Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици почистват коритото на река Тунджа край Ямбол

Възпитаници на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ от специалностите „Механизация на селското стопанство“, „Агроекология“ и „Производител на селскостопанска продукция“ се включиха в практическото занятие за проверка на уменията при работа в трудни условия. Момчетата и момичетата от училището брануваха с трактор Т-150 небетонираната част от коритото на река Тунджа, премахвайки растителността.

В момента се почиства участъка от улица „Индже войвода“ до моста, свързващ улиците „Николай Петрини“ и „Професор Петър Нойков“. Почистено е коритото на реката в района на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ и комплекс „Златен рог“. Предстои да бъдат почистени и участъците от Биков мост до моста до бившето предприятие „Родопа“ и около моста до бензиностанция Shell.

„Наводнени са две отсечки – до автогарата и в района на ул. „Професор Петър Нойков“ /квартал „Каргон“/. В момента там не е възможно да влязат почистващи машини“, съобщи директорът на ПГЗ „Христо Ботев“.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански присъства на практическото занятие. Той изрази още веднъж своята благодарност към директора на ПГЗ „Христо Ботев“, към неговите колеги и към възпитаниците на училището, които бързо напредват с почистването. Кметът определи непочистваното от години корито като „проблем в сърцето на града“, който трябва да бъде отстранен.

Директорът на ПГЗ „Христо Ботев“ изтъкна, че целта на практическото занимание не е училището да си направи реклама, а да бъде почистена цялата прилежаща към Ямбол небетонирана част от коритото на Тунджа.

Тодор Тодоров препоръча след брануването растителността по коритото да бъде напръскана с хербицид и после небетонираните участъци да бъдат изорани.


ВИЖТЕ ОЩЕ

БСП с критики към бюджета на Община Бургас за 2020 г.

Бюджетът на Община Бургас за 2020 г. беше приет с почти пълно мнозинство. Единствено общински съветници от БСП отказаха да го подкрепят. По време на почти двучасовите дебати, в залата се чуха както похвали за добре изготвения документ, така и критики за това, че в него има много неясни моменти. Основните забележки и на другите партии беше, че..

публикувано на 28.01.20 в 17:21

Част от улица "Иван Шишман" ще бъде затворена два дни

Улица "Иван Шишман" ще бъде затворена в участъка между улиците "Шейново" и "Съгласие" в периода 29 - 30 януари. Движението на автомобили се ограничава заради извършване на резитба на дърветата, разположени по протежението на платното. Дейностите включват оформяне на короните и премахване на опасните клони. Резитбата се извършва след подадени сигнали от..

публикувано на 28.01.20 в 16:31

Грипна епидемия обявиха в сливенска област

Грипна епидемия е обявена в област Сливен. Решението е на  Областния оперативен щаб за борба с грипа. Учениците излизат в грипна ваканция от утре 29 януари до 7 февруари включително, съобщи Милена Чолакова, директор на Регионалното управление на образованието. Учебните занятия се преустановяват  в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица се преустановяват..

публикувано на 28.01.20 в 16:22

Булевард Демокрация на 28 януари

Очаквайте подробности за   незаконното депо с гуми край буферната зона на резерват Атанасовско езеро. От Регионалната екоинспекция са извършили няколко проверки. Санкцията, която е предвидена за този вид замърсяване е от 7 до 30  хиляди лева. Кметът Димитър Николов сигнализира  и главния прокурор.  Ще проследим  реакциите покрай инвестиционното..

публикувано на 28.01.20 в 14:30

БЧК раздава хранителни пакети от ЕС в община Несебър

В складовата база на Общинската организация на БЧК-Несебър бяха доставени и разтоварени около 12 000 кг. хранителни продукти от интервенционните помощи на Европейския съюз. На акцията присъства и кметът на общината Николай Димитров. Хранителните пакети ще бъдат разпределени между 506 жители на община Несебър по предварително подготвен списък. Те..

публикувано на 28.01.20 в 13:54

В Камено не искат крематориум край града

В Камено на протестен митинг срещу изграждането на крематориум край града се събраха близо 300 жители на общината и протестиращи хора от град Българово. Повече от час продължи протеста тази сутрин. След него, спокойно без напрежение, в залата на община Камено се проведе обществено обсъждане на проекта. Сред протестиращите в Камено беше и свещеника от..

публикувано на 28.01.20 в 13:38

Протест в Камено срещу изграждането на крематориум (ОБНОВЕНА)

Жители на Камено излязоха на протест срещу строителството на крематориум на терен от 15 дка край града. Общественото обсъждане по проекта ще започне в 9.00ч тази сутрин в сградата на общината.  В Камено се разпространява протестна подписка, подкрепена от 700 души, срещу проекта за изграждането на крематориум. Какви са възраженията на  хората..

обновено на 28.01.20 в 08:37