Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Исмаил Осман: Имаме добра организация за подпомагане на нуждаещите се хора в Руен


Създадена е добра организация с кметовете на населените места в община Руен за доставяне на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства. Това посочи кметът Исмаил Осман. „Кметовете на населените места събират необходимата информация. Хората звънят на дежурните телефони или на кмета. Ако става въпрос за хранителни продукти от първа необходимост, кметът ги купува от магазина и ги доставя. Ако става въпрос за лекарства, тъй като не във всички населени места имаме аптеки, правим организация. След като се събере необходимата бройка, пращам кола от Общината, която снабдява хората“, обясни той.

Исмаил Осман допълни, че към момента няма записали се доброволци за доставянето на хранителните продуктите. Той посочи, че на този етап Общината се справя със служителите от администрацията, съвместно с кметовете на населените места.

В село Люляково хлебарят Ахмед Мустафа е решил да предоставя безплатен хляб за хора в нужда. „Той снабдява магазините в 15 населени места в община Руен е с хляб. Този човек пое инициативата ако има самотни хора, пенсионери, които са в трудно положение и на които няма кой да им помогне, той увери, че ще им доставя по един хляб на ден“, обясни кметът.  

108 души са в момента под карантина в община Руен.  „Това са хора, които са работили в чужбина и са се върнали заради проблемите в държавите, в които те работят. Предимно са от Германия, Франция, Англия. Имаме и от Скандинавските страни – Швеция, Норвегия и Дания. Това са хора, които работят основно в кораборемонтни заводи. От Германия, Франция и Англия са основно хора, които работят в строителството и по ресторанти“, допълни Осман.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Засилват контрола за носене на маски в междуградските автобуси

Броят на посетителите на спортни събития ще се намали от 50 на 30 %. Това решение взеха участниците в общинския кризисен щаб в Бургас днес. Освен това ще бъдат ограничени мероприятията в пенсионерските клубове, а предстоящите културни и спортни събития ще бъдат селектирани, съобразно очакваната аудитория и големината на залите. На този етап не стои на..

публикувано на 27.10.20 в 17:17

„Slow Food Travel" или туризъм с идентичност в Созопол

Кулинарните специфики на Созопол могат да бъдат включени в картата на Slow Food, която съдържа 56 хранителни продукта, характерни за всеки един от регионите в страната. Това стана ясно по време на първата среща в морската община под мотото „Slow Food Travel - туризъм с идентичност“.  Може да се постави началото на популяризиране на созополски..

публикувано на 27.10.20 в 16:32

Поражения по инфраструктурата в Прилеп заради движението на тежка техника

Пропадания на пътната настилка, изкривени тротоари. Това е резултат от преминаващата тежка техника през сунгурларското село Прилеп. Местни жители сигнализират, че са нанесени щети и по домовете им. Заради ремонт на жп линията, тежкотоварна техника преминава през една от улиците в селото – „Юрий Гагарин“. Пораженията по пътната..

обновено на 27.10.20 в 16:13

"Булевард Демокрация" на 27 октомври

Понякога имам усещането, че живеем в Африка. Или поне поведението на отговорните за нас към нас е като част от коренното население на континента – щраусите. Нали сте чували, че като има опасност, те си заравят главата в пясъка, надявайки се, че ще отмине без да ги види. Така се получи и с коронавируса. Наложихме строги мерки в началото на..

публикувано на 27.10.20 в 14:59

Отлага се общественото обсъждане на новата организация на движението в кв. „Ветрен“

Общественото обсъждане на предложената схема за реорганизация на движението в кв. "Ветрен" се отлага. Това съобщава Община Бургас. То бе насрочено за 28 октомври. Промяната в движението трябваше да обхване карето улици "Рила", "Българка", "Околчица" и "Ветренска" в кв. "Ветрен".  Новата дата ще бъде обявена достатъчно дни по-рано, за да могат да..

обновено на 27.10.20 в 11:19

Плувецът Цанко Цанков става "почетен гражданин" на Община Бургас

Плувецът Цанко Цанков бе обявен за "почетен гражданин" на Община Бургас. За това гласува местният парламент днес. Гласуването бе съпроводено от дебат, тъй като общинският съветник Веселин Пренеров предложи плувецът да бъде удостоен с отличието "почетен съветник ", което е по-високо звание по новия правилник, който бе приет през 2018-та година.   "Той е..

публикувано на 27.10.20 в 11:15
архив

Съветниците подкрепиха изграждането на Северния обход на Бургас

Общинските съветници подкрепиха изграждането на Северния обход на Бургас. Те приеха трасето да бъде прехвърлено на АПИ. Процедурата е стъпка към реализирането на важния проект, обяви кметът Димитър Николов.  "Самият обход ще помогне за намаляването на трафика и тежките ПТП-та по улица "Транспортна". Със сигурност ще намали обема на замърсяване,..

публикувано на 27.10.20 в 11:03