Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Ямбол изграждат индустриален център и нов мост над Тунджа

Инвестницията е за близо 12 млн. лева

Снимка: Община Ямбол

В Ямбол започна изграждането на индустриален център и нов мост над река Тунджа. Инвестицията е за близо 12 млн. лева.

Зоната, която е ще е с площ от близо 34 декара, ще включва търговски център и офиси, а мостът ще свързва крайречния булевард с квартал "Васил Левски". Средствата са осигурени със съдействието на Фонда за устойчиви градове по програма Региони в растеж, уточни изпълнителният директор на фонда Надя Данкинова.

"Подкрепяме този проект, защото една от целите на нашия фонд и от осите на оперативната програма е инвестиции в т. нар. индустриални зони с идея разчистване на стари индустриални терени и създаване на нови фирмени, търговски или производствени площи. Фондът работи изцяло - кредитен инструмент, няма елемент на безвъзмездно финансиране."

По план проектът да бъде завършен до края на годината, очаква се да бъдат разкрити около 200 работни места.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Шагунов, композиторът който написа Химна на Независимостта

Интересни и ценни документи свързани с Деня на независимостта се съхраняват в Държавния архив Бургас. Най - значимият от тях е оригинала на Химна на независимостта написан от капелмайсторът на 24 - черноморски пехотен полк Георги Шагунов, който го посвещава на знаменателното събитие в нашата история.  Шагунов е роден в Пловдив през..

обновено на 22.09.20 в 09:48

Созопол в кампания за стимулиране на активния начин на живот

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев се включва днес в празник на спорта и балансираното хранене в рамките на национална кампания. Така морският град, редом с други 18 общини, се нарежда за финансиране на проект до 20 000 лв. за стимулиране на активния начин на живот. Участие в инициативата, която за първи път ще се проведе в Созопол са..

публикувано на 22.09.20 в 09:41

В Сливен почитат възрожденците за Деня на независимостта

В Сливен с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци ще бъдат отбелязани 112 години от обявяването на независимостта на България.  Церемонията ще се състои от 11.00 часа при съблюдаване на противоепидемичните мерки. Тя се организира от община Сливен и военно формирование 22 220 и Регионалното управление..

публикувано на 22.09.20 в 09:21

Бургаският музей показва пушки, саби и револвери от началото на XX век

Хладно и огнестрелно оръжие, с което е била въоръжена българската войска от края на XVIII и началото на XX век ще представи Бургаският исторически музей, по време на тържествата на площад „Св. Св. Кирил и Методий“. Уредниците ще покажат саби, пушки и револвери от оръжейната колекция на РИМ – Бургас. Всеки, който желае ще може..

обновено на 22.09.20 в 09:03

В община Тунджа чакат президента Румен Радев

С богата празнична програма в Ямбол ще бъде отбелязана 112 –та година от обявяването на Независимостта. В честванията на община Тунджа се очаква да се включи и президентът Румен Радев. За поредна година отбелязването на Националния празник в Ямбол ще е  в двора на музея на Бойната слава, където след тържественото издигане на знамето,..

публикувано на 22.09.20 в 08:47

Бургас отбелязва 112 години от провъзгласяването на Независимостта

С традиционни ритуали и два празнични концерта Бургас ще отбележи 112 години от провъзгласяване на независимостта на България. Ритул по издигане на националния флаг на Република България, флагове на Европейския съюз и на община Бургас ще се проведе от 10,30 часа на площад  „Атанас Сиреков“ , съобщи ръководителят на отдел „Култура“ Петър..

публикувано на 22.09.20 в 08:17

Изграждат културно-исторически комплекс "Ченгене скеле" край Бургас

Най-древният поминък по морето - рибарството и историята на уникалното рибарско селище „Ченгене скеле“ край Бургас ще оживеят в голям етнографски комплекс. Неговото строителство в землището на бургаския квартал „Крайморие“ започна в края на миналата седмица.  Проектът за етнографски комплекс е вдъхновен от уникалното, цветно, самобитно..

публикувано на 21.09.20 в 17:06