Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства провежда ден на отворени врати

По случай световния ден на психичното здраве - 10-ти октомври, Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства (ЦСРИЛПР) организира ден на отворените врати за всички, които се интересуват от предлаганите там социални услуги..

ЦСРИЛПР е социална услуга в общността, делегирана от държавата дейност, която се управлява от Община Бургас. Реализирана по проект: "Развиване на нови услуги в Дневен център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства на територията на община Бургас", изпълнен с финансовата подкрепа на Програма BG 07 "Инициативи за обществено здраве", осъществена с финансовата подкрепа на ФМ на ЕИП и НФМ 2009-2014. Основание за нейното разкриване е мотивирано решение на Общински съвет Бургас. Със заповед № РД01-1001/10.08.2017 г. на Изпълнителния директор, Агенцията за социално подпомагане разрешава откриването на ЦСРИ с капацитет 30 места, считано от 01.11.2017 г.

Целта е създаване на условия за подпомагане, взаимопомощ, ефективна защита и социална интеграция на потребители, превръщане на психичното здраве в ценност за личността и обществото, всестранна помощ и защита на специфичните права и интереси на хора с психични разстройства.

 От предлаганите услуги в Центъра могат да се възползват пълнолетни лица с психични разстройства, насочени от Дирекция "Социално подпомагане", както и техни родители и/или близки, индивидуално или групово, почасово - всеки ден или няколко пъти в седмицата/месеца съобразно индивидуалните им потребности.

  ЦСРИЛПР осигурява възможности за хората с психични разстройства да се срещат и да се изявяват, да работят и да принадлежат към група от хора.  Организират им се различни мероприятия и дейности, предлага им се индивидуална и групова подкрепа, която  отговаря на нуждите им и зачита техните ценности, избор и предпочитания, да участват в живота на общността и да се признава ценността на техния принос.

 Всеки, който има желание и интерес да разгледа Центъра за социална рехабилитация и  интеграция на лица с психични разстройства, да се запознае с  базата, с която разполага, да се докосне до неговата дейност, услугите, които се предлагат в него, както и с условията, при които могат да се ползват тези услуги, може да посети социалното заведение на 10-ти октомври, четвъртък, от 11 до 12 часа на адрес: гр. Бургас, ул. "Иван Богоров" № 19, ет.2, или да се обади на тел. 056/590120 или 0879656692 за повече информация.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов и единствен по рода си у нас ПЕТ скенер ще заработи в „Комплексен онкологичен център – Бургас „

С най-новата си придобивка, „Комплексен онкологичен център – Бургас „ става най-добре оборудвания център в Източна България от технологична гледна точка – разполага с последно поколение апарати за хибридна образна диагностика (PET/CT и SPECT/CT) С ултрамодерната техника за позитронно емисионна томография и компютърна томография лекарите ще могат много..

публикувано на 28.05.20 в 17:37
На снимката са д-р Денчо Кавалджиев и д-р Иван Зайков, отляво надясно.

Внимавайте с връщането към спорта, има опасност от скъсване на коленни връзки, съветват доктори

Системното обездвижване, последвано от непремерено завръщане към спортна активност, често води до травми на опорно-двигателния апарат. Особено при хора, които не са активни спортисти, а тренират „за здраве“ само в неделя. Характерна такава група например са младите мъже, събиращи се да играят футбол с приятели през уикенда. Физически..

публикувано на 28.05.20 в 15:01

Сформират мобилни екипи на Патронажната грижа

Непрекъснато се увеличава капацитетът на Патронажната грижа в Бургас и за изпълнение на допълнителните дейности ще бъдат наети още пет домашни санитари и две медицински сестри. Те ще сформират мобилни екипи, за да могат да покрият увеличаващия се брой на хората, желаещи да ползват медико-социалната услуга. Тя се помещава в нов офис на ул..

публикувано на 28.05.20 в 13:51

Модерни бактерицидни лампи получи областната болница в Ямбол

Бактерицидни лампи последно поколение получи областната болница в Ямбол. Апаратурата унищожава за кратко време големи пространства и няма да се налага затваряне на отделения.  Само за последната седмица две отделения на Ямболската болница трябваше да бъдат затворени за денонощие, поради дезинфекция, а пациентите се пренасочваха в частна болница. С..

публикувано на 28.05.20 в 08:35

Медицинска сестра е заразена с Covid-19 в Ямбол

 17 са новите случаи  на Covid-19 в страната.Седем души  са  в болница, съобщи  проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Направени са ощо   1273 проби.Регистрираните случаи с вируса са   2477. В болница са настанени   под 200. В Бургас няма нови случаи, 2 са те в Сливен, един в Ямбол. Това е медицинска сестра...

публикувано на 28.05.20 в 08:31

Добрият лекар първо е човек с голямо сърце

Нишките на настоящето плетат изкусно посоката на бъдещето и понякога зависят от един единствен правилен избор - този на лекаря, който ще даде шанс за по-добър живот. 34-годишната Пламена Русева, фризьорка по професия и майка на детенце на година и половина се свърза с БНР-Бургас, за да благодари на своя лекар спасител.  Няколко години..

публикувано на 27.05.20 в 19:59

Бургас се включва в деня без тютюнев дим

Общинският съвет по наркотични вещества и отдел "Превенции и младежки дейности" към община Бургас организират кампания по повод Международния ден за борба с тютюнопушенето с надслов  "Живей здравословно, мисли позитивно!". Тази неделя в 16.00 ч., доброволци и служители ще раздават информационни материали по булевард "Алеко Богориди" между..

публикувано на 26.05.20 в 13:34