Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличиха присъдата на Михаил Станчев, който застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина

26 години лишаване от свобода получи Михаил Станчев, който през юни 2018 година застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина и простреля бившата си приятелка Симона Тодорова. 

През септември 2019 година, подсъдимият получи присъда от 24 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим. Тогава делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна изцяло вината си. Сега Апелативният съд в Бургас измени присъда и наложи по-тежкото наказание.

Според апелативните съдии, самопризнанията на подсъдимия и неговата ревност, не могат да бъдат отчетени като смекчаващи отговорността обстоятелство. 

Подсъдимият е осъден да заплати на гражданските ищци от общо 340 000лв.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред Върховния касационен съд на Р България в 15 дневен срок от получаване писменото съобщение от страните, че е изготвено.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

24 години затвор за Михаил Станчев, който застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина

24 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим получи Михаил Станчев, който през юни миналата година застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина и простреля бившата си приятелка Симона Тодорова. Процесът премина по съкратената..

публикувано на 17.09.19 в 12:46
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха криминално проявен за палеж на савосвал и вишка

Задържаха извършителя на палежа на два товарни автомобила (самосвал и вишка) на местна бургаска фирма. Деянието е извършено  на 25 март в района на 5-ти километър.  Задържаният 47-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, имал неуредени..

публикувано на 24.04.24 в 14:45

Институциите в Царево обединяват усилие срещу престъпността

Междуведомствена среща се проведе в Царево по отношение на превенцията, противодействието на престъпността, пътната безопасност и сигурността. В нея участие взеха  комисар Генчо Атанасов зам. - директор на ОД МВР - БУРГАС, главен инспектор Владимир Колев -..

публикувано на 24.04.24 в 12:39

Звено ще се бори с престъпленията срещу политическите права на гражданите

Междуведомствено звено за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите създадоха Окръжна прокуратура-Бургас, ОД на МВР-Бургас и ТД „НС“-Бургас. То ще има обхват на действие до 11.06.2024 година - денят след провеждането на..

публикувано на 24.04.24 в 12:09

Динко Вълев вече е с ново обвинение

Ямболската окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Динко Вълев, известен като ловецът на бежанци и още двама мъже от за участие в организирана престъпна група. В момента Вълев е в бургаска болница и се очаква неговото изписване, за да бъде..

публикувано на 23.04.24 в 12:45

В Ямбол трима души са обвинени за участие в организирана престъпна група

Окръжната прокуратура в Ямбол привлече към наказателна отговорност трима души за участие в организирана престъпна група, като един от тях е ръководителят. Групата е създадена с користна цел, за да върши съгласувано престъпления на територията на..

обновено на 22.04.24 в 17:13

Иззеха джип на беларуски гражданин в Бургас

41-годишен беларуски гражданин остана без кола. Тя му е иззета след като е установено, че я е управлявал след употребата на амфетамин и метамфетамин, съобщиха от бургаската полиция.  Мъжът е бил спрян днес към 10 часа   на..

публикувано на 20.04.24 в 12:09

Полицаи глобиха таксиметров шофьор за неправилно паркиране

След сигнал за блокиран тротоар на бургаската улица “Гладстон” от неправилно паркиран пред магазин за хранителни стоки таксиметров автомобил, служители от сектор “Пътна полиция” се самосезираха. Те издириха водача, който се оказа, че е на  55 години, от..

публикувано на 19.04.24 в 16:47