Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Таксиметрови шофьори настояват за по-строг контрол от страна на общината спрямо нередовните таксита

| обновено на 12.12.19 в 17:54

 По -строг контрол на нередовните таксита поиска днес Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в Бургас. От тяхно име Снежана Никова представи исканията им пред съветниците, които са в общинската транспортна комисия.  Дооборудването  на стоянките и поставянето на някои от тях на химически тоалетни също стоят на дневен ред. Таксиметровите шофьори твърдят, че трябва да се обнови маркировката и да се разрешат други проблеми, за да няма конфликти между тях и гражданите. Снежана Никова обясни:

 На някои стоянки знакът не е поставен правилно, в средата на стоянката е. Знаем всички, че знакът е преди маркировката, а когато и тя не е подновена, стават пререкания, визирам стоянката до БСУ. На някои места не са дооборудвани знаците.Другото, за което искаме съдействие от общината, е да се монтират химически тоалетни. Това е проблем в нашия бранш. Заведенията не можем да ползваме, влизаме в пререкания със собствениците.Възмущават се гражданите, че някои наши колеги използват храстчетата и т.н ..За да избегнем тази конфронтация, поне на големите стоянки, даже и срещу заплащане -20 стотинки,да има такива изградени тоалетни.

 Иван Гюлев, началник отдел "Безопасност и организация на движението" отговори:

На територията на община Бургас абсолютно всички стоянки, изключвам ул. "Левски", са обозначени със съответния пътен знак, че там е такси стоянка.Да, на места липсват знаци за репатриране. Поетапно сме започнали оборудването с допълнителни табелки Т 17, при благоприятни климатични условия ще маркираме местата за таксиметрови стоянки. Бургас е огромна територия,фирмата, която поддържа, поддържа целия град, не сме забравили никого.

Снежана Никова поиска и повишен контрол от страна на местната администрация:

Общината, която издава разрешителните на таксиметровите превози, да контролира самите разрешения. Много станаха нередовните коли и таксиметрови шофьори в Бургас. Оттам нататък има излъгани клиенти, не се търси отговорност. Да има контрол от Общината, не да се оправдава, че това е функция на ДАИ, защото ДАИ не издава разрешителните.

Това искане предизвика спор  в  комисията кой трябва да осъществява ефективен контрол върху нередовните таксита  ДАИ или общината. Според шофьорите,общинска полиция също може да прави проверки и осъществява контрол.

Всички предложения ще бъдат конкретизирани, ще има нова среща през януари, за да бъдат разрешени проблемите в бранша.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
плаж

Прокуратурата иска допълнителни действия по проверката на плаж "Смокиня"

Окръжната прокуратура в Бургас е възложила допълнителни действия по вече започналата проверка на плаж "Смокиня" заради разораването на дюните.Те са към община Созопол, МВР и регионалната инспекция по околната среда и водите. Жители на града изпратиха протестно писмо до няколко институции, в което изразяват тревогата си от случващото се на плажа.Те..

публикувано на 16.04.21 в 13:59
Плаж

Марияна Николова за плаж "Смокиня": Няма заявени промени в схемата

Проверка на министерството на туризма на плаж „Смокиня“ е показала, че има следи от тежка техника, която е извършвала подготовка за летния сезон. В съобщение на ведомството се цитира министър Марияна Николова:  „Има одобрена схема от 2018 г., но към настоящия момент няма заявени промени в схемата. Ще бъда безкомпромисна, както досега“ В..

публикувано на 15.04.21 в 11:59

Глад за кадри по морето за "Лято 2021"

Сериозен кадрови проблем пред туризма и много неясноти около старта на сезона. Така в Слънчев бряг обобщават ситуацията в бранша в средата на април.  Хотелиерът Венелин Ташев миналата година е работил с персонал от 250 души, тази година до момента е наел едва 50: "Така и не можахме да ги назначим заради пандемията миналата година...

публикувано на 15.04.21 в 11:09

Откриват туристическия сезон на остров "Света Анастасия" за Великден

Остров Света Анастасия ще посрещне първите си туристи за Великден. В момента туристическия обект се подготвя за новия сезон. Очакванията са за добра посещаемост, като ще се разчита на българските туристи. Ремонтни дейности се провеждат в момента на обектите на Острова. Анастасия. В резултата на меката зима тази година няма..

публикувано на 15.04.21 в 09:00

Изтича срокът за прием на заявления по мярката 60/40 за периода януари - март

До 17 часа днес ще се приемат заявления по мярката 60/40 за получаване на средства за периода януари - март тази година. От Агенцията по заетостта напомнят, че до 22 април работодателите трябва да представят и актуален списък на работниците за предходния месец и декларация за месечно отчитане. Подадените след тези дати документи..

обновено на 15.04.21 в 08:30

Увеличават се желаещите да почиват в чужбина

 За разрешаване на  автобусните екскурзии в страната и чужбина преди 30 –ти април настояват  от  Обединение" Бъдеще за туризма". От Управата му изпратиха апел към здравното министерство за среща и решаване на належащи проблеми пред бранша. Преди време те са получили уверение, че щом случаите на заразени паднат, организираните пътувания ще бъдат..

публикувано на 14.04.21 в 17:38

„Българска асоциация за рекреация и туризъм“ вече е национално представителна организация

Правителството призна Сдружение „Българска асоциация за рекреация и туризъм“ за национално представителна организация за срок от четири години.  Сдружението работи активно в обществена полза, като подпомага и защитава интересите на своите членове на национално, регионално и местно равнище.  Организацията спомага за опазване и устойчиво..

публикувано на 14.04.21 в 16:07