Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22-ма нови войници положиха клетва в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Засилва се интереса към професията войник. Това обяви полковник Пламен Белчев, началник щаб на Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, след като днес 22-ма новоназначени войници положиха военна клетва. Кандидатите да служат в армията са се увеличили след кампанията на Министерство на отбраната „Бъди войник“. 

22-мата нови войници в Центъра за подготовка на специалисти поеха отговорността да служат на страната. Част от редниците мотивираха изборът си да станат войници.

Роднините на бойците им пожелаха късмет в новата професия и се снимаха за спомен на фона на танк.

"Да стане по-отговорен, по-добър и всичко да е наред."

"Много отдавна беше мераклия и често споделяше на тази тема и най-накрая го огря."

След тържествената церемония  полковник Белчев изрази надежда, че все повече млади хора ще изберат професията войник.

"Кандидатите станаха значително повече. От човек за място вече вървим към трима-четирима човека за едно място."

Той съобщи още, че приемът на нови войници ще продължи и в следващите месеци.


Полковник Пламен Белчев, началник щаб на Центъра за подготовка на специалисти в Сливен


Снимка





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Само с 5 минути закъсня влака на София- Бургас с новите вагони

С около 5 мин. закъснение пристигна в Бургас бързия влак от София с новите рециклирани немски вагони, които БДЖ получи. Около 12.15 ч служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков слезе на гара Бургас. Закъснението е заради ремонтните дейности по железопътната инфраструктура, която на места ограничава значително движението на влаковете...

публикувано на 22.06.24 в 13:34

Търси се строител на южния обход на жк „Меден рудник“

Стартът на дългоочаквания южен обход на жк. "Меден рудник" е вече факт с обявяването на обществена поръчка за изграждането му. С този проект, ще облекчим трафика към "Меден Рудник" и ще подобрим връзките към Южното Черноморие. Това съобщи народният представител Жечо Станков във фейсбук профила си. Обществената поръчка е обявена на 20 юни и е..

публикувано на 22.06.24 в 11:36

Първият влак с модернизирани вагони у нас отпътува от София за Бургас

Днес по линията София-Бургас тръгна първата композиция с модернизираните вагони, които бяха доставени на БДЖ в края на миналия месец. С него ще пътува и транспортният министър Георги Гвоздейков, който ще присъства в Бургас на представянето на новите вагони за родните железници.  Композицията се очаква да пристигне в Бургас в 12:10 часа, като пътуването..

обновено на 22.06.24 в 10:27

Промяна в движението около траурния парк за "Черешова задушница"

Еднопосочно ще бъде движението на автомобили в района на траурния парк от 7:30 часа на 22 юни/събота/, съобщават от полицията.  Причината е провеждането на т.нар. "Черешова задушница". Промяната в организацията ще е в сила до нормализиране на трафика, като автомобилите ще влизат през източния вход и ще излизат през южния, на ул. "Транспортна"...

обновено на 22.06.24 в 08:15

Калин Стоянов: 75% спад на мигрантския поток на българо-турската граница

Шестото издание на Българските туристически награди се проведе по изключение в Царево. Общината стана домакин на събитието по идея на кмета Марин Киров, след като спечели на миналото издание на призовете признанието за вътрешна дестинация.  Този път с него бе отличена община Приморско - първата у нас, разработила и лансирала цяла съвременна лого..

обновено на 21.06.24 в 17:39

И Сливен получи финансиране от МРРБ

Отпускат близо 6 милиона лева за физкултурни салони на две гимназии и водоснабдяването на сливенското село Градско, съобщи Общината.  Кметът Стефан Радев и министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова-Касабова подписаха споразумения по важни за Община Сливен проекти. За реализирането им Министерството на регионалното развитие ще осигури..

публикувано на 21.06.24 в 15:42

Избраха Нина Терзиева за зам.-председател на еврокомисията към НСОРБ

Заместник-кметът на Община Болярово Нина Терзиева бе избрана за един от заместник-председателите на Постоянната комисия по европейски и национални фондове, механизми и инструменти на НСОРБ. Сред важните приоритети, по които ще работи през настоящия мандат Постоянната комисия по еврофондове са продължаване на тенденцията общините да бъдат един от..

публикувано на 21.06.24 в 15:33