Световноизвестен нефролог от Израел ще гостува в Бургас

| обновено на 04.12.19 в 10:18
Снимка: rambam.org

Световноизвестен нефролог от Израел ще гостува в Бургас. Проф. д-р Талия Вайнщайн идва на 14 декември в Бургас. Тогава тя ще даде безплатни консултации за пациенти на хемодиализа и в преддиализен стадий от Бургас.

По покана на кмета на Бургас Димитър Николов проф. Вайнщайн ще посети Общината, където ще бъдат обсъдени бъдещи българо-израелски инициативи, свързани със здравеопазването. На срещата ще присъстват и представители на ръководството на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и на новооткрития медицински факултет в Университета.

Проф. д-р Талия Вайнщайн е специалист от световна величина. За повече от 35 години практика тя е натрупала уникален клиничен опит в диагностиката и лечението на различни бъбречни патологии. Тя е Президент на Израелското дружество по нефрология и хипертония и член на комитета на Съюза на Европейската медицинските специалисти (UEMS) - Бъбречна секция.

Проф. Вайнщайн е  консултант на Диализен център NephroLifeи е част от екипа специалисти - консултанти на Центъра, работещ по изреалско ноу-хау. Тя е учила в най-добрите специализирани школи в Израел и Канада. Специализацията й включва възстановяване на бъбречната функция при диабетна нефропатия, автоимунен гломерулонефрит, уролитиаза, пиелонефрит и дисметаболитни синдроми, както и изготвяне на протоколи за перитонеална и системна диализа, като извежда дори тежки пациенти от състояние на уремична интоксикация. В момента е преподавател в  университета в Тел Авив и асоцииран клиничен професор в катедрата по нефрология на Медицинския факултет на Технионския университет. 

Проф. д-р Талия Вайнщайн ще приема напълно безплатно пациенти на хемодиализа и в преддиализен стадий на 14 декември в Бургас. За консултациите не са необходими направления от личните лекари.  

Пациентите трябва да запишат час на тел: 056 / 555 - 588, 0800 11 881.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Белодробната болница с кампания за риска от туберкулоза

Специализираната болница за активно лечение на пневмо - фтизиатрични заболявания в Бургас ще проведе „Седмица на отворени врати” за скрининг на риска за туберкулоза. Инициативата ще се проведе от 09.12.2019г. до 13.12.2019г.  Тя включва с крининг за риска от туберкулоза чрез анкета от 10.00 до 16.00 часа. Ще се проведат и к онсултации от 11.00ч. до..

публикувано на 06.12.19 в 16:16

С иновативна безкръвна операция спасиха бъбрека на млада жена

Иновативна безкръвна операция, извършена от уролозите в УМБАЛ Бургас, спаси бъбрека на млада пациентка, запушен заради огромен камък. Ловката техника, приложена от д-р Николай Миринчев и д-р Злата Чолакова, се използва в най-добрите урологични клиники в Европа и света. Нарича се „флексибилна перкутанна нефролитотомия с лазерна литотрипсия“...

публикувано на 06.12.19 в 15:55

16 бургазлии дариха кръв в световния ден на доброволчеството

Кампанията се организира от Българския червен кръст в Бургас, съвместно с екип от многопрофилната болница в града. Кампанията проследи Елена Димитрова. Тя има за цел да подпомогне  деца и лица, пострадали при пътнотранспортни произшествия, поясни Златка Атанасова от българския червен кръст в Бургас. По думите й с всяка изминала година се..

публикувано на 05.12.19 в 12:53

НЗОК вече с бърз достъп за ползваните здравни услуги

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предлага нова услуга на здравноосигурените лица. На здравния портал  www.nhif.bg  на институцията, в меню „Услуги за граждани“, се отваря секция „Отчетени дейности за здравноосигурени лица от договорни партньори на НЗОК“, където всяко здравноосигурено лице може да извършва справки за използваната от..

публикувано на 27.11.19 в 08:49

Общинските съветници трябва да решат дали в Бургас ще има генетична лаборатория

Община Бургас става част от Сдружение с нестопанска цел „Югоизточен иновационен център по генетика и биотехнологии“. Идеята е в града да бъде създадена генетична лаборатория по биотехнологии. Тя ще се реализира с европейско финансиране по  програмата „Иновации и Конкурентноспосбност“. Решението за това трябва да вземат бургаските общински съветници на..

публикувано на 26.11.19 в 09:52
Отделението, в което бяха настанени децата от село Хаджидимитрово.

Децата от Хаджидимитрово се върнаха в училище

Децата от ямболското село Хаджидимитрово , които миналата седмица бяха приети по спешност с диагноза хранително отравяне вече са на училище. Временно е отменено обедното хранене в средищното училище в Дражево, тъй като столът остава затворен до приключването на проверките. 22-те деца, приети със стафилококова инфекция бяха..

публикувано на 25.11.19 в 13:55

Отличиха УМБАЛ-Бургас за принос към донорството

УМБАЛ Бургас е една от болниците, отличени за принос към донорството и трансплантациите в кампанията "Да!За живот!". Връчването на първите годишни награди се състоя снощи на тържествена церемония в Народния театър "Иван Вазов". Отличени са 13 болници в страната, извършили трансплантации и участвали в донорски ситуации. Хора, дарили органите на..

публикувано на 24.11.19 в 11:23