Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник -министър Ваня Колева ще се срещне с младежи в Бургас и ще открие игрище в Айтос

 Днес  официално ще бъде открито  новото многофункционално спортно игрище в двора на СУ "Христо Ботев" в Айтос. Зам.- министърът на младежта и спорта Ваня Колева ще присъства на събитието. За спортния обект  министерството отпусна необходимите пари. Проектът бе на стойност над  89 253 хиляди лева.Преди това  Колева ще се срещне с младите хора на Бургас, за да представи реализираните дейности на Министерството по отношение на младежта до момента.Срещата ще бъде  от 11 часа в зала 208 на Бургаски свободен университет и има за цел да бъдат идентифицирани новите цели и приоритети, които ще бъдат включени в следващата Национална стратегия за младежта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димки ще се използват в петък, по време на учението "БРИЗ"

Димки ще се използват в петък по време на учение за предотвратявена на пожар на кораб, информират от Общината. В Пристанище Бургас ще се провежда Националното военноморско учение с международно участие “БРИЗ 2024”. Затова и на 12 юли ще се отработват действията при евентуален пожар на търговски кораб “ORION”. От Община Бургас поясняват, че..

публикувано на 08.07.24 в 14:35

Изложба разкрива Македония в европейската етническа картография

Изложба ще разкрие Македония в европейската етническа картография (средата на XIX в. – Балканските войни 1912 – 1913 г.). Тя е дело на п роф. Иван Илчев, ръководител на Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“. Посетителите ще могат да я разгледат от 15 юли 2024 г. в 18:00 ч. в Културния дом на НХК в Бургас, площад „Тройката“...

публикувано на 08.07.24 в 12:40

Концерт „С обич за Делян“ събира средства за терапия в Москва

Благотворителен концерт "С обич за Делян" ще се състои утре вечер в дома на НХК. Делян Иванов е диагностициран с множествена склероза през 2005 година . След години приемане на лекарства, които забавят заболяването, той се запознава с хора, преминали терапия, която, все пак, стопира прогресирането. За процедурата, която ще бъде..

обновено на 08.07.24 в 08:21

Представят монографията „Бежанският въпрос в българо - турските отношения и установяване на източнотракийски бежанци в България"

Историкът Иванка Делева ще представи през следващата седмица монографията си „Бежанският въпрос в българо-турските отношения и установяването на източнотракийски бежанци в България през периода 1913 – 1925 година“. Автор на тематичното изследване е д-р  Делева, уредник в отдел „История“ на РИМ – Бургас. Научни рецензенти на изданието, което..

публикувано на 07.07.24 в 14:00

Обявена е обществена поръчка за саниране на 30 блока в Бургас

Община Бургас обяви обществена поръчка за саниране на 30 многофамилни жилищни сгради. Те са в комплексите Меден рудник, Изгрев, Славейков и Лазур. Прогнозната стойност на поръчката, без включен ДДС, е  64 535 107,83 лева . В обхвата на поръчката са включени проектиране, строителство и авторски надзор. 22 от блоковете са в к-с "Меден рудник" - б л...

публикувано на 07.07.24 в 10:40

Рекорден брой участници в благотворителния плувен маратон организиран от "Онкоболни и приятели"

160 са участниците, които ще се включат в благотворителния плувен маратон, който се организира от сдружение „Онкоболни и приятели“. Броят им е най - голям досега в седемгодишното провеждане на инициативата и двоен в сравнение с миналата година. Участниците ще бъдат превозени с две корабчетата до остров „Св. Анастасия“. О където ще е старта на плуването..

публикувано на 07.07.24 в 07:30
Фрагмент от спектакъла „Един от нас“, посветен на интеграцията на хора от аутистичния спектър, по сценарий и под режисурата на Камелия Славейкова.

Фондация ще посредничи за професионалната интеграция на хора с аутизъм

Нужни са законови промени, за да могат хората с аутизъм и конкретно с Аспергер да работят. Посредничество и подкрепа в намирането им на работа е една от целите на  фондация“ "Аутизъм. Съдействие за професионална интеграция-АСПИ". Неин учредител е Камелия Славейкова, която е родител на дете с Аспергер, затова и отблизо познава проблемите на..

публикувано на 06.07.24 в 16:11