Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рециклирането на дървесни отпадъци е новата „зелена“ задача на Кроношпан към учениците в Бургас

Пътят, който изминават дървесните отпадъци от събирането им до рециклирането им, е темата, по която „Кроношпан България“ ЕООД предлага на учениците от началните и основните бургаски училища да развият, представят и защитят свои идеи и проекти.

Младите бургаски природозащитници ще могат да направят това, ако се включат в поредното издание на традиционния конкурс „Мисли зелено“

Темата на конкурса е „Рециклирам, защото обичам природата и моя град“.

Екипите, които ще се включат в зелената надпревара на идеи, имат за задача да изготвят вертикално пано с размери 120/80 см. , което да бъде позиционирано на видимо място в учебното заведение, за да може да запознае колкото се може повече деца с възможностите за пълно оползотворяване на природните ресурси и със създаването на по-добра градска среда без депониране или унищожаване на отпадъци.

Освен авангардни идеи организаторите на конкурса очакват участниците да предложат и свои творчески решения, свързани с ползите от разделното събиране на отпадъците и с промяна на нагласите на общността по отношение на рециклирането на дървесните отпадъци.

Официалният старт на конкурса ще бъде поставен на 25 март.

В него могат да се включат онези училищни класове, групи или кръжоци, които кандидатстват чрез регистрационната форма. В нея те ще могат да представят данни за училището и за екипа от участници, цялостна концепция на проекта и снимки на изготвеното пано.

Крайният срок за подаване на концепциите и разработките е до 15 май, а на 21 май стриктното жури, в чийто състав ще влязат представители на Кроношпан България, ще обяви победителите.

Първото място ще донесе на училището победител 3000 лв.

Втората позиция в конкурса ще бъде наградена с 2000 лв.

Премията за разработката, класирана на трето място, ще донесе на своите автори 1000 лв.

Регламентът на конкурса и формулярът за участие можете да намерите на този адрес

https://bg.kronospan-express.com/bg/page/think-green

Запитвания могат да се подават на адрес:

thinkgreen@kronospan.bg




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Математици настояват да бъде увеличен приемът на ученици в математическите гимназии в страната

112 български учени математици от 15 университета и научни института се обединяват около идеята да бъде увеличен приемът на ученици в математическите гимназии в страната. Те са входирали предложението си до министъра на образованието. Изпратили са писма до президента и до Министерския съвет. Според тях бройката трябва да бъде завишена още при..

публикувано на 09.10.24 в 14:56

Университет "Проф.д-р Асен Златаров" откри академичната година за чуждестранните си студенти

Университет  "Проф.д-р Асен Златаров" откри новата академична година за чуждестранните си студенти. Първокурсниците са от 12 държави и се обучават в Медицинския факултет. Сред тях има и такива с двойно гражданство.  Реално за втора година бургаския ВУЗ приема студенти от чужбина.  "Дипломите ни са признати в Европа и Великобритания, предстои..

публикувано на 08.10.24 в 14:45

Бургаски ученици: Образование в чужбина, реализация в България

Бургаски ученици днес се запознаха с възможностите за следване в чужбина. Индивидуални консултации за специалности, за такси и за битови условия бяха направени на изложението "Световно образование". Повечето от бургаските тинейджъри бяха от езиковите гимназии и се интересуваха от възможностите за обучение в Европа. Голяма част от тях само..

публикувано на 07.10.24 в 15:08

Организират обучение по дигитални умения за украински деца в Бургас

Центърът за подкрепа и личностно развитие в Бургас дава старт на нов курс за обучение по дигитални умения за украински деца. Той ще се провежда всеки петък от 16.30 часа в зала № 9, ет. 3 на Международния конгресен център до Морска гара, информират от Общината. Занятията ще бъдат водени от квалифициран преподавател от Университет "Проф. д-р Асен..

публикувано на 07.10.24 в 13:18

Нидерландия и Белгия са най-предпочитаните държави от българите за обучение в чужбина

  20-то изложение „Световно образование“ ще се проведе в Бургас на 7 октомври.  6 университета ще бъдат представени в него.Това са четири учебни заведения от Швейцария, един от Нидерландия, и един от България. В същото време посетителите ще имат възможност да се запознаят с възможностите за обучение във висшите училища в цяла Европа, обясни Николай..

обновено на 07.10.24 в 10:41

Двойно повече студенти в бургаския филиал на Софийския университет

С двойно повече студенти започва втората си година бургаския филиал на Софийския университет. Днес академичната година бе официално открита в присъствието на ръководството на ВУЗ-а, студенти и гости.  Стабилизирана академична структура, с нови магистърски програми и още повече студенти отчете на старта на втората учебна година..

публикувано на 03.10.24 в 13:45
Община Сливен

Община Сливен ще награди учител и директор на годината

За първи път сливенски учители и директори на училища ще бъдат отличени с награди „Учител на годината“ и „Директор на годината“. Наградите ще бъдат връчени в навечерието на Международния ден на учителя – 5 октомври. Наградата е учредена от община Сливен.  Общо 12 са номинациите за наградите в двете категории.  Учители и директори от детски..

публикувано на 02.10.24 в 12:09