Бургас.

Чл. 4. (1) За кандидатстване по настоящия правилник в информационния център на Община Бургас се представят следните документи:

4.1. Цялостен ръкопис в три екземпляра - напечатан на хартиен носител, съобразно машинописния стандарт: 30 реда x 60 знака, шрифт Times New Roman, 12 пункта, при възможност да се представи и на електронен носител.

4.2. Кратка анотация на произведението, с което се кандидатства.

4.3. Формуляр за кандидатстване по образец.

4.4. Оферта от издателство, съдържаща техническите параметри, (тираж до 300 броя, обем до 250 стр.) и проектна стойност за издаване на книгата.

4.5. Творческа биография на кандидата.

Чл. 5. Документите по чл. 5 се представят в запечатан непрозрачен плик от участника или упълномощен от него представител лично или по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка, и върху плика кандидатът посочва адрес за кореспонденция, телефон и по възможност електронен адрес. За гарантиране анонимността на кандидата, при оценяване на произведението му в плика се поставят два отделни запечатани непрозрачни и надписани плика, както следва:

5.1. Плик № 1 с надпис "Произведение", в който се поставят документите по чл.4, ІІІ, т.4.1.,4.2., и 4.4.

5.2. Плик № 2 с надпис "Информация за автора", в който се поставят документите по чл.4, ІІІ, т.4.3., и 4.5.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Несебър е домакин на втория хоров фестивал за църковна музика

На 7 и 8- ми септември  Несебър  е домакин на втория хоров фестивал за църковна музика и песни. Събитието се провежда в един от най-древните храмове в България  и света - базиликата  „Св. София“. Фестивалът “Богородице Дево, радуйся” има за цел да покаже красотата на църковните песнопения и културното и материално наследство на морския град...

публикувано на 06.09.24 в 14:08

"Носете си новите дрехи момчета..." по стихове на Стефан Цанев гостува в Бургас

Поетично-музикалният спектакъл "Носете си новите дрехи момчета..." по стихове на Стефан Цанев и с негово участие ще бъде представен днес в Бургас.  Големият български творец споделя, че идеята е срещата с публиката да носи оптимизъм и определя спектакъла, като рецитал на живота му. Заглавието идва от едно от емблематичните стихотворения на поета...

обновено на 06.09.24 в 11:25
Златка Ставрева

Започва осмата национална фолклорна среща "Китен и приятели"

За осма поредна година ще се проведе националната фолклорна среща „Китен и приятели“, която е посветена на деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Нейни организатори са сдружението с нестопанска цел „Атлиманска огърлица“ и кметство Китен с подкрепата на Народно читалище „Свобода 1984“. Фолклорното събитие се..

публикувано на 06.09.24 в 10:13

Памет за Алек Попов на "Аполония" днес

Фестивалът на изкуствата "Аполония" отдава тази вечер почит към  непрежалимия Алек Попов – писател, драматург, сценарист, директор на дом-музей на детската книга "Ангел Каралийчев", главен редактор на сп. "Родна реч" и човек, дал изключително много на хората около себе си. За личността, творчеството и неподражаемото светоусещане на Алек..

публикувано на 05.09.24 в 15:18

Фестивалът за съвременни изкуства “Вода” за седми път в Бургас

Международен фестивал за съвременни изкуства “Вода” ще се проведе за 7 път в Бургас от 24 до 29 септември. Той ще представи творби от български и международни автори в разнообразни артистични жанрове: танц и театър, инсталация, звуков дизайн, видео арт и др. Седмото издание на “ВОДА” отваря вратите си широко за публиката. През тази година събитията във..

публикувано на 05.09.24 в 12:00

Вторият национален конкурс "Янаки Петров"-много автори и добри творби

Над 1 000 творби на 300 автора участваха във второто издание на Националния литературен конкурс "Янаки Петров" . Церемонията по награждаването са състоя в читалище "Пробуда" в Средец снощи в присъствието на кмета Иван Кичев. "Конкурсът бе създаден със замисъла да реабилитира името на великия български поет Янаки Петров и следващата не малко по..

публикувано на 05.09.24 в 11:44

Емил Марков с изложба в Центъра за съвременно изкуство и библиотека

Извънконтекстна визуална поезия е изложбата, която ще представи илюстраторът и художник Емил Марков, в Центъра за съвременно изкуство и Библиотека в Бургас. Изложбата се захранва от аргумента и графиката на неговата стихосбирка, озаглавена „Черни сърца“, издадена през есента на 2019 година. Това е трансмедийна амалгама от текст, графика, дизайн,..

обновено на 04.09.24 в 12:47