Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу наредба Н-18 и в Бургас

Около десетина души протестираха в Бургас срещу наредба Н-18 и новия софтуер за бизнеса. Те посочиха, че тя затруднява работата им и е редно държавата да се насочи към големия бизнес.

„Имам магазин за плодове, зеленчуци и пакетирани стоки в Бургас. По новата наредба трябва да въвеждаме всеки един артикул да бъде изписан на касовата бележка. Не както сега – зеленчуци, плодове, пакетирани стоки, насипни стоки. А трябва всяко едно нещо да излиза на касовата бележка. Тоест – домат, домат розов, краставица, корнишон…

…. Ние сме за ДДС-то, да се намали. В цял свят, къде има ДДС 20% на хранителните стоки? Никъде. СУПТО (специализираният софтуер – б.а.) също да отпадне, защото не е за всеки човек“

Междувременно, стотици търговци и хотелиери протестират със същите искания пред Народното събрание. В София има представители на бранша от Бургас, Приморско и други градове от региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Наредба-18 се отлага с шест месеца, ще водим диалог с властта

Хотелиерите и ресторантьорите отменят планирания за днес национален протест. Това стана ясно след проведена среща на техни представители с финансовия министър Владислав Горанов. Измененията на спортната Наредба Н-18 се отлагат с шест месеца, за да се..

публикувано на 29.01.20 в 09:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

Добра реколта от странджански манов мед, пчеларите запазват цените

Добра реколта от странджански манов мед отчитат пчелари тази година. Продажбите са на цените от миналата година и няма да се повишават, казват в бранша. Оттам се надяват да продадат добитите количества и да се отвори пазарът в чужбина.  В Странджа..

публикувано на 13.08.24 в 13:35

Продължават мащабните проучвания на тракийския комплекс Бегликташ

Добре дошли в Приморско – едно от най-обичаните и посещаваните курортни градчета по българското Черноморие, място, където много българи избират да прекарат лятната си ваканция. Заливите там са идеални за слънчеви бани още от началото на..

публикувано на 13.08.24 в 11:03

Имаме 14 дни да потърсим правата си за некачествена туристическа услуга

Потребителите имат право да предявят рекламация за некачествена туристическа услуга до 14 дни от установяване на несъответствието с договореното. Това припомни основателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова. Поводът е..

публикувано на 13.08.24 в 08:41

Ветеринари: Рискът от чума по животните в общините Елхово и Болярово е изключително висок

Рискът от разпространение на чума по дребните преживни животни в крайграничните общини Елхово и Болярово е изключително висок, отчитат ветеринарните специалисти в Ямболска област. През 2018 година в района бяха унищожени над 3300 овце и кози.  В..

публикувано на 13.08.24 в 07:41
Павлина Илиева

Законопроект в туризма отваря не една, а две врати за сива икономика

Законопроектът за изменение на Закона за туризма отваря не една, а две врати за сива икономика - предупреди председателят на "Обединение за туризма" Павлина Илиева в интервю за БНР Бургас.  Основната цел на внесения от ресорното министерство..

публикувано на 12.08.24 в 17:50
Созопол

Най-високите местни данъци в България плащат общини по Южното Черноморие

Най-високите местни данъци у нас се събират в общини по Южното Черноморие и в областните центрове - показва картата на индекса на местна данъчна тежест за 2024 г., изготвен от Института за пазарна икономика. Най-високият е в Созопол - 71,40 при максимален..

публикувано на 12.08.24 в 14:53

БДЖ пуска още нови вагони от Германия с бързия влак София-Бургас

БДЖ пуска от днес в движение още от новодоставените германски вагони. Те ще влязат в съставите на бързия влак "Чайка", който  пътува по направлението София-Бургас-София през Подбалканската линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава..

публикувано на 12.08.24 в 07:45