Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът: Язовирът в село Винарско може да залее АМ "Тракия"

2
Язовирът в с. Винарско
Снимка: FoursquareСтената на язовира в село Винарско е пропукана и може да залее автомагистрала „Тракия“ и близките села. За това алармира кметът Стайко Манев. Правен е частичен ремонт, но не е безопасно, твърди той. 

В язовира на село Винарско се вливат две селски реки, които са станали пълноводни заради дъждовете и над отливника е започнала да прелива вода, коментира Манев:

„Опитаха се да направят някакви козметични ремонти, но с толкова много вода и толкова висока стена такива козметични ремонти не трябва да се допускат. Стената е пропукана много отдавна. На две места е изядена. Опитаха се да сложат някаква пръст, но след всички тези дъждове, сами разбирате, че пръстта не помага. Няма опасност за моето село и за хората. Но има опасност за АМ “Тракия“, трафикът е интензивен. Има опасност за бензиностанцията, която се намира под язовира, за село Кръстина, както и за другите села“.

Причината за да е в това състояние язовирът, е липсата на средства, които се отпускат на община Камено, твърди още кметът на село Винарско. 


Чуйте повече в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия