Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Исмаил Осман: Имаме добра организация за подпомагане на нуждаещите се хора в Руен


Създадена е добра организация с кметовете на населените места в община Руен за доставяне на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства. Това посочи кметът Исмаил Осман. „Кметовете на населените места събират необходимата информация. Хората звънят на дежурните телефони или на кмета. Ако става въпрос за хранителни продукти от първа необходимост, кметът ги купува от магазина и ги доставя. Ако става въпрос за лекарства, тъй като не във всички населени места имаме аптеки, правим организация. След като се събере необходимата бройка, пращам кола от Общината, която снабдява хората“, обясни той.

Исмаил Осман допълни, че към момента няма записали се доброволци за доставянето на хранителните продуктите. Той посочи, че на този етап Общината се справя със служителите от администрацията, съвместно с кметовете на населените места.

В село Люляково хлебарят Ахмед Мустафа е решил да предоставя безплатен хляб за хора в нужда. „Той снабдява магазините в 15 населени места в община Руен е с хляб. Този човек пое инициативата ако има самотни хора, пенсионери, които са в трудно положение и на които няма кой да им помогне, той увери, че ще им доставя по един хляб на ден“, обясни кметът.  

108 души са в момента под карантина в община Руен.  „Това са хора, които са работили в чужбина и са се върнали заради проблемите в държавите, в които те работят. Предимно са от Германия, Франция, Англия. Имаме и от Скандинавските страни – Швеция, Норвегия и Дания. Това са хора, които работят основно в кораборемонтни заводи. От Германия, Франция и Англия са основно хора, които работят в строителството и по ресторанти“, допълни Осман.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без вода в част от центъра на Бургас и "Зорница"

Заради авария водоподаването ще бъде спряно днес в центъра на Бургас на ул."Александровска" 92. От 09:0 ч. до 17:00 ч. водя няма да има и в ж.к. "Зорница" зад бл. 45. Това ще засегне живеещите в бл. 28, 29, 30, 31, 32, 36, 37, 53 и комплекс "Перла" . Вода няма да има и в с. Димчево, в одоем Лъка - авария.

публикувано на 08.04.20 в 08:59

Спират водата в Северната промишлена зона на Бургас

В и К Бургас информира, че водоподаването ще бъде спряно днес от 09:0 ч. до 14:00 ч. в северната промишлена зона на Бургас. Там ще се извършват строително-монтажни работи.

публикувано на 08.04.20 в 08:12

12 доброволци следят за спазването на карантината в Болярово

Доброволци се включват в  полицейските екипи, които следят за спазването на мерките срещу разпространението на корона вирус. В община Стралджа наложиха вечерен час за младежи до 18 години. 12 доброволци от отряда към Гражданска защита са включени в екипите и следят за спазването на карантинирани граждани. В населените места на община Болярово..

публикувано на 07.04.20 в 19:39

Болярово призова да не се допуска струпване пред църквите за празниците

Ръководството на община Болярово излезе с пореден призив към жителите и гостите на общината да спазват всички препоръки на здравните власти и да не се допуска струпване на много хора, в това число и пред църковните храмове по време на Лазаровден, Цветница и Великден. „Тази година на Цветница и на Великден останете в домовете си! Бъдете..

публикувано на 07.04.20 в 19:28

Добрият лекар - да благодарим заедно за спасения живот!

„Добрият лекар - да благодарим заедно за спасения живот!" Под това мото БНР-Бургас стартира кампания от днес  7 април -Деня на здравния работник. Уникална операция изправи на крака тежко болен пациент... Светкавична реакция върна живота на родилка... Колко често сме чували подобни новини, от които се възхищаваме! А зад всички тях стоят спасени..

публикувано на 07.04.20 в 17:03

Великденската служба от храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде излъчена онлайн

Община Бургас ще осигури онлайн излъчване на службата във вечерта на Възкресение Христово от храм "Св. св. Кирил и Методий", както и на църковните ритуали на Велики четвъртък и Разпети петък. Този ангажимент пое кметът на Бургас Димитър Николов пред архиерейския наместник отец Севастиян по време на срещата с духовните представители на различните..

публикувано на 07.04.20 в 16:58

Флотилен адмирал Велко Велков е новият командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби

Капитан I ранг Велко Велков, изпълняващ длъжността „Началник на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС“ е назначен на длъжността „Командир на флотилия бойни и спомагателни кораби“ и е удостоен с висше офицерско звание „Флотилен адмирал“. Флотилен адмирал Велко Велков завършва Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ п рез 1990..

публикувано на 07.04.20 в 16:55