Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бави се обезщетението за собствениците на имот, където бе спрян строеж

Изграждането на сградата в кв. „Възраждане“ бе стопирано заради близостта с училище „Любен Каравелов“

Собствениците на имот в кв. „Възраждане“ на Бургас, където бе спрян строеж, все още не могат да бъдат обезщетени. След заповед на кмета, изграждането на жилищен блок бе стопирано, заради близостта до училище „Любен Каравелов“, а общинският съвет гласува парцелът да бъде отчужден. Трябва да влезе в сила и промяната в отреждането на имота, той да е за нуждите на училището, уточни директорът на „Общинска собственост“ Живко Димитров.

"Към настоящият момент процедурата е стартирала - има предложение за изготвяне на подробен устройствен план и одобряване на задание, въз основа на решението на Общинския съвет Бургас, във връзка с отреждането. Това решение на общинския съвет се е обжалвало от част от собствениците. Възможностите за обезщетяване се разглеждат на етап одобрен подробен устройствен план. Т.е. чак след този момент може да бъде разглеждан начинът на обезщетяване."

Ако собствениците поискат обезщетение с друг имот, законът не ни задължава той да е точно във „Възраждане“, поясни Живко Димитров. Припомняме, че те заплашиха с протести, ако не бъдат овъзмездени. 
Припомняме че в 30 дневен срок Административният съд - Бургас ще се произнесе дали ще бъде отменено разрешителното за строеж на сградата до училище "Любен Каравелов".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Съдът решава до 30 дни за разрешителното за строеж до ОУ "Любен Каравелов"

В 30 дневен срок Административният съд - Бургас ще се произнесе дали ще бъде отменено разрешителното за строеж на сградата до училище "Любен Каравелов в кв. „Възраждане“. Строежът беше спрян със заповед на кмета Димитър Николов след протести на..

обновено на 17.07.19 в 17:17
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Болярово

Информационна среща в Болярово по Проект „Еко-кошница, моля!“

На 24 май от 15:30 часа в сградата на НЧ „Възраждане-1912г.“, град Болярово МИГ – Елхово – Болярово, съвместно с община Болярово, организира информационна среща в изпълнение дейностите по Проект „Еко-кошница, моля!“. Проектът е изпълняван съгласно..

публикувано на 17.05.24 в 16:41

19 души са загинали при трудови злополуки в страната

В следствие на трудов травматизъм от началото на годината 19 души са загубили живота си в страната.  Сериозен ръст на трудовите злополуки се отчита и за цялата 2023 година, съобщи директорът на агенция "Главна инспекция по труда" Екатерина..

публикувано на 17.05.24 в 16:33

Министър Коритарова провери ремонта на Дюлински проход

Започнаха от днес строителните дейности по 34 км от трасето между областите Варна и Бургас. Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова провери как стартира основният ремонт на Дюлински проход, по трасето на..

публикувано на 17.05.24 в 15:46
Президентът Румен Радев е на посещение в Бургас - 17 май 2024 г.

Румен Радев: Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО (ОБНОВЕНА)

Инциденти е имало през всички години, откакто я има службата. Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО. Нека всички компетентни органи да установят реалните причини и тогава ще говорим. Така президентът Румен Радев коментира..

обновено на 17.05.24 в 15:20

Ловно-рибарското сдружение "Странджа" в Болярово проведе отчетно събрание

Председателят на Управителния съвет на Съюза на ловците и риболовците в България Васил Василев присъства на отчетното събрание на Ловно-рибарско сдружение "Странджа" в Болярово днес, съобщиха от Общината. Ловците отбелязват 140 години от началото на..

публикувано на 17.05.24 в 13:04

"Зеленият уикенд" в Бургас започва с Карнавал на биоразнообразието

С Карнавал на биоразнообразието започва Зеления уикенд днес. Над 150 деца от 22 учебни заведения са заявили участие. Организатори са Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Бургас и РИОСВ-Бургас. Темата тази година е..

обновено на 17.05.24 в 12:15

Ремонтират ул. „Константин Величков“в Бургас в понеделник

Временна организация на движението ще бъде въведена  от 08:00ч. до 17:00 ч. на 20 май по бургаската ул. „Константин Величков“, в района на бл. 20 в ж.к. „Лазур“, съобщават от Общината. Причината е  извършването на строително-ремонтни дейности по пътната..

публикувано на 17.05.24 в 12:07