Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бави се обезщетението за собствениците на имот, където бе спрян строеж

Изграждането на сградата в кв. „Възраждане“ бе стопирано заради близостта с училище „Любен Каравелов“

Собствениците на имот в кв. „Възраждане“ на Бургас, където бе спрян строеж, все още не могат да бъдат обезщетени. След заповед на кмета, изграждането на жилищен блок бе стопирано, заради близостта до училище „Любен Каравелов“, а общинският съвет гласува парцелът да бъде отчужден. Трябва да влезе в сила и промяната в отреждането на имота, той да е за нуждите на училището, уточни директорът на „Общинска собственост“ Живко Димитров.

"Към настоящият момент процедурата е стартирала - има предложение за изготвяне на подробен устройствен план и одобряване на задание, въз основа на решението на Общинския съвет Бургас, във връзка с отреждането. Това решение на общинския съвет се е обжалвало от част от собствениците. Възможностите за обезщетяване се разглеждат на етап одобрен подробен устройствен план. Т.е. чак след този момент може да бъде разглеждан начинът на обезщетяване."

Ако собствениците поискат обезщетение с друг имот, законът не ни задължава той да е точно във „Възраждане“, поясни Живко Димитров. Припомняме, че те заплашиха с протести, ако не бъдат овъзмездени. 
Припомняме че в 30 дневен срок Административният съд - Бургас ще се произнесе дали ще бъде отменено разрешителното за строеж на сградата до училище "Любен Каравелов".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Съдът решава до 30 дни за разрешителното за строеж до ОУ "Любен Каравелов"

В 30 дневен срок Административният съд - Бургас ще се произнесе дали ще бъде отменено разрешителното за строеж на сградата до училище "Любен Каравелов в кв. „Възраждане“. Строежът беше спрян със заповед на кмета Димитър Николов след протести на..

обновено на 17.07.19 в 17:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изследват 20 работници в Ямболско за бруцелоза

Над  20 работници от животновъдни ферми в Ямболска област ще бъдат изследвани за бруцелоза. До момента е регистриран случай на заболяването в крайграничното село Горска поляна. 53 годишен мъж е лекуван в инфекциозното отделение на ямболската болница,..

публикувано на 10.07.24 в 15:56
Микробус на едната фирма-превозвач; снимката е илюстративна

Има ли правостоящи пътници в автобусите по линията Бургас-Айтос?

За нарушение в Закона за автомобилните превози сигнализират от партия „Единение“. Те са входирали писмо до Общинския съвет в Бургас относно капацитетът на автобусите по направлението за Айтос. Според сигнала им има пътници, които стоят прави в..

обновено на 10.07.24 в 14:19

Фургон изгоря напълно в бургаска складова база

Фургон изгоря напълно в складова база на бул. "Янко Комитов" в к-с "Славейков". Пожарът е възникнал, след като в близост са рязали стари стелажи. От искрите е засегнат и пострадалият фургон, ползван от 51-годишен бургазлия.  Огънят е потушен от два..

публикувано на 10.07.24 в 10:51
архив

АПИ: Различни ограничения има в участъци по АМ "Тракия"

Шофьорите да се движат с повишено внимание в област Сливен по АМ „Тракия”,  от км 229+286 до км 273+354 и в двете посоки - за Бургас и София.  Причината е подмяна на ограничителни системи за пътищата. Ограничава се аварийната лента. Участъкът е..

публикувано на 10.07.24 в 09:09
снимката е илюстративна

Затварят улица в кв."Рудник" за два месеца

Реконструкция и модернизация ще се извършват на участъци от водопроводната и битова канализация в бургаския квартал „Рудник“. Те ще започнат от днес - 10 юли.  Във връзка с това се налага спиране на движението по ул. „Йорданка Николова“ – от входа..

обновено на 10.07.24 в 07:56

ВиК: На няколко места в Бургас ще спира водата днес

От 9 часа до 14 часа ще бъде спряно водоподаването на бургаската ул. "Крайезерна" в Логистичния парк, съобщи водоснабдителното дружество в града.  Също днес  от 08:30 часа до 17:00 часа ще бъде спряна водата в района между улиците  "Шейново",..

публикувано на 10.07.24 в 07:39

Концерт „С обич за Делян“ събира средства за терапия в Москва

Благотворителен концерт "С обич за Делян" ще се състои днес от 19 часа в дома на НХК. Делян Иванов е диагностициран с множествена склероза през 2005 година . След години приемане на лекарства, които забавят заболяването, той се запознава..

обновено на 09.07.24 в 15:30