Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наредба-18 се отлага с шест месеца, ще водим диалог с властта

Хотелиерите и ресторантьорите отменят планирания за днес национален протест. Това стана ясно след проведена среща на техни представители с финансовия министър Владислав Горанов. Измененията на спортната Наредба Н-18 се отлагат с шест месеца, за да се въведе софтуера за продажбите в този бранш.

От София - разговор Георги Пампоров, който ще участва в поредното заседание на УС на БХРА, от там имат още редица въпроси към финансовото министерство. Пампоров е председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори.

Целта на протеста беше диалог с властта, днес на заседание на УС на БХРА ще изясним нашите искания. Ние не приемаме точката за регистриране на обектите по ДДС, това за малките обекти е неприемливо, посочи Пампоров. По думите му шест месеца ще са напълно достатъчни за да станат ясни всички правила за софтуера на касовите апарати за всички в бранша.

ДДС още нямаме яснота колко да стане, но искаме категорично намаляване, каза Пампоров. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.