Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

16 000 лични карти изтичат в Ямболско

Мобилни полицейски екипи ще приемат заявления на място

Мобилни екипи от Областната дирекция на полицията в Ямбол ще посещават по график населени месата и ще приемат заявления за смяна на документите за самоличност. През тази година в областта изтича валидността на повече от 16 100 лични карти.

В село Ботево мобилният екип от сектор "Документи за самоличност" е пиел 42 заявления, като е осигурена  възможност за заплащане на таксите чрез ПОС терминал или чрез  пощенски запис. По предварително направен график, съгласуван с кметовете на селата, мобилните екипи ще посетят жителите на място, за да се избегнат опашките пред гишетата в полицейските управления. Най- голяма натовареност се очаква след 1 април, тъй като тогава изтича валидността на най-голям брой документи. 

През 2020 година трябва да бъдат сменени над 16 100 лични карти, близо 11 000 шофьорски книжки и над 8300 задгранични паспорти. От полицията припомнят, че заявления могат да се подават и преди крайния срок на валидността на документите.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Физическите лица правят годишно изравняване на осигуровките до края на април

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноскиза едноличните търговци, включително плащащи патентен данък иза земеделските стопани, избрали  да се облагат като еднолични търговци. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец  №6 с..

публикувано на 01.04.20 в 15:17

"Булевард Демокрация" - на 1 април

И Русе се присъедини към най-новата карта на България. Вече не се класираме по работна заплата, население или хубост, ами кой – колко вирусоносители има. Та, в Русе е приет с болестта човек, който се е върнал от Австрия, пробата му е положителна. Заразените у нас вече са общо 412, а излекуваните вече стават 20. Новите трима здрави нашенци са от..

публикувано на 01.04.20 в 15:02
снимката е илюстративна

Търси се концесионер на „Малък плаж – Лозенец“

Министерският съвет открива процедура за възлагане на концесия за морски плаж "Малък плаж - Лозенец", община Царево, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Срокът на концесията ще бъде 20 години, като р азмерът на минималното годишно концесионно възнаграждение..

публикувано на 01.04.20 в 12:14
архив

Община Карнобат набира доброволци

Община Карнобат стартира кампания за развитие на доброволческата мрежа в условия на извънредно положение. Тя е за подкрепа на населението от рискови групи за предотвратяване разпространението на COVID-19. Мрежата се развива в сътрудничество с РСПБЗН-Карнобат, Звено за опазване на обществения ред и общинската собственост, РУ Карнобат. Ако желаете да..

публикувано на 01.04.20 в 11:33

Безплатното извозване на строителни отпадъци вече на нов телефон

Заявките за безплатно извозване на строителни отпадъци до 3 куб. м., генерирани от строителни дейности и ремонти в домовете, се извършват на нов телефон, информират от Община Бургас. Номерът, на който гражданите може да заявят услугата, е: 056/84 48 20. Извозването на строителните отпадъци е безплатно за гражданите, като не се променя и досега..

публикувано на 01.04.20 в 11:18

Дарители активно подпомагат борбата с коронавируса в Бургас

Община Бургас информира, че в кампанията за събиране на средства и предпазни материали се включиха много търговски вериги, магазини, фирми с различен предмет на дейност както от региона, така и от страната. Сред благодетелите на каузата има граждани, чиито имена за мнозина са непознати. Но дарените от тях малки суми показват голямата им отговорност..

публикувано на 01.04.20 в 11:05

Започва ремонт на кръговото кръстовище на "Стефан Стамболов" и "Никола Петков"

Дейностите за ремонт на участъка от бул. "Стефан Стамболов" от страната на УМБАЛ вървят към финал. Затова много работници и машини се местят към кръговото кръстовище с бул. "Никола Петков".   От днес  движението на автомобили там ще е затруднено, но няма да бъде спряно. Като първи етап се затваря вътрешната от трите ленти, за да започне подмяна на..

обновено на 01.04.20 в 09:04