Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Значителен е броят на върнатите през КПП-та в Бургас

80 автомобила от вътрешността на страната на хора с имоти в Созопол и Черноморец са преминали

Снимка: Радио Бургас

Няма засилен трафик на контролно-пропускателните пунктове в Бургаска област. Стриктно се спазва заповедта на здравния министър относно пропусктателния  режим, влизането в областния център да става заради медицински проблем, работен ангажимент, доказан със служебна бележка от работодателя, освен вписаното в декларацията. Полагане на грижа за възрастен роднина, който има нужда от храна и медикаменти, е също основателна причина за преминаване. Говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева посочи:

„Естествено, че е възможно да съществуват извънредни причини, които да налагат извършването на пътувания в почивните дни, но те ще се преценяват на всяко от КПП-тата на вход-изход на Бургас.“

Значителен е броят на върнатите, които не посочват съществени причини за пътуването си, уточни Рандева и посочи точките с по-интензивен трафик:

„Автомагистрала „Тракия“, подходът за Българово, КПП-Ченгене скеле, което отцепва Бургас от  южната част на Черноморието като тук по-голям беше трафика в последния работен преди почивните дни. Засилен е интензитетът и в северна посока към Варна.“

По Южното Черноморие има много собственици с настоящ адрес в малките курорти, където притежават къщи за гости и хотели и те не могат да бъдат спрени да преминават, е коментарът от органите на реда. По-рано днес председателят на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски посочи, че по българското Черноморие в някои малки населени места има повече софийски коли, отколкото местни.  

По данни на полицията, цитирани от кмета на община Созопол Тихомир Янакиев,  през КПП-то към Южното Черноморие са преминали около 80 автомобила с хора от вътрешността на страната. Всички са с декларация за имоти в Созопол или Черноморец. „Към настоящия момент София е затворена, но не е под карантина. Това не ни позволява да наложим задължителна карантина на тези придошли хора.“, коментира той.  Карантинизираните лица на територията на Община Созопол към момента са 21. Няма случаи на заразени хора. Взети са мерки по дезинфекцията на населените места - ръчно и с машини. Там, където е необходимо, са доставени предпазни материали - маски, ръкавици, дезинфектанти. 


Повече чуйте в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИОСВ: Няма разрушени дюни на плаж "Смокиня"

Дейности по подготовка за поставяне на преместваеми обекти са установили от РИОСВ Бургас на  плажната ивица на морски плаж „Смокини - север“. Експерти на екоинспекцията извършиха проверка на терен, за да установят п о законосъобразността на извършваните дейности по разстилане на пясъка на плажната ивица. След заснемане с GPS, проверката е..

публикувано на 13.04.21 в 16:10

Срочна и ефективна работа на Апелативен съд – Бургас и съдилищата от региона

Срочна и ефективна работа на Апелативен съд – Бургас и съдилищата от региона. Това сочи докладът за дейността на Апелативен съд – Бургас, окръжните и районни съдилища. От данните в доклада става ясно, че през 2020 година в Бургаския апелативен съд са постъпили общо за разглеждане 1089 дела, или с 20 дела по-малко от предходната година...

публикувано на 13.04.21 в 14:42

И Окръжната прокуратура разпореди незабавна проверка на плаж „Смокиня“

Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира и разпореди незабавна проверка заради информацията за разораване на пясъчна ивица на плаж „Смокиня“, общ. Созопол. Проверката ще бъде осъществена от служители на ОД на МВР – Бургас.  От там информират, че   ако се констатира административно нарушение,  може да са стигне до отнемане в полза на..

публикувано на 13.04.21 в 14:22
Снимка: Архив

2 години и 10 месеца затвор за Ахмед Али за държане на кокаин

2 години и 10 месеца затвор е наказанието за Ахмед Али за държане на над 2 килограма кокаин. Наркотикът беше откраднат  от склада, свързан със случая с т.нар. „бананова пратка“. По време на заседанието днес Али се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от Бургаския окръжен съд. 75 кг кокаин за над 5..

публикувано на 13.04.21 в 12:47

Мнимият полицай откраднал и 11 900 лева от друг пенсионер

Задържаният в ареста мним полицай , откраднал 450 лева от трудноподвижен пенсионер в Бургас е автор и на друга крупна кражба, съобщават от ОД на МВР. 44-годишният криминално проявен мъж от Каварна  признал, че на 4 февруари, отново представяйки се за полицейски служител откраднал 11 900 лева от дома на 79-годишен бургазлия. Той пресрещнал..

публикувано на 13.04.21 в 09:01

Мотоциклетист пострада след удар в кола в Бургас

Мотоциклетист пострада, след като се блъсна в автомобил в Бургас, съобщават от полицията. Инцидентът става на булевард „Тодор Александров“. Поради неспазване на дистанция 34-годишният бургазлия блъска намаляващия скоростта пред него лек автомобил, управляван от 54 годишен мъж от морския град. Вследствие на удара мотоциклетистът е със счупена..

публикувано на 13.04.21 в 08:38
Снимка: Архив

Започва делото срещу Ахмед Али, обвинен в притежание на кокаин

Дело срещу мъж, обвинен в държане на кокаин, започва днес в Бургаския окръжен съд. Ахмед Али беше задържан миналата година, след като в дома му беше намерено голямо количество от наркотика.  По време на гледането на мярката за неотклонение миналата година , Али беше признал, че е откраднал кокаина от склада, свързан със случая с т.нар...

публикувано на 13.04.21 в 08:15