Тържествената сесия в Несебър ще започне с протест

Избраният кмет Николай Димитров ще бъде доведен с конвой от ареста в София

Снимка: БНР БургасПротест ще се проведе преди началото на тържествената общинска сесия в Несебър. На нея избраният кмет Николай Димитров и двама общински съветници, ще бъдат доведени с конвой от ареста в София, за да положат клетва. Протестните действия се организират в тяхна подкрепа. Тримата бяха задържани дни преди първия тур на изборите с обвинения за купуване на гласове.

Протестът ще се проведе пред заседателната зала, в която новоизбраните кмет и общински съветници ще положат клетва. Организатори на протеста са инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Николай Димитров за кмет. Той и общинските съветници трябва да бъдат освободени от ареста, казаха Яни Николов и Петър Козаров.

„Той ще положи клетва на химна на България с белезници. Защо трябва да бъде воден редовно избран кмет под конвой? В случая са му нарушени правата на гражданин, на редовно избран кмет. Колкото по-рано го освободят, толкова по-добре“, обясни Николов.

„Смятам, че колкото по-рано го освободят, толкова по-малко недоволство събира държавната машина, която направи този репресивен акт. Не може един човек, който е избран с 8 000 гласа, да бъде обвиняван неправомерно“, посочи Козаров.

Като положи клетва и встъпи в длъжност, кметът Николай Димитров може да упълномощи свой заместник, защото след тържествената церемония, той ще бъде върнат отново в ареста.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Ямбол обсъждат проекта за бюджет на 21 януари

На 21 януари (вторник), от 17:30 часа в зала 107 на община Ямбол ще се състои публично обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2020 година. Кметът Валентин Ревански отправя покана за участие в обсъждането до жителите на град Ямбол, юридическите лица, представителите на средствата за масово осведомяване, ръководителите на бюджетни звена, на..

публикувано на 13.01.20 в 10:42

Практическо обучение по пътна безопасност иска общински съветник

Площадки за часовете по безопасност на движение по пътищата да бъдат изградени в Бургас, предлага общинският съветник Манол Тодоров. Това ще спомогне за практическото обучение на децата, защото в момента няма такава възможност, посочва той. Съветникът от Движение „България на гражданите“ предлага за тази цел да се предвидят 66 000 лв. в..

публикувано на 10.01.20 в 14:16

Общински съветници предлагат да има паркоместа пред пощенските станции

Да има  паркоместа, в полза на гражданите, за временно паркиране на автомобили пред „Български пощи“ ЕАД, предлагат общинските съветници от ГЕРБ Тодор Йосифов, Ивайло Колев, Петър Статев и Георги Маринчев. „Български пощи“ ЕАД е националната пощенска служба на България. В град Бургас има 19 пощенските станции. "Във връзка с..

публикувано на 10.01.20 в 10:44

30% от данъчните приходи в Община Бургас се влагат в обществени и социални дейности

Община Бургас отпуска в полза на бургазлии значителна сума от събраните данъци .Това става ясно от отговор на питане на общинския съветник Георги Дракалиев до кмета на община Бургас. На последната сесия на Общинския съвет той зададе въпроса „Какъв е размера на средствата, с които Община Бургас ежегодно субсидира, дофинансира или подпомага физически и..

публикувано на 08.01.20 в 16:16

Над 305 млн лв е рамката на бюджета на Бургас за 2020 г. (ОБНОВЕНА)

Над 305 млн лв е рамката на бюджета на Бургас за 2020 г. Преходния остатък от миналата година е в размер на над 24 млн. лв. Не се предвижда увеличение на основните данъци. Завишени са налозите за автомобилите, който замърсяват града, посочи кметът Димитър Николов. Нова университетска детска болница, ремонт на ключови булеварди и доизграждане на..

обновено на 07.01.20 в 17:09
Костадин Костадинов

Костадинов: Нивото на „Камчия“ е паднало с 10 метра (видео) (обновена)

Нивото на яз. "Камчия" е паднало с 10 м. и продължава да намалява. Затова алармира с видео, качено в YouTube председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. Освен Варна, водоемът захранва и голяма част от област Бургас, а Костадинов пояснява: „Язовир „Камчия“, в момента, умира. За да е паднало нивото му с 10 метра, това..

обновено на 02.01.20 в 14:40

Николай Димитров поема кметските си задължения в Несебър

Николай Димитров поема задълженията си като кмет на Несебър, след като в края на 2019-а беше освободен от ареста . Това стана възможно, тъй като прокуратурата не е протестирала наложената от Специализирания наказателен съд парична гаранция от 50 000 лв. Три дни след като от спецобвинението твърдяха, че на свобода разследваният за..

публикувано на 02.01.20 в 07:54