Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чанка Коралска :Ремонтът на" Якимов" и кръговото отговарят на нормативните изисквания

 Ремонтите на два от най-важните булеварди в Бургас приключиха -"Захари Стоянов" и "Проф. Яким Якимов" . Те свързват магистрала Тракия и Ямболска област с пътя към Южното Черноморие. До месец трябва да завършат и дейностите по улица „Димитър Димов“, която води към Варна. В социалните мрежи се появиха коментари, че неправилно са поставени маркировката и някои от знаците на кръговото кръстовище до университет "Проф.д-р Асен Златаров", което преразпределя трафика за центъра и пътя за Созопол. Наш екип провери на място доволни ли са шофьорите :

Единствените проблеми,които имам, са с шофьори, които не виждат промяната на начина на преминаване и те самите създават проблеми.Това е единственият проблем, може би трябва да се сложат повече знаци, два реда при наближаване на кръстовището.

Колелото измислено е, трилентово е, с новата отбивка за центъра има разлика.Тези, които обаче  преминават наляво, за да се включат за София, при тях се получава голямо задръстване. Знаци има.

Сега стана добре, които са си надясно бързо преминават.

Много сме доволни, харесва ни, аз пътувам всеки ден за Сарафово, добре е маркировката.

17.30 е лудница, чак до кръговото на КАТ има коли. Новата отбивка е добре.

Ще видим дали е качествен този път асфалтът, да не се разруши пак на първия валеж.С маркировката се оправям, аз проблем нямам.

Маркировките навсякъде не са направени както трябва в този град.Този, който ги е мислил, е далеч от истината .Не се знае как да се направи.Причината е незнанието.

Чух, че има някакво недоволство за кръговото, каза зам.- кметът Чанка Коралска. Това обаче е едно говорене, с което не можем да стигнем до конкретния проблем.

Ние имаме експерт и цял отдел по безопасност и организация на движението към който могат да се обърнат хората.Този въпрос също може да се разгледа в Междуведомствената комисия.Това,което ние сме направили, отговаря на нормативните изисквания. Ние сме готови, отворени сме за диалог, нека да получим по -голяма конкретика, за да можем да реагираме.Изключително много държим на обратната връзка с гражданите. Това, което го правим, е да улеснява всички нас, живеещите в Бургас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар на дюните край Несебър

В 11.50 часа е поучен сигнал за пожар на дюните край Несебър. Два екипа на пожарната са там посочи, началникът на областната служба - старши комисар Николай Николаев.  Горят сухи треви и храсти. На този етап няма опасност огънят да се разпространи. 

публикувано на 19.07.24 в 14:05

Откриха ново затворническо общежитие в Бургас за 1,3 млн. лева

1,3 млн. лева са инвестирани в подобряването на условията за лишените от свобода, които изтърпяват наказанията си в общежитие от открит тип към бургаския затвор. Служебният министър на правосъдието Мария Павлова и директорът на Главна дирекция „Изпълняване на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов откриха реновираното общежитие „Строител“ и..

публикувано на 19.07.24 в 13:44

Петко Бачийски: Не мога да нося отговорност какво правят с яхтите, които съм продал

В отворено писмо до БНР Бургас Петко Бачийски се разграничи днес от информацията, посочена вчера от адвокат Димитринка Радева, в Окръжния съд в Бургас. По думите ѝ, едно от лицата, които са вербували нейния подзащитен да пренесе с яхта от Поморие към Турция наркотици, е било с името „Петко Бачийски“. Яхтата беше задържана край Царево.  Оставиха..

публикувано на 19.07.24 в 13:38
Снимката е илюстративна.

Тежка катастрофа с шестима пострадали на пътя между Ябълчево и Вресово

Тежка катастрофа с шестима пострадали стана на пътя между руенските села Ябълчево и Вресово около 11 часа днес, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева пред БНР Бургас.  Челно са се сблъскали два леки автомобила – румънски и бургаски. Шестимата пострадали са без опасност за живота.  По двама се намират в..

публикувано на 19.07.24 в 13:09

ГДБОП разби наркооранжерия в Нова Загора

ГДБОП разби високотехнологична наркооранжерия в Нова Загора. Задържани са трима души за срок от 72 часа. Днес следобед се очаква да им бъде повдигната постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража.  Акцията е проведена съвместно с ОДМВР Сливен под надзора на Районна прокуратура.  Групата е отглеждала канабис в постройка от 100 кв.м. в..

публикувано на 19.07.24 в 12:06

Задържаха 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Задържан е 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка е района на плажа.  В него са намерени и иззети 17 свивки с канабис с приблизително тегло около 15 грама, 11 таблетки екстази с приблизително тегло около 10 грама, плик с канабис и таблетка във формата на камбана –..

публикувано на 19.07.24 в 11:43

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас, съобщават от полицията. Въпреки забранителна маркировка, шофьор от Грузия е решил да предприеме изпреварване.  Навлизайки в лентата за насрещно движение той е блъснал два автомобила. Шофьорите в тях са пострадали при инцидента.  Единият е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас със счупено..

публикувано на 19.07.24 в 11:36