Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"The Sun": България е с най-евтината пиячка

Снимка: архив

Със заглавие „България има най-евтината пиячка през това лято“, британският таблоид „Сън“ рекламира страната ни и конкретно – „Слънчев бряг“ като туристическа дестинация.

Вестникът пояснява, че курортът е точното място за млади жители на Острова, които търсят „алкохолна почивка“.

Медията сравнява цените на напитките в редица известни курорти и уточнява, че в страната ни е най-евтино, бутилка бира е само 72 пенса.

„Сън“ призовава англичаните да избягват Франция, защото пивото там е много по-скъпо.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водни атракции в Слънчев бряг

В дългия списък с морски атракциони традиционно са джетове, парасейлинг, надуваеми рингове, банани, стинг рей, теглени от моторница, разходка с лодка  и много други. Спасителните жилетки за всички са задължителни, а за използването на атракционите се минава инструктаж. Скоростните мотори се дават под наем за 15, 20 и 30 минути. На моторницата могат да се..

публикувано на 03.08.20 в 13:42

Сладоледен рай този уикенд в Бургас (СНИМКИ И ВИДЕО)

Бургазлии обичат екзотиката и нетрадиционните вкусове на сладоледите. Това каза пред БНР-Бургас джелатиерът Емил Георгиев, част от Сладоледения фестивал, който продължава до неделя на Морската гара в Бургас: "Най-интересното е бъз с лайм, който много се харесва от хората. Следващото е узо с ананас, което е нов наш вкус, разработен тази година...

обновено на 01.08.20 в 15:57

Яхтклуб „Черноморец Бургас” ще проведе кампания „Ветроходно здраве“ на 1 август

С кампания за популяризиране на ветроходството и неговите ползи за здравето Яхтклуб "Черноморец Бургас" ще открие ветроходния август. Още утре, 1 август, на Морска гара и Пристанището ще се проведе информационната кампания "Ветроходно здраве". На нея ще бъдат представени и популяризирани ветроходството и морските спортове в Бургас. С това събитие..

публикувано на 31.07.20 в 10:49

Сладоледен фестивал този уикенд в Бургас

Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас  ще се превърне в своеобразна сцена за първия Сладоледен фестивал. Райското кътче за всички любители на леденото изкушение може да се посети от 30 юли до 2 август 2020 г. Посетителите ще открият огромно богатство от вкусове, аромати и цветове, произведени в България и цял свят. Организаторите от Община..

обновено на 30.07.20 в 11:59

Музика и вкусна храна във второто издание на Street Food & Music Festival

Музика на живо, кулинарни демонстрации, комедийни спектакли, игри, работилници, вкусна храна и подбрани напитки. Всичко това ще предложи второто издание на   Street Food & Music Festival. То ще се проведе на  5 и 6 август на Пристанище Бургас.   Входът, както винаги е свободен. На кулинарната морска арена ще се развихрят най-добрите Street Food..

публикувано на 30.07.20 в 10:31
Центърът на село Козичино (2012 година)

Правителството финансира изграждането на военен паметник в с. Козичино

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. С постановление на Министерски съвет, Община Поморие ще получи 7 000 лева за изграждане на монумент с имената на загиналите във войните от с. Козичино. Одобрените допълнителни трансфери за други целеви разходи..

публикувано на 29.07.20 в 16:10

Вечер на келтската култура ще се проведе в Етнографския музей в Бургас

"Вечер на келтската култура" ще се проведе в двора на Етнографския музей в Бургас.  Събитието ще е на 1 август и  включва забавни игри и състезания от келтските фестивали, провеждани редовно в целия свят, които нямат ограничения за възраст и физически умения. Всеки посетител ще може да участва. Събитието ще започне в 18.00 часа с презентация на..

обновено на 29.07.20 в 12:47