Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Два месеца ще продължи ремонтът на бул. "Стефан Стамболов"

Снимка: БНР Бургас

Ремонти на "Транспортна", "Стефан Стамболов" и "Булаир"  затрудняват движението в града. Дейностите са необходими, защото се сменя не само асфалтовата настилка, а се подменя И В  и  К  мрежата, заяви зам.- кметът Чанка Коралска. 

До 24 март ще продължи обновяването на "Транспортна":

Ще се подновят бордюрите, ще се погрижим за отводняването на улицата и за асфалтовата настилка. Тротоарите ще бъдат ремонтирани и осветлението ще бъде подменено.

Навсякъде, където имаме намерение да ремонтираме улици, ще изчакаме "В и К"  да си свърши работата, подчерта Коралска. Най - добре запазени са тръбите в комплексите:

Те са по-късно изграждани и там водопроводната мрежа е в сравнително добро състояние.Има проблеми с дъждовната канализация, но те се решават, "В и К" извършват ремонти. Най - тежко е във " Възраждане", "Лазур" и ЦДГ. Това е най-старата част на града. Улиците са тесни, павирани, всяко разкопаване създава проблем.

Във "Възраждане" имаме готови проекти, но и там изчакваме:

Започваме с една улица, за която имаме уверението, че "В и К" ще подменят водопровода, това е улица "Цариградска", която излиза  на " Мария Луиза", там изграждаме един голям паркинг. Следват " Климент Охридски" ,"Шейново" и "Патриарх Евтимий".За тях проекти имаме, разрешение за строеж,изпълнители, трябва "В и К" да намерят средства и време.

Друг важен ремонт, този на "Стефан  Стамболов" до болницата, ще приключи до два месеца

Този участък трябва да приключи до ниво непълна асфалтова  смес в следващите два месеца. Когато времето стане подходящо, за полагане на плътна асфалтова смес, тогава ще се направи.Там отново ще имаме пълно затваряне на улицата, ще се опитаме да работим вечер, да не създаваме проблеми на пътуващите. Това го направихме в другия участък до парка.

Провеждаме разговори, за да може по -бързо "В и К" да подмени  мрежата си, за да ремонтираме улиците в града, обобщи Коралска.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Установените нередности ще бъдат поправени за сметка на фирмата

Завършват велоалеите в Сливен до края на май

Изграждането на велоалеите  в Сливен трябва да завърши  до края на месец май, прогнозира заместник-кметът Стоян Марков, след като в социалните мрежи отново се появиха снимки с дупки по алеята и предизвикаха недоволство сред гражданите. Проектирането и изграждането на 10 километровата велоалея струва близо 1 милион лева, и е съпроводена със скандали,..

публикувано на 13.04.21 в 16:57
Дуейн Джонсън

"Булевард Демокрация" - на 13 април

Видяха американците, че сме склонни да гласуваме доверие на гологлав татуиран шоумен и вече са склонни да издигнат Скалата за президент. Дуейн Джонсън, дето беше в кеча и после отиде в Холивуд. bTV съобщават, че самият Скала казал, че ако го подкрепят, щял да се кандидатира. То тъкмо Байдън и Бърни Сандърс седнаха, те вече мислят за следващия. А..

публикувано на 13.04.21 в 14:52

Започна строежът на нова детска градина в Бургас

Започна изграждането на новата детска градина в ж.к. „Братя Миладинови“, до блок 156. Тя ще носи името „Морско конче“ и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея детска градина „Раковина“ на ул. „Христо Ботев“ № 48. Сградата  ще е на мястото на несъществуващата от 1994 година градина, която беше филиал на ДГ „Вълшебство“ и бе затворена, поради..

публикувано на 13.04.21 в 12:12

Нов паркинг в комплекс "Зорница"

Стартира изграждането на паркинг зад бл.47 в к-с „Зорница“. В сградата се помещават районното кметство, както и дневен център на хора с увреждания. Пространството зад блока от десетилетия се използва за импровизирано паркиране на автомобили. Там вече ще има нормален асфалтиран, организиран и маркиран паркинг, като ще се подобри и отводняването на..

публикувано на 13.04.21 в 11:56

В Сливен продължава подмяната на контейнери за битови отпадъци с нови

На територията на град Сливен са разположени  600 нови контейнера за битови отпадъци, съобщават от администрацията. Те се намират в кварталите „Звездите“, „Република“, „Ново село-север“, „Ново село-юг“,  „Дружба“, „Сини камъни“, „Българка“, „Руски“, „Младост“, „Стоян Заимов“ и „Даме Груев“.  Предстои подмяна в кварталите „Комлука“, „Клуцохор“, „Кольо..

публикувано на 13.04.21 в 11:12

Община Созопол започва проверка за неправомерно къмпингуване

Община Созопол започна проверка за неправомерно къмпингуване. Причината са постъпили сигнали, съобщават от администрацията. Със своя заповед кметът Тихомир Янакиев определи комисия, която да извърши проверка на къмпинги, зони за къмпингуване и територии в близост до плажовете . Целта е да се провери спазването на действащото законодателство и..

публикувано на 13.04.21 в 10:50

Оригинален портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас 

Оригинален портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас по повод 200 години от рождението на видния революционер. Платното, с размери 68х51 см, е част от основната експозиция на Художествената галерия в Казанлък и е любезно предоставено за разглеждане, чрез РИМ-Бургас, на бургаската културна общественост...

публикувано на 13.04.21 в 10:35