Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поредно нападение над дома на фотографа Борислав Пенков

| обновено на 22.12.19 в 16:21
3
Снимка: Борислав Пенков

Бургаският фоторепортер Борислав Пенков отново е станал обект на агресия в дома си. Рано тази сутрин неизвестен мъж е счупил прозорци в жилището на фотографа.

Сигнал за случващото се е подаден в 3,40 ч. тази сутрин в Пето РПУ - Бургас. Пенков е обяснил на полицейските служители, че е забелязал на терасата си клекнал млад мъж. След като го видял, непознатият се стреснал, ударил с ръка вратата на терасата, счупвайки двете стъкла и избягал.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Пенков и преди е ставал жертва на нападения 

В началото на годината неизвестни изкъртиха входната врата на дома му, а месеци по-късно пред апартамента му беше запалена автомобилна гума. Заради пожара целият вход остана без електрозахранване. 

Атаките срещу Пенков започнаха след инцидент през 2017-та. Тогава той беше нападнат докато снимал пораженията от пожар в заведение.

Два пъти прозорците на апартамента му бяха чупени, като всеки от инцидентите беше в навечерието на делото срещу нападателя му.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия