Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Популяризират дейността на "Местна инициативна група в Поморие" с двудневно събитие

| обновено на 11.10.19 в 09:23
Снимка: Google Earth

„Местна инициативна група Поморие“ ще проведе първия си празник на 11 и 12 октомври в централната градска част. Целта на събитието е да се популяризира дейността на инициативната група, да се представят местните производители и бизнес на територията на община Поморие, дейностите по прилагане на Стратегията за водено от общностите местно развитие, местните продукти и традиции.

Празничната програма ще започне с официално откриване днес от 12.30 часа в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ в Поморие, където ще се представи дейността на „МИГ Поморие“.

От 13.00 часа е подготвена музикална програма, в която ще вземат участие даровити деца – изпълнители от Клуб по спортни танци “Поморие” и Танцов клуб „Раковина“.

От 14.00 часа е предвидено изложението на местни производители в централната градска част пред художествената галерия, което ще продължи и на следващия ден - 12 октомври. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен обсъждат финансовото подпомагане на спортните клубове

Наредби за ползването на общинската спортна база в Сливен, финасовото подпомагане на спортните клубове и определянето администрирането на местните данъци и такси, са част от точките, които предстои да бъдат приети на сесията на Общински съвет Сливен днес. На заседанието предстои да бъде разгледана и гласувана Програмата за работата на местния парламент..

публикувано на 24.09.20 в 08:29

Намаляват се възнагражденията за концесия на морските плажове

Министерският съвет прие Решение за намаляване размера на дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. преди 30.05.2020 г. С друго правителствено решение се намалява размерът на дължимите концесионни възнаграждения и..

публикувано на 23.09.20 в 14:01

Овърдрафт в размер на над 7 млн. лв. иска да изтегли „Бургасбус“ за новите автобуси

Теглене на кредит в размер на около 7,5 млн. лева иска ОП „Бургасбус“. Чрез него ще се финансира дължимото ДДС за придобиването на 56 броя нови електрически автобуса, уточни управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев. Той допълни, че кредитът ще бъде под формата на овърдрафт. „ДДС-то се връща от държавата, но има определена процедура, която трябва..

публикувано на 23.09.20 в 12:04

Община Ямбол прави регистър на извършващите търговска дейност

Община Ямбол започна съставянето на Регистър на юридическите и физическите лица, които извършват дейност на територията на града. Информацията не е актуализирана повече от 16 години. Регистърът се прави и във връзка с приетата нова Наредба за опазване на обществения ред, която е в сила от 21 август тази година. Собствениците и наемателите..

публикувано на 21.09.20 в 08:00

Започна изграждането на Културно-исторически комплекс "Ченгене скеле"

В землището на квартал "Крайморие" започна изграждането на Културно-исторически комплекс "Ченгене скеле". Там Община Бургас обособява пространство с широк обществен достъп за популяризиране на рибарския занаят и традиции. Това ще стане чрез три свързани и надграждащи се проекта В комплекса ще има многофункционална зала, Кафене-клуб на моряка,..

публикувано на 19.09.20 в 13:11

Биопроизводители от Странджа искат смяна на модела за планиране и управление на региона (ОБНОВЕНА)

Биопроизводители от региона на Странджа обсъдиха възможностите за смяна на модела за планиране и управление на такива региони в страната. Според тях липсват условия за развиване на малките бизнес инициативи. След Странджанския манов мед, защитено наименование за произход предстои да получат също пчелният цветен прашец и Странджанският чай...

обновено на 18.09.20 в 19:32

Паламуд зарадва рибарите край Царево

Морето край Царево завря от паламуд. Първите пасажи се появиха тази сутрин и напълниха мрежите на местните рибари. Деликатесната риба се предлага на цени от 10-12 лева.  Паламудът се завърна с пълна сила в Царево, морето ври – похвалиха се днес от общината. Първият за сезона улов на паламуд е показателен, че риба има, обнадежден е..

публикувано на 18.09.20 в 12:04