Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две дела за подкуп на полицаи ще гледа утре Окръжният съд в Бургас

При първия случай обвиняемият на 26 април по пътя между селата Кръстина и Винарско се е опитал да даде 20 лева на полицейски служител, за да не му състави акт за установено шофиране без предпазен колан. използване на обезопасителен колан. 
Според държавното обвинение управляваният от нарушителя автомобил бил спрян за проверка от пътни полицаи, които забелязали, че водачът не използва обезопасителен колан. Когато единият полицейски служител започнал да пише акт в полицейския автомобил, обвиняемият се приближил до полицейския автомобил и през отворения прозорец на предната лява врата протегнал ръка и поставил върху папката със служебни документи на полицая една банкнота с номинал 20 лева, казвайки му: „Момчета, недейте да пишете акт, а вземете тези пари да се почерпите и все едно не сме се виждали“.

При вторият случай, обвиняем е мъж,  който  управлявал автомобил с чужди регистрационни табели, но и дал подкуп на полицейски служител. това се е случило на 7 април 2018 година в Сунгурларе, когато при проверка на колата, се е оказало че не е регистрирана по надлежния ред.  В същото време и място той е дал две банкноти по 50 лева на полицейските служители, за да не му съставят акт.  Същият е задържан. 

И двете заседания Окръжният съд в Бургас е насрочил за четвъртък. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицейският участък в Камено отново е районно управление

Полицейският участък в Камено отново стана районно управление, съгласно заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и по предложение на директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов. През юни 2022 година управлението беше преобразувано в полицейски участък. Днес бе направено откриването му, а на него присъстваха..

публикувано на 18.04.24 в 14:59
Снимката е илюстративна.

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус на градския транспорт в Бургас, съобщават от полицията. Те са седели в задната част на превозното средство. В района на бургаската улица "Чаталджа", шофьорът на автобуса е спрял рязко, което довело до падане на децата на пода.  Момичето получило контузия на десния крак, а момчето – контузия на..

публикувано на 18.04.24 в 09:46

Около 10 дка тревни площи са изгорели край "Ветрен"

Около 10 дка тревни площи са изгорели в района на бургаския квартал "Ветрен", съобщават от полицията. Пожарът е възникнал  в местността "Герена". Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеоборци.   Причините за пожара са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас

публикувано на 18.04.24 в 08:34

14 години затвор за убийство на младеж на пътя в Крушаре

Върховния касационен съд потвърди присъдата от 14-години затвор за Хюсеин Хюсменов, причинил смъртта на 19-годишния Петър Досев при автомобилна гонка в село Крушаре през ноември 2021 година. Съдът отне завинаги шофьорската му книжка.  До инцидента се стига, след скандал за момиче в социалните мрежи и уговорка двамата да се видят на следващия ден в село..

публикувано на 17.04.24 в 14:10

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист. С тази инициатива съдът стартира Дните си на..

публикувано на 17.04.24 в 13:22
Снимката е илюстративна

Кола блъсна жена на пешеходна пътека в Поморие

Кола блъсна 40-годишна жена на пешеходна пътека в Поморие, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал пред детска градина „Веселушко“ вчера на обяд.   Шофьорът е на 53 години от Пловдив. Той е отнел предимството на пешеходката.  Пострадалата се отървала само с натъртване на лявото бедро. Прегледана е и освободена за домашно лечение

публикувано на 17.04.24 в 09:35

Върнаха делото за смъртта на четирима души, загинали при катастрофа в Сливен

Окръжният съд в Сливен върна делото за катастрофата, при която миналата година в ранните сутрешни часове на Гергьовден бяха пометени и убити от джип четирима мъже, возещи се в каруца без светлинни обозначения. Причината за връщането в досъдебна фаза е, че прокуратурата не е уведомила част от роднините за започналото разследване и други законови..

публикувано на 16.04.24 в 14:49