Дядо Коледа раздаде подаръци в социалния дом в Русокастро

| обновено на 12.12.19 в 15:50

Коледно тържество се състоя в Дома за пълнолетни лица с умствени увреждания в Русокастро. Ние от БНР – Бургас ги изненадахме като им доведохме Белобрадия старец.

Много песни, танци и добро настроение имаше днес в Дома, където са настанени 130 мъже с различна степен на умствена изостаналост , на възраст от 18 до 70 години. С голямо старание те бяха подготвили празнична програма с коледни песни и стихотворения. Пресъздадена беше и сцената с Рождество Христово .

В празника се включи и народния певец Стоян Ганчев, който зарадва присъстващите с няколко свои изпълнения, едно от които беше дует с музикалния талант от Дома Паруш.

„Благодаря за поканата за присъствам на това тържество. С огромно удоволствие приех да участвам. Посрещнаха ме много радушно, с уважение и голяма почит. Страхотен празник! Желая им много здраве, да сбъднат мечтите си и да гледат на бъдещето с усмивка.“

Камелия Пенева е от доброволците от операция Плюшено мече, чрез които благодарение на дарители бяха осигурени подаръци за всеки едни от тях:

„Нашата фондация с това се занимава – да дарява усмивки. Младежите сътвориха невероятен празник, бяха много добре подготвени, а Дядо Коледа ги зарадва с подаръци!“

Зам. директорът на Дома Кристина Терзиева разказа за някои от реализираните проекти – организирането на благотворителен базар и концерт за събирането на средства за съдомиялна машина и извеждането на няколко потребители в защитени жилища.

Директорът Любчо Марков добави, че с помощта на Община Камено са направени редица подобрения в Дома:

„Подменихме голяма част от легловата база, отремонтирахме целия кухненски сектор. Закупена е и професионална техника, закупен е и служебен автомобил за нуждите на потребители.“

Домът в Русокастро е запълнен, в него в момента има 130 настанени лица с различна степен на умствена изостаналост от цялата страна.

повече може да чуете в звуковия файл:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Да стане ли "Брацигово" пешеходна зона и ще има ли достъп на коли до плажа?

В пешеходна зона да се превърне част от ул. „Брацигово“, предлагат общински съветници. Тя е една от основните отсечки в кв. „Сарафово“, която води към плажа. Там са разположени много заведения и магазини, а пред лятото движението на пешеходци по нея е засилено. Това е основно от ул. "Ангел Димитров" в посока ивицата. Димитър Бакалов от Община Бургас..

публикувано на 18.01.20 в 13:00

Обновяват тротоарите и пешеходните пътеки в Бургас

В Бургас започват да се ремонтират старите, изпочупени тротоари, както и да се поновяват пешеходните пътеки. Мерките са част от стратегията на Общината за стимулиране на пешеходците и осигуряване на безопасното им придвижване, обясни заяви зам.-кметът по строителството Чанка Коралска "По инициативните блокове, със сигурност вече са подавали..

публикувано на 18.01.20 в 10:00
Добринка Христова

Среща на медицинските специалисти ще се проведе в Бургас

Предстои създаването на национални професионални съвети на медицинските специалисти. Това предвижда промяна в устава на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи. Промените ще бъдат обсъдени днес в Бургас, каза медицинската сестра Добринка Христова: "Ще продължат нашите недоволства, бъдещето ще покаже как. Искам да уведомя всички..

публикувано на 18.01.20 в 08:32

Поморийци искат подмяна на канализацията и регулиране на паркирането през лятото

Подмяна на канализацията в района на ул. „Черновна“ в Поморие и затрудненото паркиране през летните месеци бяха основните проблеми, които бяха поставени от гражданите по време на общественото обсъждане на бюджета на морската община за 2020 г. „Засега е суша, но ак завали пороен дъжд, ние отново ще се озовем в твърде неприятна ситуация. Какви са..

публикувано на 17.01.20 в 18:29
снимката е илюстративна

Млада жена пострада при ПТП

34 годишна жена е   пострадала тази вечер при пресичане в района на пешеходната пътека до бензиностанцията близо до блока известен като „Поморин“. Тя е била ударена от автомобил, управляван от 54 годишен водач. Жената е откарана в УМБАЛ Бургас, като е била контактна и в съзнание.  Към момента все още няма точни данни за здравословното й..

публикувано на 17.01.20 в 18:16

От 22 януари отново купуваме е-винетки до 30 дни предварително

От 22 януари ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се купи 30 дни преди датата на активирането й както за леките, така и за тежките автомобили - съобщиха от АПИ. От 31 декември миналата година се наложи временна промяна в срока за отложената покупка от 30 дни на 7 дни заради внедряване на актуализация на електронната система за..

публикувано на 17.01.20 в 17:27

Има шанс за брегоукрепването на Царево

Брегоукрепването на Царево може и да бъде извършено през тази година, каза по време на общественото обсъждане на бюджета днес кметът Георги Лапчев. Трима граждани участваха в него, с което поставиха своеобразен рекорд, тъй като в последните години то се провежда само пред журналисти. Днес получих информация, че има шанс да започне..

публикувано на 17.01.20 в 17:20