Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нефтените утайници са донесли неприятни миризми в няколко бургаски квартала тази сутрин

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Сигнали за неприятни миризми на нефтени продукти са постъпили тази сутрин на тел. 112 и в Община Бургас. Проверка на бургаската екоинспекция е установила, че причината отново са старите нефтени утайници. Сигналите са подадени предимно от кварталите "Долно Езерово" и "Лозово", както и от комплексите "Славейков" и "Възраждане". Обходени са всички тези места, но няма превишаване на нормите, обясни директорът на бургаската екоинпсекция Тонка Атанасова.

„Установена е наистина една силна миризма. Поради тази причина колегите извършиха проверка и на територията на нефтопреработвателния завод, тъй като основно е миришело на нефтопродукти. Там е установено от газ детекторите в инсталациите, че няма изпускане в атмосферата. При обход на площадката на дружеството в района на преработката на нефтените утайки от старите екологични щети, се е усещала много силна миризма на нефтопродукти. Било е безветрие с високи температури и колегите са на мнение, че основният източник са старите екологични щети“, обясни тя.

Тонка Атанасова допълни, че от екоинспекцията продължават да следят денонощно за качеството на атмосферния въздух.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.