Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Катя Стоянова, и.д. кмет на община Созопол:

Сезонът започна слабо, но не очакваме драстичен спад на туристи

Ние сме позната и любима дестинация за българи и чужденци, поясни Стоянова

По - слаб е туристическият сезон до момента в Созопол, но очакванията са в края му, показателите да са добри. Морският град е предпочитана  дестинация както за българските, така и за чуждестранните туристи, коментира и. д. кмет Катя Стоянова:

„Според мен отлива на туристи няма да е толкова драстичен при равносметката в края на сезона. Градът ни е една не само позната, но и любима дестинация за почивка. Ние сме предпочитано място от българските туристи и определено тази атмосфера, духа на Созопол и местните хора привличат нашите съграждани. Има и много руснаци, украинци, румънци.“

Повече може да чуете в звуковия файл:

Созопол е туристическа дестинация доказала се във времето, която успява да привлече гости както от България, така и от чужбина. Освен с морето, градът е интересен и с миналото си и впечатлява с богатия си културен живот.

„Продължаваме да развиваме успешно конгресен, фестивален и културно - исторически туризъм. Стартирахме сезона с 14 – тия франкофонския фестивал „Солей“, приключи преди дни и младежкия фестивал „Музите“ с много голямо международно участие, посолствата на Мароко, Куба. Сега най – важната ни задача е подготовката за Аполония, фестивалът с който Созопол става столица на културата в края на август и началото на септември.“, добави Стоянова.

Повече може да чуете в звуковия файл:

И.д. кмет Катя Стоянова поздрави жителите и гостите на града с празника на св. Марина, който е и празник на Созопол, като пожела здраве и вяра в доброто. „Добри дошли в Созопол през цялото лято, ние ви очакваме с гостоприемство и интересни събития през цялото лято.“


ВИЖТЕ ОЩЕ

Хотлиери от Бургас и региона решават дали да подкрепят колегите си в стачните действия

Хотелиери от Бургас и Поморие ще решат в четвъртък дали ще се включат в протестните действия на бранша, планирани за тази събота. Това каза за БНР – Бургас председателят на сдружението в Поморие Георги Тръпков. Близо 30 представители от сектора ще обсъдят приетата във Велико Търново протестна декларация с пакет от мерки за борба със сивия..

публикувано на 21.01.20 в 14:50

Обучават камериерки и назначават 40 рентгенови оператори за летището

40 свободни позиции за рентгенови оператори на летището са заявени в бургаското Бюро по труда. В началото на годината транспортните фирми търсят и 20 международни шофьори. Средногодишното равнище на безработицата за Бургас през цялата изминала година е три процента, с много добър показател, въпреки процесите, отчетени в летния..

публикувано на 21.01.20 в 12:47

Общият устройствен план на Царево е пред последна фаза

След като от българската Фондация „Биоразнообразие“ обявиха,че са прекратили изготвянето на Плана за управления на ПП“Странджа“ решихме да проверим какво става с един друг дълго чакан, оспорван и няколко пъти преработван нормативен акт- Общия устройствен план на Царево. По думите на кмета Георги Лапчев ОУП Царево е пред последната си фаза. Той има..

публикувано на 20.01.20 в 12:00

Започна изграждането на Промишлена зона "Юг"

Процедурите за обособяването на нова Промишлена зона "Юг" започнаха. Тя  ще бъде в близост до пътния възел Бургас-Средец-Созопол. Новата зона за промишлени дейности ще е с площ от 600 декара. Тя ще е разделена на парцели с големина от 20 до 160 декара, като е предвидена възможност те да бъдат групирани в зависимост от нуждите на новите инвеститори...

публикувано на 20.01.20 в 10:45

Нов туристически маршрут ще представя Бургас като интересна дестинация

Туристически комплекс „Акве Калиде“, Ченгене скеле, остров „Света Анастасия“ , храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъдат включени в нов туристически маршрут, който ще представя Бургас като интересна дестинация за посещения. Обектите предстоят да бъдат доразвити по проект „Силата на водата“, който ще се реализира по оперативна програма „Региони в..

публикувано на 16.01.20 в 12:13

Борса за шафран откриват край Бургас

Две борси за шафран ще бъдат разкрити тази година в България. Първата ще бъде отворена в края на януари в Пловдив. В района на Бургас това се очаква да се случи в началото на туристическия сезон.  Председателят на българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти Хасан Тахиров обясни, че страната ни..

публикувано на 14.01.20 в 09:40

Съветници предлагат да се запазят цените на такситата

Общинският съвет да запази максимална цена за таксиметров превоз на пътници за дневна и нощна тарифа на един километър пробег в размер на 1,20 лв., валидна за територията на Община Бургас. Това предлагат в докладна записка общинските съветници Георги Дракалиев и Евелина Михалева. Вносителите предлагат запазване и на минимална цена за..

публикувано на 13.01.20 в 15:58