Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отново тапа на юг от Бургас, заради катастрофа на изхода на Приморско

Снимка: БГНЕС

Катастрофа между автомобил и моторист е станала на изхода на Приморско, в района на моста на река Ропотамо, посока Бургас, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Районът е известен с острите си и опасни завои. Мотористът е получил фрактура на пръста на крака, няма други пострадали от произшествието, но заради инцидента движението е затруднено.

По информация на шофьори, движението се отбива през Ясна Поляна.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Две села в община Руен остават без ток днес

Две села в община Руен остават без ток днес, заради планови ремонти, съобщи ЕВН.  В село Каравельово няма да има ел. захранване на северната част на населеното място. Причината е ремонт в табло ниско напрежение на захранващият трафопост. Срокът на изключването е от 09:30 до 16:00 ч. В село Люляково, без ток ще са в северозападния край на..

публикувано на 24.01.20 в 09:27
Снимката е илюстративна.

Увеличават територията за застрояване на село Твърдица

Да се разшири територията за застрояване в района на село Твърдица. Предложението е на Община Бургас. За целта Общинският съвет трябва да одобри изработването на Подробен устройствен план – План за улична регулация. Предвижда се населеното място да се разшири на изток, обясни главният архитект на Общината Веселина Илиева. „ Това, което в..

публикувано на 24.01.20 в 09:23

Водата ще бъде спряна днес в част от „Славейков“ и ул. „Одрин“

Водата ще бъде спряна днес в част от комплекс „Славейков“. Причината е отстраняване на авария, съобщиха от ВиК - Бургас. Вода няма да има от 9.30 ч. до 17.00 ч. във високите зони бл.2,бл.3,бл.4, бл.46,бл.47,бл.48,бл.49,бл.50,бл.51,бл.52,бл.53, бл.58,бл.59,бл.60,бл.61,бл.62,бл.66,бл.67. Планирано спиране на водата има и на ул."Одрин" в..

публикувано на 24.01.20 в 08:58

Протест срещу изграждането на крематориум край Камено

Жителите на Кемено излизат на протест следващата седмица. Хората са против строителството на крематориум край града. За 28 януари е насрочено общественото обсъждане на проекта. Преди него пред сградата на Общината ще се проведе протестен митинг. Междувременно в града се разпространява протестна подписка, подкрепена от 700 души, а до кмета..

публикувано на 24.01.20 в 08:25

Ранно записване на курсанти във ВВВУ „Георги Бенковски“

ВВВУ „Георги Бенковски“ обявява ранно записване на курсанти за учебната 2020/2021 г Обявените места са за „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“. Обучението е за степен "бакалавър", в редовна форма по специализации както следва: 1.„Летец-пилот” –  14 места (12 места за МО и..

публикувано на 23.01.20 в 15:22
свинетърсач

"Булевард Демокрация" - на 23 януари

Борбата с африканската чума по прасетата достига уникални размери. Земеделският министър Танева, цитирана от БНР, заявила в парламента, че ще се ползват дронове. Първоначално реших, че ще са като военните. Няма нужда да наемаме съмнителни фирми, с офиси на „Поп Грую“, вх. 2, етаж 3, апартамент десен, образно казано, които със съмнителни методи..

публикувано на 23.01.20 в 15:08
Една успяла българка, която може да се върне у нас

След дъжд качулка или как ще връщаме българите, които изгонихме

През годините съм се нагледал на много умилителни мерки от страна на държавници, които желаят искрено доброто ни, които желаят да ни покажат светлината в тунела, в който сме закъсали, ама единственото, което постигат тези мерки, е да пълнят ефира и сайтовете. Като подобна ми звучи и новата, предложена от социалното министерство, чрез която ще..

публикувано на 23.01.20 в 14:21