Собственици на имот искат обезщетение заради спрян строеж (обновена)

Ако Община Бургас не ги обезщети, заплашват с протести

| обновено на 11.07.19 в 13:39

За обезщетение с подобен парцел настояват собствениците на земя в кв. „Възраждане“, върху която бе започнал строеж, а в последствие - спрян от Община Бургас. Действията на администрацията се обжалват пред съда, а хората са готови и на протести.

Въпреки издадените строителни разрешителни и строителна линия, малко след започването на дейностите през април, те са спрени със заповед на кмета, обясни предприемачът Николай Богов. Неговата фирма изгражда жилищен блок на терен на частни собственици срещу обезщетение на метри от ОУ „Любен Каравелов“. Бяхме постигнали съгласие с директорката, дори прибрахме оградата на учебното заведение във физкултурния салон, за да може след това да я монтираме отново, но започнаха атаки срещу нас, обясни той.

„Най-вече за това, че сградата, която ще бъде изградена, ще засенчва прозорците на отремонтираната т.нар. стара баня, която не е за целодневни занимания, а за почасови“, поясни Богов.

Единственото възможно решение е да бъдем обезщетени с терен, допълни той.

  „След като парцелът  е толкова жизнено важен за училището и Общината, те да предоставят себеподобен, с подобни строителни показатели в близост на района на собствениците и цялата тази сага ще приключи. Собствениците казаха, че ще си оттеглят всички жалби, които са пуснали в момента към Общината“, посочи Богов.

70 % от сградата вече е продадена на зелено. Над 200 000 лв. са направените инвестиции от страна на фирмата. Собствениците са дали двуседмичен срок на Общината да реши проблема, иначе са готови на протестни действия.

А на сесия още през май, общинският съвет гласува нов проект на ПУП за района, който да бъде преотреден – от такъв за жилищно строителство, в такъв за училище. От Община Бургас поясниха, че ще дадат подробности пред БНР-Бургас следващата седмица и ние ще продължим да следим случая. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Двуетажното заведение в Ахтопол е напълно законно (СНИМКИ)

Двуетажно заведението се появи на централния плаж в Ахтопол. То е на 180 кв.метра площ, върху бетонни фундаменти.  То е изградено след като Министерството на туризма е одобрило концесионната схема, представена от стопанина на плажната ивица. За изграждането му съгласие е дал и главният архитект на Царево.  Три проверки са извършили от началото на..

публикувано на 15.07.19 в 17:15
Архив

Сигнал за мъртва риба в Ропотамо, експертите не откриха нарушения

Експерти от три институции извършиха проверка по сигнал за замърсяване на река Ропотамо с умряла риба по горното течение на реката. Служителите на РИОСВ - Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионална лаборатория - Бургас към Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) са взели  водни проби, на които бе извършено изследване по..

публикувано на 15.07.19 в 15:11
Доктор по мозъчни трансплантации след демонополизирането на здравната каса. Примерно

"Булевард Демокрация" - на 15 юли

Дали ще доживеем революция в родното здравеопазване, след като, за първи път, ресорен министър ще предложи отпадане на монопола на здравната каса. Или каца, както някои я наричаха. На пръв поглед, идеята е добра – ще създаде конкуренция между фондовете за всяка една клинична пътека. Тоест – пациент. Д-р Димитър Петров, бивш шеф на касата,..

публикувано на 15.07.19 в 15:01

Пътниците на България Еър за Санкт Петербург се премаршрутират по различни полети

146-мата пътници от отменения полет Бургас- Санкт Петербург са поети  от руския туроператор по линията, както и от авиопревозвача. От сутринта се  премаршрутира т всички пътници от полета, на този етап колегите успяват да пренасочат пътниците от Бургас- Санкт Петербург и  Санкт Петербург -Бургас  към съответните дестинации, пояснява Даяна..

публикувано на 14.07.19 в 14:32

Отменени полети и пътници, пренощували на летището

146 пътници  до Санкт Петербург е трябвало да прекарат нощта на летище   Бургас.  Те вече са  настанени в хотели. Адриана Троанска от летището пояснява: Полетът за Санкт Петербург е полет на България Еър, който е трябвало да излети снощи в 19.30, но не е успял. Тази сутрин в 6 часа пътниците са извозени към 4 различни хотела около Бургас и Несебър. Те..

публикувано на 14.07.19 в 13:06

Съдбата на бургазлийка в Инсбрук провокира съпричастност

Пътешественикът Янис Иконому сподели  в социалните мрежи история, която трогна много от читателите й. Докато се прибира към хотела си в Инсбрук, той  става свидетел как една бездомна жена колабира на улицата.  Опитва  се да помогне и покрай него се събират много хора от различни националности. Всички питахме жената дали има..

публикувано на 14.07.19 в 11:17

Има опасност от пожари след прибирането на зърнената реколта в община Тунджа

Нараства опасността от пожари след прибирането на зърнената реколта на територията на община Тунджа. Изсъхналата крайпътна растителност също крие рискове, предупреждават от ръководството на общината. Най-притеснителна е ситуацията в населените места, където има изоставени дворове, обрасли с растителност, посочи секретарят на община..

публикувано на 14.07.19 в 08:22