Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С празнични концерти и хора общините в бургаска област ще посрещнат 2020 година

Новата сцена в Камено
Снимка: БНР БУРГАС

 Часове остават до настъпването на 2020, в много от бургаските общини са подготвили празнични прояви.

Тържествата  в Созопол ще започнат още в 22 часа на пл.“Хан Крум“, където тази година за пръв път има и базар. Солисти от Странджанския ансамбъл ще участват заедно с „Фортисимо“ и оркестър „Ел Греко“ .Минути преди 12- тия час и зарята, приветствие ще отправи новият кмет на Общината Тихомир Янакиев. Новоизбраният градоначалник на Сунгурларе Георги Кенов ще участва в новогодишен хоровод, който ще започне от 23.30 ч.

Със заря и хоро ще посрещат 2020 и в Камено, жителите на града  ще се съберат на обновения площад и пред новата градска сцена.

Голям концерт са подготвили в Поморие. В него ще участва бургаският изпълнител Георги Дюлгеров. Празникът  започва от 23.20 ч.  и ще продължи и след празничните фоервейки

Пред  сградата на Артиум-център  Несебър ще изпрати старата 2019 и ще посрещне новата 2020 година. Настроението ще бъда от  оркестър “Веселие“.

В 23. 30 в Приморско жителите му ще могат да се включат в народното веселие.  Ще свири ансамбъл" Странджанска младост" със солисти Галя Гильова, Димо Димов и Александра Димитрова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БЧК започва дарителска кампания в помощ на пострадалите при пожарите

Българският червен кръст започва дарителска кампания в помощ на пострадалите при пожарите в страната.  За целта е открита специална банкова сметка.  Желаещите да се включат в кампанията, могат да го направят и с есемес на кратък номер 1446 за всички мобилни оператори - стойността на дарението е 1 лев.

публикувано на 19.07.24 в 16:08

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт, в Ямболско заваля дъжд /ОБНОВЕНА/

И днес продължи гасенето на пожара в района на село Воден. Към момента няма опасност огънят да навлезе отново в населените места. Над района заваля, което дава надежда, че след четиридневно гасене огънят ще бъде овладян.  От сутринта стотици пожарникари, военнослужещи, горски служители, земеделски стопани и доброволци се опитват да отласнат огъня..

обновено на 19.07.24 в 15:40
Една от къщите в село Воден.

Бургазлии помагат на Воден: как и къде можете да дарите

Призив към бургазлии да помогнат на хората в бедстващото заради пожарите ямболско село Воден отправи Мариана Русева. Жената има наследствена къща там, която не е повредена, за разлика от повече от 30-те къщи, до които огънят стигна. Всеки, който желае, може да ѝ остави дарения (пари, храна, вода, дрехи) до 12 часа утре, 20 юли, на..

публикувано на 19.07.24 в 14:19

Осигурени са храна и вода до края на седмицата за пострадалите във Воден

18 души от Воден и Крайново са загубили основните си жилищата, каза за БНР Бургас зам.- кметът на община Болярово Нина Терзиева. Това показва описът, направен от общинската комисия. Готови са протоколите за изгорялата покъщнина. Описът е направен вчера, има и други засегнати хора, но за тях сградите не са основни домове и имат алтернатива...

публикувано на 19.07.24 в 13:01

Сменят директорите в 13 бургаски училища и още 19 в областта

Конкурси за нови директори в 32 училища в област Бургас обяви Регионалното управление на образованието.  13 от тях са в град Бургас, останалите са в Айтос, Карнобат, Несебър, Каблешково, Камено, Слънчев бряг и селата Пирне, Оризаре, Бата, Горица, Струя, Планиница, Череша, Снягово, Трънак, Факия, Лозарево, Съединение. При повечето причината..

публикувано на 19.07.24 в 11:33

Стотици пожарникари, горски и военни четвърти ден се борят с огъня в община Болярово

Четвърти ден продължава пожарът в крайграничната община Болярово. Остава в сила частичното бедствено положение обявено в пет населени места. В борбата с огъня са включени стотици пожарникари, горски служители, военнослужещи. В района има противопожарни екипи и тежка техника от няколко области, в готовност са и два хеликоптера от Авиобаза Крумово,..

публикувано на 19.07.24 в 10:54

Калин Стоянов: Работим на три фронта в Ямболско, единият от тях тръгва към Турция

Служебният премиер Димитър Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов дават брифинг в село Мамарчево.  "На територията на Крайново, Воден и Шарково работим на три фронта, които са доста широка разпрострели пожарите. Единият от тях тръгва към българо-турската граница, която е сравнително близо. Реално има засегнати няколко къщи от селото. Малко..

публикувано на 19.07.24 в 09:35