Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Тони Минасян е в листата за общински съветници на ГЕРБ в Бургас, Димитър Николов официално се кандидатира за нов мандат

Двама  учени  от университет „Проф. д-р Асен Златаров“ заемат първите места в листата на ГЕРБ. Водачът проф. Севдалина Турманова е химик, регионален представител на БАН за област Бургас. Тя е с над 20-годишен трудов стаж във висшата образователна система. Нейни трудове са публикувани в списания в САЩ, Великобритания, Германия, Унгария. Към момента е зам.-областен управител на Бургас.

Проф. Сотир Сотиров е представител на гражданската квота. Той е експерт по невронни мрежи, обществени мрежи, магистър по електроника, доктор по информатика. Зам.-ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" активно работи за развитието на младите ИТ специалисти в Бургас.

Една от изненадите за политиката в Бургас е номинацията на известния специалист по детски болести д-р Борис Ангелов. Той е завеждащ Първо отделение по педиатрия на УМБАЛ – Бургас. 

В листата на ГЕРБ отново е и д-р Антонио Душепеев – завеждащ Родилно отделение в УМБАЛ – Бургас и дългогодишен председател на Комисията по здравеопазване в местния парламент.

За първи път в политическата надпревара влиза и Светлина Николова – два пъти носител на приза „Акушерка на годината за Българя” и национален консултант по кърмене. Николова е старши акушер в Неонатологичното отделение на УМБАЛ „Дева Мария” и основен лектор на училището за родители „Биберон“.

По традиция в листата на ГЕРБ има и архитект. Тази година това е дипломираният в Германия Петър Статев. Той е член на УС на Съюза на архитектите в България (САБ) и председател на Дружествения съвет на САБ в Бургас.

Георги Дракалиев, който е член на Националното ръководство и областен председател на ВМРО, отново ще работи в партньорство с ГЕРБ. В листата има още един представител на патриотичната формация – финансистът Николай Стоянов.

За първи път и Движение Гергьовден са в листата на ГЕРБ. Зам.-председателят и областен лидер на партията Георги Маринчев е в първата двайсетица.

ВМРО и Гергьовден са част от партиите, които подкрепят кандидатурата за кмет на Димитър Николов.

Още една от изненадите в листата на ГЕРБ е името на актьора Тони Минасян. Той е в трупата на ДТ „Адриана Будевска“ от 2010 г., може да бъде видян и на сцената на Сатиричния театър. Тони Минасян е познат и от киното и телевизията. Въпреки професионалните си ангажименти той предпочита да живее в родния си Бургас.

Освен университетски преподаватели, като кандидати за общински съветници, ще видим и директора на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева, както и директорът на Търговската гимназия Павел Чепов. Така ГЕРБ прави заявка, че сектор образование ще продължи да бъде приоритет.

В листата на партията, като гражданска квота, е и капитанът на националния отбор на България по кикбокс и двукратен световен шампион Атанас Божилов.

Сред кандидатите се отличават представители на различни спортни клубове, донесли слава на страната по цял свят.

Целият списък с кандидати може да видите тук:

1. Проф. Севдалина Турманова - Инженер химик

2. Проф. Сотир Сотиров - Проф. по "Системи с изкуствен интелект"

3. Веселин Пренеров - Журналист

4. Георги Дракалиев - Председател ВМРО – Бургас

5. Виолета Илиева - Инженер

6. Д-р Антонио Душепеев - Лекар

7. Петър Статев - Архитект

8. Калояна Живкова - Пиар специалист

9. Юлиян Георгиев - Мениджър

10. Д-р Борис Ангелов - Педиатър

11. Иван Гаврилов - Икономист

12. Димчо Грудев - Специалист туризъм

13. Евелина Михалева - Мениджър

14. Пеньо Мечков - Икономист

15. Тодор Йосифов - Мениджър

16. Анелия Иванова - Юрист

17. Георги Маринчев - Икономист

18. Юлиян Кулев - Мениджър

19. Тина Писарова - Инженер

20. Ивайло Колев - Застраховател

21. Бойчо Георгиев - Инженер еколог

22. Костантин Луков - Адвокат

23. Красимира Маркович - Икономист

24. Николай Стоянов - Координатор на ВМРО

25. Тони Минасян - Актьор

26. Тодор Колев - Инженер

27. Жейна Жекова - Икономист

28. Станислав Андреев - Инженер

29. Стефан Колев - Финансист

30. Георги Кузманов - Управител на фирма

31. Адриана Палазова - Прокурист

32. Антон Берданков - Инженер

33. Диян Димов - Инженер икономист

34. Павел Чепов - Историк

35. Юлиян Станков - Икономист

36. Румен Ангелов - Финансист

37. Стефан Георгиев - Президент на клуб по борба

38. Атанас Бошев - Политолог

39. Светлина Николова - Акушерка

40. Атанас Божилов - Двукратен Световен шампион по кикбокс

41. Мартин Славов - Историк

42. Пламен Сяров - Инженер

43. Иван Ванков - Журналист

44. Димитър Добрев - Мениджър

45. Лиляна Драгоeва - Инженер икономист

46. Николай Иванов - Мениджър

47. Любомир Събев - Електротехник

48. Петко Георгиев - Председател на ИКТ клъстер

49. Деян Димитров - Предприемач

50. Таня Атанасова - Икономист

51. Димитър Людиев - Мениджър

ГЕРБ издига и четирима кандидати за кметове на кметства. Това са Йордан Йорданов за град Българово, Любомир Узунов за с. Маринка, Владо Стоянов за с. Извор и Христо Колев за с. Равнец.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Според областният управител е необходима информационна кампания за машинния вот

Според областният управител е необходима информационна кампания за машинния вот Активна информационна кампания относно машинния вот и качествено обучение на членовете на секционни комисии поиска областният управител проф.д.н.Мария Нейкова. „Областна администрация Бургас е осигурила всичко необходимо за работата на Районна избирателна..

публикувано на 25.05.21 в 13:32

ЦИК с разяснителна кампания за вота с машини

Разяснителна кампания за гласуването с машини подготвя Централната избирателна комисия. Сред предложенията е интерактивно обучение за гласуване с машина, достъпно на сайтовете на ЦИК и на районните избирателни комисии. Чрез интерактивно приложение всеки ще може да се упражнява за гласуване с устройство, обясни председателят на ЦИК Камелия Нейкова:..

публикувано на 23.05.21 в 10:53

41.32% е активността в бургаска област към 17.00 часа

В Бургаския избирателен район, избирателната активност към 17 часа е 41.32%.  От подадените над 25 жалби до момента от Районната избирателна комисия са сметнали за основателни само 3-4. Най-високата избирателна активност е в Царево с 54.33%, следвана от Приморско с 53.53%, каза председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Елка..

публикувано на 04.04.21 в 18:53

35,66% е избирателната активност в област Сливен към 17.00 часа

Малко под 36 процента е избирателната активност в област Сливен към 17.00 часа. В Районната избирателна комисия има 18 сигнала за предизборна агитация, каза говорителят Стели Стефанова. Общо до момента са гласували 61 255 избиратели в Сливенска област. В община Сливен избирателната активност е 35,34 процента при гласували 38 523..

публикувано на 04.04.21 в 18:01

В селата Изворище, Карагеоргиево и Тенево гласуват за кметове

Днес се провеждат нови избори  в Изворище  /Община Бургас/, в  кметство Тенево, община Тунджа /област Ямбол/  и  кметство Карагеоргиево, община Айтос /област Бургас/. За Изворище има един регистриран кандидат от Движението за права и свободи.  Жителите на  айтоското село избират между представител на Движението за прави и свободи   и кандидат на ГЕРБ ...

публикувано на 27.09.20 в 07:05

Все още няма становище за казуса с несебърския кмет

За 11 ноември е насрочено първото заседание на новия Общински съвет в Несебър. На него трябва да положат клетва новоизбраните 21- общински съветници и кмета Николай Димитров. От областната администрация в Бургас са изпратили писмо до ЦИК , в което настояват за становище по създалия се сложен казус в общината, в която новоизбраният кмет Николай Димитров..

публикувано на 04.11.19 в 14:13

Росен Деспов: Спечелихме с надпартиен вот

Със 72 гласа Росен Деспов от БСП спечели изборите за кмет на Черноморец. Той победи на балотажа дългогодишния градоначалник Добри Добрев. Вотът беше надпартиен, посочи за БНР-Бургас новият кмет: „Предполагам никой не може да каже, че вотът за мен, специално, беше партиен. Гражданското общество и сега го използвахме, в смисъл такъв, че..

публикувано на 04.11.19 в 10:58