Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протест срещу наредба Н-18 и в Бургас

Около десетина души протестираха в Бургас срещу наредба Н-18 и новия софтуер за бизнеса. Те посочиха, че тя затруднява работата им и е редно държавата да се насочи към големия бизнес.

„Имам магазин за плодове, зеленчуци и пакетирани стоки в Бургас. По новата наредба трябва да въвеждаме всеки един артикул да бъде изписан на касовата бележка. Не както сега – зеленчуци, плодове, пакетирани стоки, насипни стоки. А трябва всяко едно нещо да излиза на касовата бележка. Тоест – домат, домат розов, краставица, корнишон…

…. Ние сме за ДДС-то, да се намали. В цял свят, къде има ДДС 20% на хранителните стоки? Никъде. СУПТО (специализираният софтуер – б.а.) също да отпадне, защото не е за всеки човек“

Междувременно, стотици търговци и хотелиери протестират със същите искания пред Народното събрание. В София има представители на бранша от Бургас, Приморско и други градове от региона.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Наредба-18 се отлага с шест месеца, ще водим диалог с властта

Хотелиерите и ресторантьорите отменят планирания за днес национален протест. Това стана ясно след проведена среща на техни представители с финансовия министър Владислав Горанов. Измененията на спортната Наредба Н-18 се отлагат с шест месеца, за да се..

публикувано на 29.01.20 в 09:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

150 млн. лв. са загубите за превозвачите в туризма до момента

150 млн. лв. са необходими на фирмите за туристически превоз, за да възстановят загубите от спирането на работа по време на извънредното положение. Тази инвестиция ще бъде възстановена на държавата за по-малко от година. Без спешна финансова..

публикувано на 26.05.20 в 12:02

17 плажа по българското Черноморие с безплатни чадъри и шезлонги

17 плажни ивици по българското Черноморие ще бъдат с безплатни чадъри и шезлонги, като повечето от тях са по Южното Черноморие. Това каза в курортния комплекс „Слънчев бряг“ министърът на туризма Николина Ангелкова. Минимум с 50% по-ниски ще са цените..

публикувано на 25.05.20 в 17:50

Пада карантината при международните превози

От днес отпада карантината за международните превози и автобусните превозвачи. Така няма да се налага всеки от тях, който преминава през страната, да е във временна изолация. Досега, заради епидемията, международните шофьори, които се завръщаха..

публикувано на 25.05.20 в 09:39

Концесионерите казват с колко ще намалят цените по плажовете

Днес изтича срокът, в който концесионерите и наемателите на плажове трябва да уведомят министъра на туризма за цените на плажните принадлежности за предстоящия летен сезон. Според текстове от Закона за здравето, бизнесмените трябва да предоставят на..

публикувано на 25.05.20 в 09:14
Диана Саватева

Безплатна реклама в новините и Фейсбук-кампания ще популяризират Бургас

Безплатна реклама чрез телевизионни новини и Фейсбук - реклама са сред действията, които администрацията предприема, за да популяризира общината за летен туризъм. Това поясни ресорният заместник - кмет Диана Саватева. В първия курс на кораба до..

публикувано на 25.05.20 в 08:49

Предлагат биопродукция на фермерски пазар в Бургас

Традиционният фермерски пазар ще се проведе днес на Славейковото пазарче в Бургас. Той е с работно време от 11:00 до 16:00 часа, а производители ще предложат своята биопродукция. Очакват се домашна юфка и билки от Айтоския Балкан, сиропи и..

публикувано на 24.05.20 в 10:30

53-ма автори участваха в конкурса за туристически бранд на Бургас

53-ма автори от страната и чужбина се включиха с повече от 70 предложения в конкурса за графична концепция на туристически бранд "Бургас".С пециализирано жури, в състава на което влизат представители както на артистичните среди, така и на туристическия..

публикувано на 22.05.20 в 17:23