Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Язовир „Ново Паничарево“ прелива

Снимката е илюстративна
Снимка: pxhere.com

Водните запаси на бургаска област са достатъчни, обяви областният управител на Бургас Вълчо Чолаков на среща със земеделски стопани:

„Язовир „Ново Паничарево“ прелива. „Камчия“ очакваме да се напълни след като започне да се топи горе снега. Има 40-50 см снежна покривка.“

Земеделците също сме оптимисти за есенните култури, съобщи председателят на зърнопроизводителите Николай Киров:

„Дъждовете през февруари дадоха малко надежда. Надяваме се да вали още, за да имаме успокоение и за пролетниците.“

Най-много дъжд през месеца е паднал в района на Царево-50 л/кв, около 40 л/кв в Средец. Най-малко дъжд е имало в Несебър-едва 11 л/кв метър. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

Близо 43 000 лева са постъпили в дарителската сметка на община Ямбол

Близо 43 000 лева са постъпили в дарителската сметка на община Ямбол за подпомагане дейностите срещу разпространението на коронавирус. Областта е сред малкото в страната, където не е диагностициран положителен случай. Освен от община Ямбол, дарителски сметки обявиха и областната  болница в града, както и общинската болница в Елхово, където,..

публикувано на 02.04.20 в 15:54

10 доброволци са нужни в община Созопол

Кампания за набиране на доброволци започна в община Созопол. Мярката е превантивна, тъй като все още не е достигнат пикът на заболели от коронавирус. В общината към този момент няма човек с потвърдена проба на заболяването. Над 70 души са поставени под карантина.  Открихме  сметка, по която постъпват средства и скоро ще започнем закупуването..

публикувано на 02.04.20 в 15:21

"Булевард Демокрация" на 2 април

От Министерството на туризма да извършат проверка на данните, които показват, че „Слънчев бряг“ е бил създаден като балнеокурорт, а уникалната природа там има лечебна сила. Затова настояват от БХРА , зам.-председателят на организацията хотелиерът Веселин Налбантов по темата. Междувременно от Института за анализи и оценки в туризма са изчислили,..

публикувано на 02.04.20 в 14:55

Приморско въведе мерки при изплащането на пенсиите

Във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите от 07.04.2020г. до 23.04.2020г., Община Приморско заедно с ръководството на „Български пощи“ ЕАД създадоха организация, приоритетно да бъдат изплащани пенсии в часовете до обяд. При изплащане на пенсиите за месец април e необходимо да се спазват изготвените графици за изплащане на пенсии. В салоните ще..

публикувано на 02.04.20 в 14:41

Мият и дезинфектират контейнерните площадки в Бургас

След постъпили сигнали относно замърсени площадки на контейнерите за битови отпадъци, тази седмица по нареждане на кмета Димитър Николов стартира тяхното поетапно измиване и дезинфектиране.  Това няма как да се случи за ден или два, тъй като се обработват едновременно още много обществени пространства - автобуси, улици, църкви, детски и спортни..

публикувано на 02.04.20 в 14:15

Агенцията по заетостта призовава към използването на електронни услуги

С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19, Агенцията по заетостта обръща внимание отново на възможностите, които предоставя Системата за сигурно електронно връчване (е-връчване) . Чрез нея клиентите ни могат да продължат да използват и електронната..

обновено на 02.04.20 в 13:38

Безплатното извозване на строителни отпадъци вече на нов телефон

Заявките за безплатно извозване на строителни отпадъци до 3 куб. м., генерирани от строителни дейности и ремонти в домовете, се извършват на нов телефон, информират от Община Бургас. Номерът, на който гражданите може да заявят услугата, е: 056/84 48 20. Извозването на строителните отпадъци е безплатно за гражданите, като не се променя и досега..

обновено на 02.04.20 в 11:04