Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силно представяне на Фехтовална академия „Васил Етрополски" Бургас

Шампионски титли от 2-ия кръг на Купа "България" по фехтовка за деца този уикенд в Пловдив спечелиха Жаклин Македонова и Виктор Китенов от клуб "Корсар"- Бургас при 13-годишните, а при момичетата до 15 години златния медал взе Михаела Николова от ФК "Несебър".

Първият ден турнира започна с битките при най-малките деца до 11 години. При момчетата бронзов медал спечели Веселин Вълев (Корсар), а място във финалната осмица завоюва Борис Чапкънов (Несебър). При момичетата в същата възрастова група отлично се представи Габриела Георгиева (Маркели), спечелвайки сребърното отличие.

Състезателният ден продължи с двубоите при 15-годишните. Повече от отлично беше представянето при момичетата, като във финалната осмица място си спечелиха три състезателки от региона Михаела Николова (Несебър), Кристина Бандрамалиева (Корсар) и Даниела Петкова (Корсар), завоювайки съответно първо, трето и седмо място. Силно беше и представянето при момчетата, като Виктор Китенов спечели сребърното отличие, а Борис Симеонов влезе във финалната осмица.

Във втория ден на състезанието сили премериха децата до 13 години. Повече от красноречиво бе, че във финала при момчетата се изправиха един срещу друг двама представители на "Корсар"-Бургас  Виктор Китенов и Никола Миланов. След оспорван двубой Виктор спечели златния медал, а Никола се окичи със сребърния. На крачка от финалната осмица остана и Иван Колев 9-то място. При момичетата Жаклин Македонова (Корсар) спечели надпреварата и заслужи златния медал. Място на почетната стълбичка спечели и Габриела Георгиева (Маркели) окичвайки се с бронзовия медал. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима борци от "Черноморец" ще представят България на Европейско първенство

След отличното представяне на Държавния лично-отборен шампионат за момчета в Сандански на състезателите от клуб по свободна борба "Черноморец", избраха трима от тях да участват на Европейското първенство за тази възрастова група. Янаки Ковачев в кат. 41 кг., Георги Иванов до 52 кг. и Валентин Господинов до 57 кг. са и възпитаници на Спортното..

публикувано на 24.04.24 в 12:47

Възпитаници на Дом "Ронкали" с медали от Национален шампионат за деца и младежи в риск

Осем от децата настанени в Резидентна грижа за деца в риск "Ронкали" взеха участие в 41 - то издание на Национален шампионат за деца и младежи в риск. Той се проведе в София под мотото "Спортът достъпен за всички деца".  Възпитаниците на дома спечелиха следните отличия: 1 - во място и златен медал за С.Т. на 12 г. - Таекуондо; 2 - ро място и..

публикувано на 24.04.24 в 09:00

3 шампионски титли за състезателите по св. борба на "Черноморец"

С отличия се завърнаха състезателите от клуба по свободна борба "Черноморец" от Държавното първенство. Те завоюваха 3 шампионски титли, общо 7 медала и отборно второ място. Всички са възпитаници на  СУ "Юрий Гагарин". Лично-отборният шампионат в Сандански премина при силна конкуренция, като участие взеха 243 момчета до 15 години от 52 клуба от..

публикувано на 22.04.24 в 12:33

"Нефтохимик" спечели в Планиница

ФК „Нефтохимик“ спечели гостуването си на „Балкан 1980“ (Планиница) с 2-1 в мач от шампионата на АОГ. Срещата премина оспорвано, като головете паднаха през първата част на мача. Зелените от Бургас поведоха в 20-тата минута, след отсъдено нарушение в наказателното поле на домакините. Денис Токмак, който в тази среща игра на върха на атаката, беше спънат..

публикувано на 22.04.24 в 07:48

Бургазлийката Ева Брезалиева с два медала на Световната купа в Баку

Бургазлийката Ева Брезалиева  се окичи със сребърно и бронзово отличие от финалите с топка и с обръч  на световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).  В първия финал с обръч състезателката на Бранимира Маркова  изгра много добре съчетанието си. С оценка от 34.650 точки (18.500 трудност; 8.150 артистичност; 8.000 изпълнение)..

публикувано на 21.04.24 в 16:25
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова се измъкна от трудна позиция и направи реми с Катерина Лагно

Нурглюл Салимова завърши реми в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените, който се провежда в Торонто.  В 13-ата си партия на канадска земя българката,  с белите фигури, успя да се измъкне от много трудна позиция срещу рускинята Катерина Лагно и на 45-ия ход двете се съгласиха да разделят точката. По..

публикувано на 21.04.24 в 08:36

100 души бягаха в първия Созопол Рън в дъжд, студ и вятър

Първият маратон Созопол Рън се проведе при изключително тежки атмосферни условия - дъжд, студ и вятър. Въпреки всичко в него се включиха 100 състезатели. В дългите дистанции - 5 и 15 км. бягаха 23 жени и 48 мъже. Останалите - деца и начинаещи, след които и част от организаторите, пробягаха 1 км. В състезанието, организирано от Българската федерация по..

публикувано на 20.04.24 в 16:00