Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорите, които сядат зад волана след употреба на наркотици са на възраст между 18 и 25 години

наркодрегер
Снимка: /hala.bg



Според данните на Пътна полиция най-често водачите, които са констатирани да шофират след употреба на ,упойващи вещества са млади хора,  на възраст между 18 и 25 години,  каза говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева:

"От една страна е важен и факторът употреба на алкохол и наркотични вещества, който въпреки активността на служителите от Пътна и от Охранителна полиция, към момента продължава да е на лице. във всяко едно от крайбрежните управления - Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Царево и Приморско, благодарение на местната власт тези управления са снабдени с дрегери за тестване на водачите за употреба на наркотични вещества. Те се ползват изключително активно в летния период. 
Констатациите са действително безпристрастни. В повечето от случаите самите водачи отказват да дадат кръв за химичен анализ, като по този начин признават вината си за употребата на наркотик. Образува се бързо полицейско производство. Ако водачът откаже да бъде тестван това не означава, че на водача ще му бъде простено и е невинен. Задължително ще лбъде санкциониран по надлежния ред. ще дадат и кръв за химичен анализ, за доказване по безспорен начин дали шофьорът е употребил алкохол или наркотици", посочи още Цветелина Рандева.


“Чуйте повече в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дете е в болница след побой в Айтос

Дете е в болница, а други две са с тежки травми след побой в Айтос. Случаят е от 27 август, след 9 вечерта. 18-годишен младеж е нападнал тримата 15-годишни тийнейджъри в близост до детска градина. След боя едно от децата е със счупен нос, второто – с фрактура на челюстта, а третото – със сътресение. Извършителят е бил задържан за срок до..

обновено на 03.09.24 в 15:57

Пребиха и ограбиха възрастен мъж от Каблешково

Мъж на 72 години е пребит и ограбен в района на ул. " Св. Св. Кирил и Методий" в Каблешково, съобщават от полицията. Нападателят е непознат за пострадалия. След като му нанесъл побой му отнел личните документи, дебитната карта и мобилния телефон. След това го завел в игрална зала в града и го накарал да преведе по пост терминал сумата от 100 лева,..

публикувано на 03.09.24 в 09:29

Мотоциклетист пострада при катастрофа на пътя Бургас - Малко Търново

27-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа на пътя Бургас - Малко Търново, съобщават от полицията. Преди  разклона за с. Индже войвода, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, той е излязъл  извън пътното платно. Мъжът е с фрактура на дясната ръка, откаран е в бургаска болница. 

публикувано на 03.09.24 в 09:24

Цветелина Рандева, ОДМВР: Престъпление е хвърлянето на отровни хранителни примамки

Последният случай с отровени ловни кучета в созополското село Зидарово предизвика недоволство на хората в населеното място, а ловци организираха и протест в събота. Собствениците на двете кучета, консумирали хранителни остатъци напоени с отрова са сигнализирали в полицията в Созопол.   Това е изключително сериозна тема, защото ако днес са кучета,..

публикувано на 02.09.24 в 15:01

Турнир по пожароприложен спорт ще се проведе в Бургас

За втора поредна година Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас и „Спортен клуб по пожароприложен спорт – Бургас“, организират провеждането на клубен турнир по пожароприложен спорт за пожарникари и доброволци в най атрактивната дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“, съобщават от полицията...

публикувано на 02.09.24 в 11:57

Община Царево: "Нестинарка" не е под вода

100 литра на кв.м. пороен дъжд причини локални щети в община Царево. Язовирите на територията са източени, каза кметът на общината Марин Киров. Заради прогнозите за опасно време в Царево от една седмица заседава Кризисен щаб. Курортното селище Синеморец и комплекса Нестинарка са двете места, на които има проблеми. В хотелския комплекс се е наводнил..

публикувано на 02.09.24 в 09:10

Полицаи се отзоваха на сигнал за давещ се мъж в морето, откриха в дрехите му наркотици

Вчера, около 16:10ч. служители от бургаската жандармерия са се отзовали на сигнал за мъж, давещ се на плажа между село Равда и Несебър, съобщи бургаската полиция. Установено е, че той е 24-годишен криминално проявен мъж от с.Драговищица, който се е държал неадекватно и е отказал медицинска помощ. При извършения личен обиск са намерени и иззети четири..

публикувано на 02.09.24 в 08:50