Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи в сблъсък с Панайот Рейзи преди сесията в Созопол (ВИДЕО)

| обновено на 12.02.20 в 17:55

С напрежение започна сесията на Общинския съвет в Созопол. Протестиращи препречиха пътя на бившия кмет на морската община Панайот Рейзи. До физически сблъсък се стигна преди началото на сесията. Кметският наместник на село Присад Ванча Байлова беше избутана от Панайот Рейзи, след като тя и група граждани препречиха пътя му, за да влезе в сградата на Общинския съвет.

На място беше извикана патрулка от настоящия кмет Тихомир Янакиев, за да бъде въведен ред. Той уточни, че никой няма право да постъпва така и че сградата на Общинския съвет е достъпна за всички граждани.

Ванча Байлова обясни, че хората настояват Рейзи да освободи поста си на общински съветник. "Исканията им не са политически. Той остави големи дългове на Общината", уточни Байлова. По непотвърдена информация дълговете на Община Созопол към настоящия момент са 27 млн. лева.

Тодор Вълчев, който представи подписката от 500 души пред журналистите уточни, че това са хора, основно граждани на общината. Те настояват Рейзи да поеме отговорност за милионите задължения. Бившият кмет отказа коментар пред медиите.


Видео: Женя Петкова (gramofona)


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба припомня европейските етнически карти за Македония

Изложба, която ще гостува на 15 юли, понеделник в Бургас, показва Македония в европейската етническа картография (средата на XIX в. – Балканските войни 1912 – 1913 г.). Тя е дело на проф. Иван Илчев, ръководител на Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“. Експозицията включва табла с десетки етнографски карти, най-вече на..

публикувано на 15.07.24 в 10:30
архив

Катастрофа временно ограничава движението по пътя Ямбол-Елхово

Временно е ограничено движението и в двете посоки по път първокласния път Ямбол–Елхово, в района на околовръстния път на Елхово. Причината е катастрофа, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Трафикът се пренасочва по обходен маршрут през град Елхово. Движението е регулирано с пътни знаци.

публикувано на 15.07.24 в 10:20

Започват Горещниците

Според народните вярвания започват Горещниците. Те са три дни - до 17 юли.  В някои райони на страната се спазват ограниченията за работа, с цел предпазване от пожар и огън. Седмицата до Илинден (20 юли), когато се отбелязва свети пророк Илия се нарича още Запалена неделя. Не се ходи на нивата, не се работи и не се извършват домакински дейности. Счита..

публикувано на 15.07.24 в 09:03

Без топлоподаване за три дни в няколко комплекса на Бургас

До 16:30 часа в сряда - 17 юли ще има прекъсване на топлоподаването към три бургаски жилищни комплекса, съобщиха от „Топлофикация Бургас“. Засегнатите потребители на услугата са в комплексите „Зорница“, „Лазур“ и „Братя Миладинови“. Топлоподаването е преустановено от 00.00 часа днес, а ще бъде възстановено на 17 юли. Причината за тридневното..

публикувано на 15.07.24 в 08:40

111 години от кончината на Коджакафалията

111 години от кончината на най-големия благодетел и дарител на Бургас – Александър Георгиев – Коджакафалията се навършват днес. В 11:30 часа венци и цветя в знак на признателност ще бъдат поднесени пред паметника на ул. „Цар Симеон I. Александър Георгиев-Коджакафалията остава в историята като Бащата на Бургас. Роден е през 1830 г. в с. Дюлгерия..

обновено на 15.07.24 в 07:14
От днес

Лятна автобусна линия вече свързва "Меден рудник" с Крайморие

Лятна автобусна линия свързва от днес  жилищен комплекс "Меден рудник" с квартал Крайморие, съобщи "Бургасбус". Автобус 17А се обслужва само в събота и неделя. Маршрутът му от "Меден рудник" е: ул. “Въстаническа” – бул. “Захари Стоянов” – ул. „”Александър Георгиев Коджакафалията” – ул. “Петрова нива” – ул. “Апостол Войвода” – бул. “Захари Стоянов”..

публикувано на 13.07.24 в 11:37

Катастрофа край Крайморие, осем са ранените (ОБНОВЕНА)

Осем са пострадалите откарани в “Шокова зала” към УМБАЛ - Бургас в резултат на катастрофата, възникнала по пътя Созопол - Бургас, непосредствено след пътен възел “Крайморие”, съобщиха от полицията. Пътният инцидент е възникнал около 19.45 ч. При неустановени до момента причини се е стигнало до сблъсък между микробус “Мерцедес” , управляван от 41..

публикувано на 12.07.24 в 21:05