Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Комплексен онкологичен център" - Бургас организира профилактични прегледи за дамите през март

Снимка: Facebook

"Комплексен онкологичен център" - Бургас ще проведе през месец март профилактични гинекологични прегледи за дамите. Инициативата ще стартира на 4 март и ще приключи на 31 март.

Прегледите ще бъдат извършвани от лекарите-гинеколози - д-р Добрев, д-р Михайлов, д-р Миринчев и д-р Добрева.

Всяка уважаваща себе си жена трябва да следи развитието на тялото си през годините, без значение дали има конкретни оплаквания или не.

Веднъж годишно е добре жените да минат на задължителен профилактичен преглед при гинеколог, който да им направи цитонамазка. Това е изследване, чрез което може да се предотврати навреме рак на маточната шийка. Изследването включва взимане на проба от шийката на матката, която се изпраща за изследване в лаборатория. При наличие на ракови клетки с оперативно лечение се постига 100% излекуване.

-Класически гинекологичен преглед със спекулум - дава възможност за оглеждане и преглед на външни полови органи, влагалище, шийката на матката;

-Консултация;

-Всеки петък и Колпоскопия (по преценка) - Д-р Добрев.

Колпоскопията е специализирано неинвазивно гинекологично изследване при което се прави детайлен оглед на шийката на матката, влагалището и външните полови органи със специален микроскоп (колпоскоп) под насочено силно осветление и лупно увеличение (от 4 до 40 пъти). Оптичното увеличение, което се прилага разкрива структури недостъпни както за "невъоръженото" око, така и за микроскопското изследване. Така колпоскопията стои на границата между макроскопското и микроскопското изследване.

Прегледите ще се извършват от 04.03. до 31.03. от 11:30 до 12:30 часа, в гинекологичния кабинет на Диагностично-консултативен блок на КОЦ-Бургас.

Записванията за профилактичната програма с преференциална цена от 50 лв. се извършват на следните дати - 04.03, 06.03, 09.03, 11.03., 13.03, 16.03, 18.03, 20.03, 23.03, 25.03 и 27.03.

През най-женския месец Март, "КОМПЛЕКСЕН ОНКОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР - Бургас" предлага безплатни профилактични прегледи в дните - 10.03, 17.03 и 24.03. Часовете за прегледи са от 11:30 до 12:30 ч.

Информация на телефон: 056/82 01 42 или на място: гр. Бургас, Поликлиника на "КОЦ-Бургас" ЕООД - Регистратура


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Седем ученици от две бургаски училища с коклюш

9 са новите случаи на коклюш при деца в Бургас само през тази седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. За част от тях още текат епедимиологични проучвания.  Седем са ученици от две бургаски училища. С регистрираните по-рано през годината, случаите стават общо 15, като осем от тях са доказани. Най-много са децата във възрастова група..

обновено на 25.04.24 в 13:17

Два случая на коклюш в Сливенска област

Два са регистрираните случаи на коклюш в Сливенска област, съобщи началника на РЗИ Сливен д-р Николина Иванова. Децата са на възраст между 1 и 4 години.  Случай на коклюш е регистриран в ямболското село Бояджи к Здравната комисия с извънредно заседание заради ситуацията с коклюша Двата случая нямат връзка помежду си. Децата..

публикувано на 24.04.24 в 17:50

Случай на коклюш е регистриран в ямболското село Бояджик

Случай на коклюш е регистриран в ямболското село Бояджик. Диагнозата е поставена на дете на 3 години и половина, което е лекувано в Университетската болница в Стара Загора. Това е първият случай на заболяването за областта, уточняват от Здравната инспекция в Ямбол.  Детето е прието в болницата преди седмица с пневмония и симптоми за коклюш и вчера е..

публикувано на 24.04.24 в 17:01
Костадин Ангелов

Здравната комисия с извънредно заседание заради ситуацията с коклюша

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински надзор и на..

публикувано на 23.04.24 в 08:43

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.   „Положителните резултати на четирите деца са потвърдени от лаборатории в града в петък следобед. Днес колегите от..

публикувано на 22.04.24 в 13:33

Млади лекари преглеждаха в с. Дебелт

Над 80 профилактични прегледа извършиха от  Сдружение на “Младите лекари” в с. Дебелт. Сред тях е имало 75%  жени, и 25% мъже, като с редната възраст е била 73 години. Раздадени са множество информационни материали. С провеждането на подобен тип акции, Сдружение “Младите лекари” продължава да поддържа опазването на здравето с навременни, регулярни..

публикувано на 22.04.24 в 12:16

В общинската болница в Елхово търсят лекари

Липсата на лекари е основен проблем за съществуването на общинската болница в Елхово. Лечебното заведение  е в добро финансово състояние, през годините е оборудвано и с нова техника. Общината отпуска достатъчно средства за  Многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“, но проблемът е в липсата на лекари, кзаа кметът на общината Петър Гендов..

публикувано на 22.04.24 в 07:15