Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 27 януари

Снимка: БГНЕС

Това, че полицията е използвала сълзотворен газ срещу протестиращи, не е новина. Не е новина, ако ги поналага с палки, обстрелва ги с водни оръдия или гумени куршуми. Защото жълтите жилетки само у нас са облекло за мирен протест. А, като ходиш на такъв, трябва и да си готов малко да те понабият. Без да анализирам и да заемам страна има ли основание днешния протест на партия „Възраждане“ пред регионалното министерство, ме мъчи повече въпросът колко перничани е имало на него? Защото митингът бе организиран от политическа партия и това не беше тайна, напротив. От организацията го подготвяха и популяризираха отдавна. Само че, докато чакаме партии да защитават гражданските ни интереси, ще разберем, че те отдавна не са граждански, а политически. Независимо от партиите и независимо от интересите.

Ние правим всичко възможно да ги защитим в предаването „Булевард Демокрация“ на БНР-Бургас. До 18 – с мен, Мариян Иванов

Ето и акцентите:

-  Какво се крие зад прословутата наредба 18 и защо бизнесът се притеснява от ефекта, до който ще доведе? Гост в студиото Николай Димитров, председател на Асоциацията в защита на дребния и средния бизнес

-  В темата ни днес – регулациите за електрическите тротинетки – кой и как ще следи за тяхната скорост – общинският съветник и експерт по пътна безопасност Манол Тодоров

-  Как тръбата за дълбоководно заустване на отпадъчните води на Созопол излезе на плажа – кметът на града Тихомир Янакиев и началника на екоинспекцията Тонка Атанасова

-  В коментарната ни рубрика – какво ще правят хората, ако им вземат търкането на билетчетата? Анкета с бургазлии

- В рубриката "Точка ком" - как геймъри даряват за Австралия и как можем да следим онлайн разпространението на корона - вируса

-  И днес – време за спорт, за култура, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Храни за между 60 и 130 лв. ще получат нуждаещи се бургазлии

Хранителни продукти за между 60 и 130 лв. ще бъдат раздавани в Бургас. Те ще бъдат закупени със средства от създадения Общински социален фонд. Комисията по социални въпроси към общинския съвет днес представи критериите, по които ще бъдат разпределени гласуваните 300 000 лв. за бургазлии, които са пострадали от кризата. Парите, под..

публикувано на 06.04.20 в 11:37

12 доброволци ще помагат за спазването на мерките в Болярово

12 доброволци в община Болярово се включват към екипите, които ще следят за спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса, съобщи заместник-кметът Нина Терзиева. Това са хората, включени в доброволческия отряд към „Гражданска защита“.  Болярово засега е единствената община в област Ямбол, в която няма установени сигнали за нарушаване на..

публикувано на 06.04.20 в 10:50

Жители на Приморско помагат на пострадало семейство от Ясна Поляна

Хората в Приморско се обединяват в помощ на семейство, чиято къща изгоря в село Ясна Поляна. Въпреки навременната намеса на пожарната, кмета на селото и местните жители, пожарът е изпепелил  две от стаите, както и покрива с обща площ около 45 кв.м. Огънят е възникнал заради късо съединение от зарядно устройство, в което е била включена за зареждане..

публикувано на 06.04.20 в 08:57

Община Ямбол ще подпомогне жители, които са финансово затруднени

От общината в Ямбол ще подпомагат жители на града, изпаднали в затруднено финансово положение, заради наложените ограничителни мерки срещу разпространението на коронавирус. В кметството вече набират доброволци,  които да купуват хранителни продукти и медикаменти на възрастни, самотни и трудноподвижни граждани. Записалите се трябва изрично да посочат..

публикувано на 06.04.20 в 08:46

Част от „Транспортна“ е готова, ремонтите продължават и по „Булаир“, „Цариградска“

Преасфалтиран и с обновени тротоари е участъкът от "Транспортна", разположен от кръговото кръстовище при общежитията на държавния университет "Проф. д-р Асен Златаров" до кръстовището. Строителните дейности продължават по останалата дължина на улицата, като под земята има още стари тръби за подмяна от ВиК. От утре, 6 април, понеделник, ще бъде..

публикувано на 05.04.20 в 11:56

В Болярово създадоха необходимата организация за изплащане на пенсиите

В крайграничната община Болярово е създадена организация за изплащането на пенсиите в 20-те населени места. Взети са всички предпазни мерки срещу разпространение на коронавирус, уверяват от администрацията. На територията на общината има пощенски клонове само в град Болярово  и 6 села. В останалите кметските наместници са създали..

публикувано на 05.04.20 в 10:11

Седем сигнала за струпване на младежи и пенсионери в Сливен

Седем са сигналите за струпване на младежи на спортни площадки и на възрастни хора - пред магазини подадени на денонощния телефон на Община Сливен. Две обаждания са за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания, а други две - за неспазване на наложена карантина. Кметът Стефан Радев коментира, че обстановката като цяло е спокойна, гражданите..

публикувано на 05.04.20 в 08:48