Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу наредба Н-18 и в Бургас

Около десетина души протестираха в Бургас срещу наредба Н-18 и новия софтуер за бизнеса. Те посочиха, че тя затруднява работата им и е редно държавата да се насочи към големия бизнес.

„Имам магазин за плодове, зеленчуци и пакетирани стоки в Бургас. По новата наредба трябва да въвеждаме всеки един артикул да бъде изписан на касовата бележка. Не както сега – зеленчуци, плодове, пакетирани стоки, насипни стоки. А трябва всяко едно нещо да излиза на касовата бележка. Тоест – домат, домат розов, краставица, корнишон…

…. Ние сме за ДДС-то, да се намали. В цял свят, къде има ДДС 20% на хранителните стоки? Никъде. СУПТО (специализираният софтуер – б.а.) също да отпадне, защото не е за всеки човек“

Междувременно, стотици търговци и хотелиери протестират със същите искания пред Народното събрание. В София има представители на бранша от Бургас, Приморско и други градове от региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Наредба-18 се отлага с шест месеца, ще водим диалог с властта

Хотелиерите и ресторантьорите отменят планирания за днес национален протест. Това стана ясно след проведена среща на техни представители с финансовия министър Владислав Горанов. Измененията на спортната Наредба Н-18 се отлагат с шест месеца, за да се..

публикувано на 29.01.20 в 09:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

64 полицаи ще бъдат командировани през лятото в Поморие

64 полицаи ще бъдат командировани през летните месеци  - от 15 юни до 15 септември в Поморие. Това съобщи на среща с туристическия бранш кметът Иван Алексиев. Той допълни, че предстои и надграждането на видеонаблюдението.   „Пеши патрул ще има по..

обновено на 26.04.24 в 13:40

Включете се във форум в Бургас за лични финанси и инвестиции

Форум „Моите пари“ ще се проведе в събота - 27 април в Бургас. Водещи банкови, инвестиционни и финансови експерти ще представят добри практики за справяне в настоящата икономическа обстановка в страната и света.  Сред темите са кредитиране,..

публикувано на 26.04.24 в 13:10

Полети между Франкфурт и Бургас започват от 28 април

За първи път стартира редовна полетна програма от Франкфурт до Бургас на 28 април. Това съобщи експертът от отдел „Авиационен маркетинг“ Иво Барзов по време на среща с туристическия бранш в Поморие. „Така ще има едно ключово летище за..

публикувано на 26.04.24 в 12:46

Откриват цветното изложение "Флора 2024" на Лазаровден (ПРОГРАМА)

С много цветно настроение и музика ще бъде открита Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ 2024. Изложението отваря врати в събота, 27 април, от 11:00ч. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще..

публикувано на 26.04.24 в 08:00

Проблеми с вноса на работници за туризма, сигнали за подкупи в консулства

"Парите за заплати в туризма се увеличиха в пъти. Добре платени са и най-неграмотните ни служители. Но кадри в България няма ".  Това заяви пред БНР Веселин Налбантов - зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. В..

публикувано на 25.04.24 в 13:22
Снимката е илюстративна

Добър знак към туристическия бранш ще е приемането на промените в Закона за чужденците

Добър знак към туристическия бранш ще бъде приемането на промените в Закона за чужденците, което е включено в дневния ред на Народното събрание. Това коментира служебният министър на туризма Евтим Милошев в Бургас. Промените имат за цел да решат проблема..

публикувано на 25.04.24 в 12:05

С изложба на икони и гмуркане откриват сезона на остров "Света Анастасия"

Откриване на изложба с икони и великденско гмуркане ще даде старт на туристическия сезон на остров "Света Анастасия". Той ще започне по – рано и ще предложи на посетителите си богата културна програма с театрални спектакли, концерти и..

публикувано на 25.04.24 в 08:40