Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хотелиерът Антон Тръпков: "Август губи статута си на ваканционен месец номер едно"

От 10 до 15% са намаленията, които предлагат хотелите в Поморие за резервации в средата на август, коментира хотелиерът  Антон Тръпков. По думите му морският град е пълен почти на сто процента и сезонът не се различава много от миналогодишния.

"В момента двойна стая със закуска е на цени от 90 - 100 лева, в зависимост от класификацията на стаята, дали има изглед на море, дали е по-луксозна. Това са ценовите параметри, в които в момента влизат три или четири звездни категории хотели. През последните няколко години тенденциите са, че август месец губи статута си на ваканционен месец номер едно. вече е доста разтеглено това понятие".

Удължаването на сезона зависи от няколко компонента, поясни още Антон Тръпков. На първо място, като доколко атмосферни условия септември месец ще бъде благоприятен и от друга страна трябва да се види много добре конкурентните пазари на българския какви цени предлагат, за да не се допуснат грешки, уточни хотелиерът.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Абонатните станции вече с досиета

Етажната собственост вече може сама да избира процента сградна инсталация, без да е нужно да иска предложения от топлинния счетоводител. Процентът й може да бъде не по-малък от 20 и не по-голям от 40 на сто. Промяната е в сила от този отоплителен сезон, но малцина потребители са се възползвали, посочи управителят на фирмата за топлинно..

публикувано на 21.01.20 в 16:34

ТЕЦ Сливен: Не изгаряме опасни отпадъци и не ползваме вода от яз. „Асеновец“

ТЕЦ Сливен не изгаря опасни отпадъци. Това обяви директорът на топлоцентралата инж. Павлин Костов по повод проверка на прокуратурата, ДАНС, Икономическа полиция и РИОСВ по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. Проверката е извършена миналата седмица.  ТЕЦ-ът изгаря между 3 и 4% модифицирано гориво и притежава комплексно разрешително за..

публикувано на 21.01.20 в 15:10
Васил Божков

"Булевард Демокрация" - на 21 януари

Интересни неща се случват и предстои да се случват в хазартния бизнес. След идеята той да се монополизира от държавата и реално търкането на билетчета да стане незаконно, за сметка на зачеркването на числа, единият от хазартните босове Васил Божков започна битка за бизнеса си. В която намесиха и футболни фенове. Защото я спре търкането, спирали..

публикувано на 21.01.20 в 15:04

Бургаският бюджет – нещо ново, нещо старо и нещо назаем

Капиталовата програма на Община Бургас бе публикувана на страницата на администрацията в края на миналата седмица. Едно от обясненията, които чух за това, че се случва след обществените обсъждания, а не преди тях, бе „за да влязат в нея предложенията на гражданите“. Само за пример – на общественото обсъждане в „Сарафово“ бе обещан ремонт на..

публикувано на 21.01.20 в 14:20

Обсъждат бюджета за 2020 г. на Община Созопол днес

Обществено обсъждане на Проектобюджета за 2020 на Община Созопол ще се проведе днес. Общата субсидия за делегираните от държавата дейности са 7 127 093 лв. Собствените приходи за държавно делегирани дейности са в размер на 15 544 904 лв. 25 300 000 лв се предвижда да е бюджетът на общината за тази година. Капиталова програма е в размер на 5..

публикувано на 21.01.20 в 11:41

Община Поморие обяви конкурс за набиране на доброволци

Община Поморие обявява конкурс за набиране на доброволци за сформиране на доброволно формирование при предотвратяване или овладяване на бедствия,пожари и извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях на територията на общината. Доброволец може да е всяко дееспособно физическо лице, навършило 18 години, което е клинично здраво, не страда от..

публикувано на 21.01.20 в 10:52
архив

Нова наредба за топлоснабдяването прецизира дяловото разпределение на топлинната енергия

Изцяло нова наредба за топлоснабдяването предложи за обществено обсъждане Министерството на енергетиката. Целта е да се прецизират разпоредбите, регламентиращи дяловото разпределение на топлинната енергия и да се намали административната тежест при присъединяването на клиенти и производители към топлопреносната мрежа на топлофикационните..

публикувано на 21.01.20 в 09:21