С Пенещо чудовище и изригване на вулкан ученици от Славейковото училище отбелязаха Световния ден на науката (ВИДЕО)

| обновено на 08.11.19 в 17:27

 Науката може да бъде забавна, а ученето лесно, това бе цел да покаже учебна демонстрация, която се проведе в бургаското училище“ П.Р. Славейков“. Поводът бе 10-ти ноември,Световния ден на науката. Опити по химия бяха включени в спектакъл, който зарадва и малките и големите ученици. Децата бяха изпитани от Извънземно, наблюдаваха изригване на вулкан и аплодираха танца на учените. Инициативата е на учителя  Юлияна Калошева, която има  зад гърба си 34 години стаж. Преподава биология, здравно образование и химия.Тя е едва от два месеца  в Славейковото училище, но разказа, че многократно  е организирала подобно представяне на учебния материал:

Учениците участваха с голямо желание, активни са, дават идеи, това е дело не само на един екип от трима учители, но е дело на екип от учители и ученици. Седмокласниците демонстрират опити, единият е Пенещо чудовище, а другият е вулкан.Забавни, интереси и вълнуващи.Идеята на тези опити е да активираме учениците към знание, оттам и към наука. Да провокираме към тях изследователската активност, защото без наука, без изследване, няма напредък. Няма да има промишленост, селско стопанство, няма да има и информационни технологии.

София  и Ивайла от 7 а клас участваха в демонстрациите:

Много ни е интересно. Учителите са измислили много интересна програма за учениците.

За първи път път участвам от училище в такова мероприятие.

Химията, лично на мен, ми харесва. По биология ми харесва начинът, по който учим. Г-жа Калошева  ни дава за домашна да правим макети, проекти.Така  по-лесно научаваме нещата.

И на мен биологията ми е най-интересна.

Двете седмокласнички искат да продължат догодина  в Немската гимназия, а след това едната желае да следва медицина, а другата да учи в САЩ. 

 ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от айтоското училище "Христо Ботев" с поредица посещения в РИМ - Бургас

Поредна група ученици от СУ "Христо Ботев" в Айтос разгледаха експозицията на Историческия музей в Бургас. Посещението бе реализирано в рамките на проект на Министерство на образованието и науката, част от националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Културните институции като образователна среда", съобщиха от РИМ..

публикувано на 08.12.19 в 11:31

Спортното училище в Сливен празнува 35-та си годишнина

35-тата си годишнина празнува спортно училище „Димитър Рохов“ Сливен. В училището са учили част от звездите в българския спорт Станка Златева, Севдалин Минчев, Божидар Андреев и др.  262-ма ученици се обучават в момента в шест вида спорт в единственото по рода си в областта спортно училище -  акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, лека..

публикувано на 05.12.19 в 17:09

Академичните среди с проект за защита на данните в държавни и общински структури

Бургаският свободен университет връчи дипломите на своите студенти и посрещна партньори от Австрия, Кипър, Румъния и Турция- те са част от проект за информационната сигурност в държавните и общински органи  по Програма Еразъм плюс с финансиране за 200 хиляди лева. Част от модулите, които ще бъдат разработени  за защита на данните, са по..

публикувано на 05.12.19 в 13:31

Връчват дипломите на Випуск 2019 на БСУ

Днес, от 10 часа в атриума на БСУ ще се състои тържествената церемония за връчване дипломите на Випуск 2019 на Бургаския свободен университет. Над 300 абсолвенти от 18 бакалавърски специалности и от 19 магистърски програми ще получат своите дипломи за висше образование. Свидетелства за отличие и доказан стремеж за издигане авторитета на академичната..

публикувано на 05.12.19 в 09:16

Ученици от Несебър посетиха прожекция на филма "Доза щастие"

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Несебър и ръководствата на ПГТ „Иван Вазов“ и СУ „Л.Каравелов“ организираха за възпитаниците на училищата посещение на кинопрожекция на филма ,,Доза щастие“.    Целта на  мероприятието бе да се помогне на младите хора да придобият знания и..

публикувано на 04.12.19 в 13:53

Обучение по киберсигурност ще се проведе в Гимназията по компютърно програмиране

Обучение по киберсигурност ще се проведе в Бургас. Организатори са Асоциация на сертифицираните етични хакери в България. Тренингът е на тема "Бъдещи IT професионалисти в защита на бизнеса". Негови гости ще бъдат Радослав Петров - председател на Българска Асоциация на етичните хакери в България, зам.-кметът Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо..

публикувано на 03.12.19 в 13:36

Награждават най-добрите ученици в Бургас

Най-добрите бургаски ученици ще бъдат наградени по време на церемония на 4 декември от 9.00 ч. в Аулата на Бургаския свободен университет. Кметът на Бургас Димитър Николов ще връчи награди на учениците с призове от национални и международни олимпиади, състезания и конкурси.  Тази година ще бъдат наградени 26 деца от 13 детски градини, 847..

публикувано на 03.12.19 в 12:55