Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Да посрещнем Нептун" и киното на Акве Калиде ще са на 21 юли

Запомнящ се морски празник с много ентусиазъм и желание да зарадва бургаските деца и техните родители  до експоцентър Флора ще има следващата неделя, 21 юли. Инициативата е на „Майки ГЕРБ“ и „Жени ГЕРБ“ и Клубът на моряка в Бургас. Всички участници ще получат  „кръщелни свидетелства“. Водещ на морската фиеста ще бъде актьорът Пламен Каров. Преслава Минасян и Аглая Тодорова ще пеят. Моделът Златка Димитрова ще бъде в ролята на Нептунеса.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Богориди" посреща с романтична украса

Улица "Богориди" днес е по-романтична, а влюбените могат да се разходят под цветни чадъри. Инициативата е на партньорите в проекта БулевАрт - хора на бизнеса и изкуството, подпомогнати от община Бургас по повод 14 февруари. Жителите и гостите на града са поканени на филмови прожекции на открито. Екранът ще бъде разположен до Регионалната библиотека..

публикувано на 14.02.20 в 14:22

Повече розово и по-малко дантели, сред тенденциите при абитуриентските тоалети за тази година

Нестандартни цветове  и разнообразие от материи, както винаги колекцията от официални облекла за абитуриентите за 2020 -та година на дизайнера Мария Диомова привлича младите дами, като магнит. Розовото е в малко по-различни тоналности, които за сега са много харесвани, защото момичетата вече не искат да бъдат в един и същи цвят, споделя Диомова...

публикувано на 10.02.20 в 13:59

Брад Пит с първи "Оскар"

В голямата изненада на 92-тата церемония се превърна южнокорейската лента "Паразит". Тя бе обявена за  най-добър филм  н а годината, а режисьорът й Пон Джун-хо надви огромната конкуренция в лицето на Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино, Сам Мендес и Тод Филипс и грабна един от най-ценните призове - за  най-добър режисьор . Победата е историческа,..

публикувано на 10.02.20 в 13:04

Повече от 12 хиляди бебета са се родили от същестуваването на Фондация „Искам бебе"

Конкурсът „Мисис Бургас“ 2020 ще се включи и подкрепи националната кампания на Фондация „Искам бебе“. През годините всяко от изданията на конкурса застана зад различни социално значими каузи. По този начин организаторите показват, че това е повече от конкурс за красота. "Понякога само един разговор е достатъчен в подкрепа на хората, които имат..

публикувано на 09.02.20 в 14:49

Пейо Пантелеев вече е адмирал на бургаската поезия

"Това, което съм мечтал да стане в България за пръв път, го подуших в Бургас." Това каза Пейо Пантелеев по време на емоционалния спектакъл "Музиката продължава..." с песни по негови стихове, посветен на 75-годишнина на поета. За да уважат празника и творчеството на поета, режисьора и актьора Пейо Пантелеев, на сцената пред него излязоха..

публикувано на 07.02.20 в 11:31

Мисис Бургас“ 2020 подкрепя националната кампания „Искам бебе“

Конкурсът „Мисис Бургас“ 2020 ще се включи и подкрепи националната кампания на Фондация „Искам бебе“. През годините всяко от изданията на конкурса застана зад различни социално значими каузи. По този начин организаторите показват, че това е повече от конкурс за красота. Това е форум, който събира доказали се в своята професионална сфера дами,..

публикувано на 06.02.20 в 10:28

Ваня Кирова: Подготвяме уникален, невиждан до сега конкурс „Мисис Бургас“

Конкурсът „Мисис Бургас“ ще отпразнува своя 5-годишен юбилей през тази година. Светското събитие, което се превърна в емблема за града предстои през април. Това е конкурс, който показва дамите в една различна светлина. Те не са само с красиви лица, а са и успели жени.  БНР - Бургас отново ще е медиен партньор, като ние ще ви информираме за любопитните..

публикувано на 02.02.20 в 14:44