Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет случая на нарушаване на карантината в Сливен

Снимка: Божидар Янев

Девет случая на нарушаване на карантината в Сливен са установени от полицията за едно денонощие. Седем са нарушителите в Сливен, двама в Нова Загора. За денонощието са направени общо 633 проверки за спазване на карантинните мерки.

В квартал „Надежда“ полицията е проверила 760 души за спазване на карантината в рамките на първите три дни от месеца. От всички проверени, поставени под карантина, са установени 9 случая на нарушаване на предписанията, за което са образувани досъдебни производства. Издирени са 120 души подлежащи на карантина, връчени са 128 предписания на РЗИ. 

Излизането от квартала без причина се контролира от полиция и доброволци. В хода на извънредните действия е разкрито и престъпление. Служители на участък „Надежда“ са задържали извършител на кражба от частен имот в града.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пети ден продължава борбата с пожарите в Болярово

И днес продължава борбата с огъня в крайграничната община Болярово. Ситуацията вече е под контрол, големите огнища са локализирани, няма опасност за населените места. Президентът Румен Радев посети Болярово и част от пострадалите села. Кирил Петков и Николай Денков също бяха в района.  Усилията са насочени в направлението между селата Крайново и..

обновено на 20.07.24 в 14:59

Калин Стоянов: Два хеликоптера гасят край Воден

Продължава работата на екипите в района на пожара във Воден, каза вътрешният министър Калин Стоянов. Той, заедно със служебния премиер Димитър Главчев, пристигна в Кърнаре, в чийто район също бушува пожар: "Работи се на няколко фронта. Започваме, още от вчерашния ден, да ограничаваме тези фронтове, но, за съжаление, има някои направления, на които и..

публикувано на 20.07.24 в 14:15

Радев в Болярово: Все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи

Пети ден продължава борбата с огъня в крайграничната община Болярово. Ситуацията вече е под контрол, няма опасност за населените места. Президентът Румен Радев посети Болярово и част от пострадалите села. Радев в Болярово: Все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи И днес продължава овладяването на пожара, като в момента..

обновено на 20.07.24 в 12:11

Около 56 000 декара площ гори в община Болярово

Към момента общата територия е около 53 хил. декара сухи треви и храсти, 2 500 декара широколистен масив и около 500 декара смесен масив. Това каза  зам.-директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР старши комисар Любомир Баров. Той, заедно с колегите си, са работили цяла вечер, за да се справят с огъня, който бушува..

публикувано на 20.07.24 в 08:30

Пожар на дюните край Несебър

В 11.50 часа е поучен сигнал за пожар на дюните край Несебър. Два екипа на пожарната са там посочи, началникът на областната служба - старши комисар Николай Николаев.  Горят сухи треви и храсти. На този етап няма опасност огънят да се разпространи. 

публикувано на 19.07.24 в 14:05

Откриха ново затворническо общежитие в Бургас за 1,3 млн. лева

1,3 млн. лева са инвестирани в подобряването на условията за лишените от свобода, които изтърпяват наказанията си в общежитие от открит тип към бургаския затвор. Служебният министър на правосъдието Мария Павлова и директорът на Главна дирекция „Изпълняване на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов откриха реновираното общежитие „Строител“ и..

публикувано на 19.07.24 в 13:44

Петко Бачийски: Не мога да нося отговорност какво правят с яхтите, които съм продал

В отворено писмо до БНР Бургас Петко Бачийски се разграничи днес от информацията, посочена вчера от адвокат Димитринка Радева, в Окръжния съд в Бургас. По думите ѝ, едно от лицата, които са вербували нейния подзащитен да пренесе с яхта от Поморие към Турция наркотици, е било с името „Петко Бачийски“. Яхтата беше задържана край Царево.  Оставиха..

публикувано на 19.07.24 в 13:38